Ik stap over naar Android na jaren trouw aan Apple

Inhoudsopgave:

Ik stap over naar Android na jaren trouw aan Apple
Ik stap over naar Android na jaren trouw aan Apple
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik gebruik iPhones sinds ze werden uitgebracht, maar dit jaar schakel ik over naar Android.
  • Ik ben de iOS-interface verveeld en wil de aanpassingsopties van Android.
  • Google's Wear OS voor smartwatches biedt een solide alternatief voor de Apple Watch.
Image
Image

Ik ben een trouwe iPhone-gebruiker sinds het allereerste model in 2007 werd uitgebracht, maar dit jaar ben ik van plan over te stappen op Android.

Mijn huidige iPhone 12 Pro Max doet bijna alles wat je zou willen van een moderne smartphone. Het is snel, maakt geweldige foto's en is ongelooflijk betrouwbaar. Maar iOS is ook saai geworden.

Na 14 jaar herhalingen is er niet veel verschil tussen het huidige iPhone-besturingssysteem en het allereerste model. De basispictogrammen voor tikken en aanraken zijn hetzelfde en u navigeert op dezelfde manier door schermen. Android biedt daarentegen tientallen draagraketten en skins waarmee je je telefoon er bijna zoals je wilt uit kunt laten zien.

Er is een betere manier

Tot voor kort dacht ik dat het gebrek aan flexibiliteit in iOS een redelijke afweging was voor systeemstabiliteit en het enorme aanbod van hoogwaardige apps van het ecosysteem. De iOS-app store stond tenslotte vol met miljoenen programma's die alles konden doen, van je bezig houden tot het beheren van je financiën.

Maar eind vorig jaar begon ik Android-telefoons zoals de Xiaomi 11-serie te testen en realiseerde ik me dat ik al die keuze niet nodig had. Ik ben niet zo loyaal aan Apple als aan Google als het erop aankomt. Ik stuur e-mails via Gmail, maak afspraken met Google Agenda, bewerk documenten met Google Docs, enzovoort.

Alle essentiële Google-apps werken beter op Android dan op iPhones. Ja, sommige apps zijn niet beschikbaar op Android, zoals het handige dagboekprogramma DayOne, maar het is gemakkelijk genoeg om een alternatief te vinden dat wel werkt met mijn Xiaomi.

Nog beter, ik ben begonnen om minder apps te gebruiken als een soort app-ontgifting, als je wilt, om het nieuwe jaar met minder zorgen te beginnen. Veel iOS-apps bieden een bepaald gemak, maar vereisen dat u ze constant start. Neem bijvoorbeeld DayOne, ik zou het kunnen gebruiken om aantekeningen te maken, maar ik ben onlangs overgestapt op het gebruik van Google Keep voor het aftappen van korte documenten. De interface van Google Keep is niet zo soepel als DayOne, maar als Google-app synchroniseert het perfect op al mijn apparaten.

Bekijk dit

Het enige grote ding dat me ervan weerhoudt volledig Android te gebruiken, is mijn liefde voor mijn Apple Watch Series 7. Het v alt niet te ontkennen dat de Series 7 een fantastisch stukje technologie is en in veel opzichten bijna lijkt op meppen een hele smartphone om je pols.

Maar ik ben me gaan realiseren dat ik maar een fractie van de mogelijkheden van de Apple Watch gebruik. Het is fijn om constant herinnerd te worden aan de noodzaak om te mediteren of meer stappen te nemen, maar die dingen zijn ook beschikbaar in Google's Wear OS, dat compatibel is met Android-telefoons.

Image
Image

Ik heb mijn oog laten vallen op de Samsung Galaxy Watch 4, die een veel aantrekkelijkere ronde vorm heeft dan het vierkante ontwerp van de Apple Watch. De Watch 4 biedt veel van dezelfde Watch Series 7, inclusief hartbewaking en andere gezondheidsfuncties. Als bonus heb ik ontdekt dat de spraakherkenning van Google veel nauwkeuriger is dan die van Siri. Ik ben verheugd om te zien wat Google doet met de geruchten aankomende Pixel Watch.

Hoezeer ik ook hou van de kwaliteit van Apple-producten, het idee van een keuze aan hardwarefabrikanten is ook aanlokkelijk. Zoals de meeste mensen besteed ik veel te veel tijd per dag aan het omgaan met mijn smartphone. Na een tijdje is het fijn om de mogelijkheid te hebben om dingen door elkaar te halen.

Als je de flexibiliteit van Android combineert met de ijzersterke betrouwbaarheid van de apps van Google, heb je een winnende combinatie. Ik zie Android als de Chromebook onder de telefoons, omdat ze alles doen wat je nodig hebt en wat onnodige, afleidende franjes weglaten.

Aanbevolen: