Roblox spelen op Chromebook

Inhoudsopgave:

Roblox spelen op Chromebook
Roblox spelen op Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Sommige mensen kunnen Roblox op Chromebook krijgen via de Google Play Store.
  • Als je Roblox niet op je Chromebook kunt krijgen, kun je het misschien op een externe computer afspelen.
  • Als je Linux hebt geïnstalleerd (of Linux wilt installeren) op je Chromebook, kun je Roblox voor Linux krijgen.

Roblox is een zeer populair platform dat de meeste besturingssystemen en apparaten ondersteunt, waaronder Windows, macOS, Android, iOS en zelfs Xbox One. Helaas is er geen versie van Roblox gemaakt voor Chrome OS. Maar er zijn een paar tijdelijke oplossingen waarmee u Roblox op een Chromebook kunt spelen.

Roblox installeren vanaf Google Play

Image
Image

Er was een tijd dat Android het enige besturingssysteem was dat apps uit de Google Play Store kon draaien, maar de dingen zijn veranderd en eigenaren van bepaalde Chromebook-modellen kunnen nu de vruchten plukken. Dit is de eenvoudigste en meest betrouwbare manier om Roblox op je Chromebook te spelen als je een van de gelukkigen bent die dat kan.

Als u wilt weten of uw specifieke model Google Play-apps ondersteunt, voert u de volgende stappen uit.

  1. Klik op uw gebruikersfoto, meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  2. Wanneer het pop-outvenster verschijnt, klikt u op het Instellingen-pictogram vertegenwoordigd door een tandwiel.
  3. De instellingeninterface van Chrome OS zou nu moeten worden weergegeven. Scroll naar beneden en zoek naar een sectie met het label Google Play Store Als u deze sectie niet kunt vinden, betekent dit waarschijnlijk dat uw Chromebook-model geen Google Play Store-apps ondersteunt en dat u een van de de alternatieve methoden die verderop in dit artikel worden gevonden.
  4. Als u dit gedeelte vindt en het is nog niet ingeschakeld, activeer het dan door de knop TURN ON te selecteren en akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden van Google Play.

Nu je Google Play op je Chromebook hebt ingeschakeld, is het tijd om Roblox te installeren.

  1. Open je Chrome browser.
  2. Navigeer naar de Roblox-pagina in de Google Play Store.
  3. Klik op de INSTALL knop.
  4. Er wordt nu een voortgangsbalk weergegeven, die de status van het downloadproces van bestanden aangeeft. Eenmaal voltooid, wordt Roblox automatisch geïnstalleerd.
  5. Nadat de installatie is voltooid, selecteert u de OPEN knop.
  6. Roblox wordt nu gestart en vraagt u om in te loggen of u aan te melden voor een account. Om Roblox in de toekomst te spelen, klik je op de Launcher-knop in de linkerbenedenhoek van je scherm en kies je het spelpictogram.

Andere manieren om Roblox op uw Chromebook te spelen

Image
Image

Als uw Chromebook-model geen apps uit de Google Play Store kan uitvoeren, moet u een aantal niet-zo-ideale oplossingen gebruiken om Roblox te spelen. Helaas is geen van deze alternatieven eenvoudig te configureren. Opgemerkt moet worden dat ondermaatse spelprestaties vrijwel zeker een probleem zullen zijn bij het gebruik van deze methoden, maar als je een acceptabel niveau van gameplay kunt bereiken, is het misschien de moeite waard.

Roblox spelen op een externe computer

Image
Image

Deze alternatieve methode om Roblox op je Chromebook te spelen werkt alleen als jij of een vriend een Mac of pc heeft waarop de game is geïnstalleerd, en in het laatste scenario kun je op afstand toegang krijgen tot hun computer. Door de Chrome Remote Desktop-app te gebruiken, kunt u verbinding maken met een andere computer waarop Roblox wordt uitgevoerd en deze binnen die externe sessie op uw Chromebook afspelen.

  1. Om aan de slag te gaan, moet u ervoor zorgen dat op de computer waarmee u verbinding wilt maken zowel de Chrome-webbrowser als Roblox al zijn geïnstalleerd.
  2. Navigeer op uw Chromebook naar de Chrome Remote Desktop-pagina in de Chrome Web Store.
  3. Klik op de ADD TO CHROME knop.
  4. Selecteer Add App als daarom wordt gevraagd.
  5. Na een korte vertraging is de installatie van Chrome Remote Desktop voltooid en verschijnt er een bevestigingsbericht in de rechterbenedenhoek van uw scherm.
  6. Herhaal stap 2-4 op de Mac of pc die Roblox bevat en zorg ervoor dat Chrome Remote Desktop daar ook is geïnstalleerd.
  7. Start de Chrome Remote Desktop-app op zowel uw Chromebook als de externe computer en volg de instructies op het scherm op elk om verbinding te maken van Chrome OS naar de Mac of Windows-pc. Als je de computer van een vriend gebruikt als een eenmalig ding om Roblox te spelen, dan moeten jullie allebei de Remote Assistance optie kiezen wanneer de app voor het eerst wordt gestart. Als je echter van plan bent om deze computer vaak te gebruiken om Roblox te spelen, volg dan de My Computers pad-inschakelende externe verbindingen op het Roblox-apparaat. Als u deze route volgt, wordt de Mac of pc gevraagd om Chrome Remote Desktop Host te installeren en kunt u vertrouwde verbindingen tot stand brengen tussen de host en uw Chromebook.
  8. Zodra je een externe sessie van je Chromebook naar de Mac of pc hebt opgezet, open je gewoon de Roblox-applicatie en begin je te spelen. Hoewel Chrome Remote Desktop u volledige controle over een andere computer kan geven, is het niet ontworpen met het oog op resource-intensief gamen. Daarom moet u voorbereid zijn op mogelijke vertragingen, verbroken verbindingen, problemen met de framesnelheid en andere vervelende onderbrekingen.

Roblox spelen op Linux

Image
Image

Een van de meer ingewikkelde manieren om Roblox op je Chromebook te krijgen, is door eerst het Linux-besturingssysteem te installeren en vervolgens de game uit te voeren op een virtuele machine of via WineHQ, waarmee je een aantal Windows-applicaties in Linux kunt uitvoeren.

  1. Om aan de slag te gaan, moet je eerst Linux op je Chromebook installeren. Zodra Linux in gebruik is, moet u beslissen of u een virtuele machine-oplossing wilt gebruiken of probeert om de Windows-versie van Roblox uit te voeren via de WineHQ-toepassing.
  2. Als je Roblox in een VM wilt proberen en een volledig functionele VM hebt met macOS of Windows, bezoek dan de Roblox-website om de versie te downloaden die compatibel is met je virtuele besturingssysteem.
  3. Als je Roblox via WineHQ wilt gebruiken, installeer dan eerst de nieuwste stabiele versie van de software van de WineHQ-website. Nadat WineHQ is geconfigureerd en actief is, gaat u naar de Roblox-website om de Windows-versie van de game te downloaden. Je zou nu de Roblox EXE op Linux moeten kunnen uitvoeren via WineHQ.

Zoals we hierboven vermeldden, mag je geen soepele, naadloze game-ervaring verwachten als je Roblox op Linux draait. Als u echter alleen een oudere Chromebook tot uw beschikking heeft, kan dit uw enige pad zijn.

Aanbevolen: