Je bent niet de enige als je de gebruikershandleidingen niet leest

Inhoudsopgave:

Je bent niet de enige als je de gebruikershandleidingen niet leest
Je bent niet de enige als je de gebruikershandleidingen niet leest
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een toenemend aantal mensen verwijst niet naar de gebruikershandleiding en zoekt in plaats daarvan hulp in digitale media zoals YouTube.
  • Deze digitale wegen bieden een meer meeslepende ervaring, waardoor de noodzaak voor de handleiding wordt geëlimineerd, stellen experts voor.
  • In de toekomst zouden VR en AR de ideale interactieve vervanging voor de handleiding kunnen worden.
Image
Image

Mensen gaan langzaam maar zeker niet meer door de gebruikershandleidingen bladeren als het gaat om het verkennen en repareren van hun apparaten.

Uit een onderzoek door Allstate Protection Plans, aanbieder van uitgebreide garantieservices voor consumentenelektronica en apparaten, over de houding van mensen ten opzichte van defecten aan apparaten, gedeeld met Lifewire, bleek dat slechts de helft van de respondenten toegeeft de handleiding te pakken wanneer ze moeten leren hoe ze een bepaalde functie in een apparaat gebruiken of een probleem oplossen. Interessant is dat net zoveel mensen ervoor kiezen om naar YouTube of Google te gaan in plaats van de gebruikershandleiding te raadplegen.

"Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen 10 jaar een gebruikers- of operationele handleiding heb gebruikt", vertelde Vikrant Ludhra, medeoprichter van de startup Alternative Path voor financiële diensten, via e-mail aan Lifewire. "Tegenwoordig onderzoeken mensen het product zo diep voordat ze kopen dat ze al op de hoogte zijn van alle functies/werking van het product, en in sommige gevallen zelfs meer dan de verkoper in de winkels."

Digital First

Volgens de enquête heeft 78% van de respondenten in het recente verleden een groot apparaat laten overlijden of stoppen met werken. Van deze kapotte apparaten had een meerderheid van hen (52%) oorspronkelijk een prijs van meer dan $ 500, terwijl 20% hun eigenaars meer dan $ 1000 terugbracht. Wasmachines (28%) en koelkasten (25%) waren de meest voorkomende grote apparaten die faalden, gevolgd door de droger (16%), vaatwasser (14%) en kookplaat (8%). Het onderzoek, die meer dan duizend Amerikanen ondervroeg, zegt dat slechts de helft (50%) toegaf de meegeleverde gebruikershandleiding op te pakken om hun apparaat te begrijpen of om tot de kern van een probleem te komen.

In de huidige tijd van instant noedels en bezorging van 10 minuten, houden mensen niet van wachten of veel moeite doen om een gebruikershandleiding door te nemen.

Interessant is dat een aanzienlijk aantal mensen de voorkeur geeft aan digitale middelen zoals YouTube (48%) en Google (47%), terwijl velen (30%) zich wenden tot de website van de fabrikant voor advies. De trend van digital-first strekt zich ook uit tot doe-het-zelfreparaties, waarbij een meerderheid (58%) ervoor kiest de gebruikershandleiding te schrappen en in plaats daarvan instructies en tips op internet te zoeken.

“Als bewijs dat digitaal de weg vooruit is, toonde de enquête aan dat 80% van de mensen van 44 jaar en jonger en 58% van de 45-plussers eerst naar Google of YouTube gaan voordat ze de handleiding openen. Dit betekent dat fysieke handleidingen steeds minder een eerste keuze worden en meer een back-up”, merkte SquareTrade op in de samenvatting van de enquête.

Vorige vervaldatum

Ludhra gaf toe dat hij soms vond dat de informatie op internet of YouTube 'ontbrak'. Maar hij voegde eraan toe dat deze situaties zeldzaam zijn en zich meestal voordoen wanneer het product net is gelanceerd.

Ook, ondanks het wegblijven van gebruikershandleidingen, zei Ludhra dat hij niet op zijn hoede is voor het gebruik van Snelstartgidsen, die hem hebben geholpen om aan de slag te gaan, vooral met bepaalde technologische producten met steile leercurves.

Gaurav Chandra, CTO van het LGBTQ+ sociale netwerk As You Are, redeneert dat de aanleiding voor de uiteindelijke ondergang van de gebruikershandleidingen zal zijn dat ze niet intuïtief genoeg zijn.

"In de huidige tijd van instant noedels en bezorging van 10 minuten houden mensen niet van wachten of veel moeite doen om een gebruikershandleiding door te nemen", vertelde Chandra aan Lifewire in een uitwisseling via LinkedIn.

Image
Image

Verwijzend naar het feit dat veel productbedrijven zelf instructievideo's zijn gaan plaatsen, zei Chandra dat deze mensen het voordeel bieden om naar het einde te springen en daadwerkelijk een werkende oplossing te zien, terwijl mensen met een gebruikershandleiding veel meer moeite doen om door de handleiding naar de juiste pagina of sectie te bladeren en dan maar hopen dat ze de instructies volledig hebben gevolgd."Het kost gewoon veel tijd", beweerde Chandra.

Het vertrouwen van de gebruikershandleiding op illustraties en instructieontwerp om instructies te geven over het gebruik van een apparaat, past ook niet goed bij Vivek Khurana, hoofd Engineering bij BookMyFlex.

In een e-mailuitwisseling met Lifewire zei Khurana dat moderne technologieën, zoals video, de knowhow veel beter visueel overdragen. Hij is van mening dat het een kwestie is van wanneer, en niet of, de rijke, meeslepende leerervaring van multimedia de gedrukte handleiding zal vervangen.

Khurana tuurt in zijn kristallen bol, gaat een stap verder en ziet eXtended Reality (XR) als de ultieme vervanging van de gebruikershandleiding. "Met AR en VR kunnen mensen het apparaat eenvoudig scannen en de app laadt een interactieve handleiding waarmee ze kunnen spelen."

Correctie 20-05-2022: Op verzoek van de bron is de enquêtebron in paragraaf twee bijgewerkt.

Aanbevolen: