Top 4 beste gratis CAD-programma's voor 2022

Inhoudsopgave:

Top 4 beste gratis CAD-programma's voor 2022
Top 4 beste gratis CAD-programma's voor 2022
Anonim

Iedereen vindt het heerlijk om iets gratis te krijgen, maar als dat iets niet doet wat het moet doen… is het nog steeds te duur. Aan de andere kant, als het gratis is en het is precies wat je zoekt, is het alsof je geld op straat vindt. Als u op zoek bent naar eenvoudige CAD-softwarepakketten en geen zeer technische functionaliteit nodig hebt, vindt u waarschijnlijk alles wat u nodig heeft, en misschien meer, in een van deze vier kwaliteitspakketten die u gratis kunt downloaden.

AutoCAD Studentenversie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Onderdeel van de Autodesk-familie van modelleertoepassingen.
  • AutoCAD is een industriestandaard.

Wat we niet leuk vinden

  • Watermerken op de gratis software-edities.
  • Volledig uitgerust en complexer dan andere programma's, niet geschikt voor nieuwkomers.

AutoCAD, de zware slagman van de CAD-industrie, biedt een gratis, volledig functionele versie om te downloaden aan studenten en docenten. De enige beperking van de software is een watermerk op alle plots die u genereert, waarmee wordt aangegeven dat het bestand is gemaakt met een niet-professionele versie.

Autodesk biedt niet alleen zijn basis AutoCAD-pakket gratis aan, maar het biedt ook gratis proeflicenties voor bijna zijn volledige suite van verticale AEC-pakketten, zoals de Civil 3D-toolset, AutoCAD Architecture en AutoCAD Electrical.

Als je CAD wilt leren of gewoon wat persoonlijk ontwerpwerk wilt doen, dan is dit absoluut de juiste keuze.

Trimble SketchUp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Wis het functiesraster waarin betaalde versus gratis functies worden vergeleken.
  • Opties voor thuishobbyisten tot professionals uit de industrie.

Wat we niet leuk vinden

  • Prijsmodel is niet geweldig.
  • Gratis functie is alleen voor internet met veel belangrijke functies gehinderd.

SketchUp is oorspronkelijk ontwikkeld door Google en was een van de beste gratis CAD-pakketten die ooit op de markt zijn gebracht. In 2012 verkocht Google het product aan Trimble. Trimble heeft het verbeterd en verder ontwikkeld en biedt nu een hele reeks gerelateerde producten aan. De gratis webgebaseerde versie van SketchUp heeft veel kracht, maar als je extra functionaliteit nodig hebt, moet je SketchUp Pro kopen en een flink prijskaartje betalen.

De interface maakt het gemakkelijk om de basis onder de knie te krijgen. Zelfs als je nog nooit CAD-werk of 3D-modellering hebt gedaan, kun je binnen enkele minuten een aantal hele mooie presentaties samenstellen.

Als je gedetailleerde ontwerpen wilt maken met nauwkeurige afmetingen en toleranties, moet je natuurlijk wat tijd besteden aan het leren van de ins en outs van het programma. De SketchUp-website biedt een werkelijk indrukwekkende reeks video- en trainingsopties in uw eigen tempo om u op weg te helpen.

Het bedrijf ontwikkelt niet langer Sketchup Make, de gratis desktopsoftware, maar u kunt het downloaden uit de archieven van Trimble.

FreeCAD

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed ondersteund open source platform.
  • Ideaal voor engineering.
  • Goed geoptimaliseerd voor 3D-werk.

Wat we niet leuk vinden

  • Onhandig om mee te werken.
  • 2D-functies zijn niet geweldig.

FreeCAD is een serieus open source-aanbod dat parametrische 3D-modellering ondersteunt, wat betekent dat u uw ontwerp kunt wijzigen door terug te gaan naar uw modelgeschiedenis en de parameters ervan te wijzigen. De doelmarkt bestaat voornamelijk uit mechanische ingenieurs en productontwerp, maar het heeft veel functionaliteit en kracht die iedereen aantrekkelijk zou vinden.

Zoals veel open-sourceproducten, heeft het een loyale basis van ontwikkelaars en kan het concurreren met enkele van de commerciële zware slagmensen vanwege het vermogen om echte 3D-solids te maken, ondersteuning voor meshes, 2D-tekenen en tal van andere Kenmerken. Verder is het aanpasbaar en beschikbaar op meerdere platforms, waaronder Windows, Mac en verschillende Linux-distributies, zoals Ubuntu en Fedora.

LibreCAD

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis en open-source.
  • Blinkt uit in 2D-werk.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo sterk voor 3D-werk.

  • De website richt zich op dingen die belangrijk zijn voor app-ontwikkelaars, niet voor CAD-gebruikers.

Een ander Open Source-aanbod, LibreCAD is een hoogwaardig 2D-CAD-modelleringsplatform. LibreCAD is voortgekomen uit QCAD en heeft, net als FreeCAD, een grote, loyale aanhang van ontwerpers en klanten.

Het bevat veel krachtige functies, waaronder snap-to-grid voor tekenen, lagen en metingen. De gebruikersinterface en concepten zijn vergelijkbaar met AutoCAD, dus als je ervaring hebt met die tool, zou dit gemakkelijk moeten zijn om vertrouwd mee te raken.

Aanbevolen: