GIMP's Select by Color Tool Stap voor stap handleiding

Inhoudsopgave:

GIMP's Select by Color Tool Stap voor stap handleiding
GIMP's Select by Color Tool Stap voor stap handleiding
Anonim

GIMP's Select By Color Tool kan een fantastische manier zijn om snel en gemakkelijk delen van een afbeelding met een vergelijkbare kleur te selecteren. In dit voorbeeld laat ik je zien hoe je een deel van een afbeelding selecteert om de kleur een beetje te veranderen.

De uiteindelijke resultaten zijn niet perfect, maar dit zal u laten zien hoe u het gereedschap Selecteren op kleur kunt gaan gebruiken, zodat u kunt experimenteren met het maken van uw eigen resultaten.

Bewerk een afbeelding met het gereedschap Selecteren op kleur

  1. Open je afbeelding in GIMP. De tool Selecteren op kleur werkt het beste bij afbeeldingen met een grote hoeveelheid van één kleur en een behoorlijke mate van contrast.

    Image
    Image
  2. Kies nu de op het gereedschap Selecteren op kleur in de Toolbox. Voor het doel van deze oefening kunnen de gereedschapsopties allemaal op hun standaardwaarden worden gelaten om te starten, die moeten overeenkomen met die in de afbeelding.

    Image
    Image
  3. Selecteer een gebied dat overeenkomt met de kleur waarmee u wilt werken. Het hoeft niet het grootste aaneengesloten deel van die kleur te zijn, maar het helpt om een gebied te selecteren dat groot genoeg is om een nauwkeurige slag te krijgen.

    Image
    Image
  4. Als uw selectie, zoals die in het voorbeeld hier, niet alle gewenste gebieden bevat, kunt u de Threshold van de tool verhogen in de onderstaande toolopties uw Toolbox om meer vergelijkbare kleuren op te halen.

    Threshold verwijst naar het aantal kleuren dat verwijderd is van de originele kleur die u door GIMP in de selectie wilt laten opnemen. Een Threshold van 0 zal ertoe leiden dat alleen gebieden die overeenkomen met de plaats die u precies hebt gekozen, worden geselecteerd.

    Image
    Image
  5. Nadat u de drempel hebt aangepast, klikt u opnieuw in het gebied van uw afbeelding. U zou moeten opmerken dat er een groter gebied wordt geselecteerd.

    Als je ziet dat er meer van de afbeelding is geselecteerd dan je eigenlijk wilde, kun je teruggaan naar de Threshold-besturingselementen en de waarde daar verlagen. Het wordt een proces van vallen en opstaan om precies te krijgen wat je nodig hebt.

    Image
    Image
  6. Nu je een selectie hebt gemaakt, kun je deze op verschillende manieren gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de kleur van de geselecteerde gebieden wijzigen. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door naar het Kleuren menu te gaan en Hue-Saturation. te selecteren.

    In het Hue-Saturation dialoogvenster dat wordt geopend, heb je drie schuifregelaars die je kunt gebruiken om de Hue,Lichtheid en Verzadiging.

    Image
    Image
  7. De laatste stap is het verwijderen van de selectie, wat je kunt doen via het Select menu. Open het menu en kies Geen. U kunt het eindresultaat nu duidelijker zien.
  8. Je kunt duidelijk zien dat het resultaat niet perfect is. Het is eigenlijk verre van dat. Dat komt omdat de tool Selecteren op kleur niet perfect is en de kans groot is dat je niet alles in de eerste opname krijgt. Als je echt met deze afbeelding zou werken, zou je waarschijnlijk inzoomen en werken met enkele van de kleinere gebieden met de lichtere tinten blauw. Het kost wat tijd om te perfectioneren, maar het is nog steeds beter dan handmatig omtrekken en selecteren rond onregelmatige objecten, zoals wolken.

    Image
    Image

Aanbevolen: