HP Chromebook 11 Review: een goed afgeronde laptop die geschikt is voor studeren, werken en spelen

Inhoudsopgave:

HP Chromebook 11 Review: een goed afgeronde laptop die geschikt is voor studeren, werken en spelen
HP Chromebook 11 Review: een goed afgeronde laptop die geschikt is voor studeren, werken en spelen
Anonim

Bottom Line

De HP Chromebook 11 is een geweldige laptop voor studenten van alle leeftijden, maar hij is ook perfect voor casual thuisgebruik, op te bergen voor reizen en streaming, en is een competente multitasker om onderweg werk in te halen.

HP Chromebook 11

Image
Image

We hebben de HP Chromebook 11 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Misschien twijfelt u of een Chromebook geschikt of aantrekkelijk is voor uw computerbehoeften. De HP Chromebook 11 is een solide behuizing voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar een Chromebook boven een MacBook Pro of Windows-laptop zonder een enorme investering te doen. Hoewel het een studentgerichte Chromebook is, maken veel van de onderscheidende kenmerken - het robuuste ontwerp, de lange batterijduur en een gestroomlijnd besturingssysteem dat goed afgeronde basiscomputerprestaties biedt - het een aantrekkelijke optie voor thuiscomputers voor uzelf of het gezin.

Ontwerp: Duurzaam en klaar om te reizen

De HP Chromebook 11 is met bijna 3 pond niet de lichtste laptop op de markt, maar het voordeel van wat meer gewicht in je tas is dat je weet dat dit een behoorlijk stevige machine is. De gegoten rubberen buitenkant, hoewel een beetje plastic-achtig, voelt erg duurzaam aan. HP verhoogt de waargenomen robuustheid met een MIL-STD 810G militaire duurzaamheidsklasse en een IP41 stof- en waterbestendigheidsclassificatie. Deze scores betekenen dat deze laptop morsbestendig is en bestand is tegen vallen van iets meer dan 60 cm op beton. Dit is goed nieuws voor iedereen die gevoelig is voor ongelukken met elektronica en gadgets.

De HP Chromebook 11 is niet de lichtste laptop op de markt met een gewicht van bijna 3 pond, maar het voordeel van wat meer gewicht in je tas is dat je weet dat dit een behoorlijk stevige machine is.

Een ander pluspunt is de beschikbaarheid en het type USB-poorten. Als je een iPhone of Android-telefoon hebt met USB Type-C-oplaadbehoeften, zijn er twee poorten waarmee je die apparaten opgeladen kunt houden of bestanden kunt overzetten. En het toetsenbord is voorzien van responsieve toetsen en handige sneltoetsen om naar apps te zoeken of te schakelen tussen desktops terwijl u aan het werk bent.

Het enige grote nadeel van het ontwerp is het touchpad. Standaard staan de gevoeligheidsinstellingen precies in het midden van het spectrum, waardoor ze traag zijn en een slepend gevoel over het scherm creëren. Toen ik het snelheidsniveau in snel veranderde, hielp dit niet om de prestaties glad te strijken. De cursor sprong gewoon onregelmatig en was moeilijk te besturen.

Image
Image

Display: Adequaat met 180-graden flexibiliteit

Het HP Chromebook 11-scherm, hoewel niet royaal van formaat, ziet er niet zo klein uit als sommige 11,6-inch laptops. Maar qua zicht was het beste uitzicht rechtdoor. Anders, zelfs iets buiten een gecentreerde kijkhoek, werd alles op het scherm ingehaald door schaduw. Het scherm bijna volledig plat kantelen, dankzij het 180-graden scharnier van de HP Chromebook, was handig als ik het zicht wilde verbeteren in een heldere, zonovergoten kamer of terwijl ik buiten zat.

Het 180-graden scharnier was handig als ik het zicht wilde verbeteren terwijl ik buiten zat.

Performance: Een solide mid-range performer

Ik heb de CrXPRT-benchmarktool van Principled Technologies gebruikt om de algehele prestaties van deze Chromebook te testen. De HP Chromebook 11 behaalde een 123 op de prestatietest, die het vermogen van een Chromebook meet om video te streamen, foto's te bewerken en games te spelen. Wat de algemene webgebaseerde taakprestaties betreft, gaf de WebXPRT 3-test de HP Chromebook 11 in het algemeen een 87. Topscorers verdienen ruim 200.

Wat betreft batterij- en gameprestaties, behaalde de HP Chromebook 11 een projectie van 19,45 uur en 60 fps, wat een behoorlijke score is voor algemeen spel hier of daar. In mijn ervaring was dat over het algemeen waar tijdens het spelen van Asph alt 9. In het begin kon ik maar een paar minuten spelen totdat het spel volledig vastliep. Tijdens andere pogingen waren er slechts kleine haperingen in de uitvoering.

Productiviteit: Blijf op de hoogte van taken offline en online

De meeste kopers willen een laptop die een paar taken tegelijk aankan. En de HP Chromebook 11 is een game. Het is snel in het jongleren met verschillende apps tegelijk, wat betekent dat je muziek kunt streamen, e-mail kunt opstellen en terug kunt bladeren naar een document of presentatie die je aan het samenstellen bent. Ik heb nooit een zweem van traagheid opgemerkt bij het verplaatsen van verschillende Google-applicaties.

Maar je hoeft niet altijd online te zijn om productief te blijven. Chrome OS maakt het mogelijk om veel van de dingen die u online zou doen, zoals documenten en spreadsheets bewerken en e-mails zoeken en opstellen, offline te doen. Als u ook bent ingebeld in de Google-suite met apps zoals Documenten en Spreadsheets en Gmail, is dit buitengewoon nuttig en voelt deze Chromebook veelzijdig aan zoals andere laptops.

Audio: Beter met koptelefoon

De geluidskwaliteit van de stereoluidsprekers van de HP Chromebook 11 is niet opmerkelijk. Zoals de meeste laptops in dit formaat en deze prijsklasse, bevinden de luidsprekers zich aan de onderkant van het apparaat, waardoor ze meestal een gedempt en gedempt geluid produceren. Over het algemeen klonk alles wat ik bekeek of luisterde naar dialoog en muziek verstikt of blikkerig zonder koptelefoon. Met een koptelefoon aangesloten, was het geluid over het algemeen luider en een beetje dynamischer. Bastonen waren rijker met muziek en ik hoefde het volume niet zo hoog te zetten om te ontsnappen aan de verre luisterervaring die ik opmerkte toen ik niet afstemde met een koptelefoon.

Netwerk: Snel en betrouwbaar

De HP Chromebook is geavanceerder op het gebied van netwerkconnectiviteit dan andere goedkope Chromebooks of notebooks. Het maakt gebruik van 802.11ac MIMO draadloze technologie, wat betekent dat het een beetje betrouwbaarder is in het handhaven van een sterk draadloos signaal.

Met mijn tri-band 802.11ac, MU-MIMO wifi-router, zag ik vergelijkbare Ookla Speedtest-downloadsnelheden die ik ervaar met mijn MacBook uit 2017. Op mijn Xfinity-internetabonnement in Chicago met downloadsnelheden tot 200 Mbps, zie ik meestal tussen de 90 en 120 Mbps van mijn MacBook. De HP Chromebook liep helemaal niet ver achter, variërend van gemiddeld 74Mbps tot 116Mbps.

Niet dat je al deze inhoud tegelijkertijd wilt consumeren, maar de HP Chromebook 11 was snel genoeg om video's van YouTube en Netflix en audio van openbare radio en Spotify in één keer te streamen zonder signaalverlies of buffering vertragingen.

Camera: in sommige opzichten uitzonderlijk

Computerwebcams zijn meestal niet veel om je druk over te maken. Hoewel deze Chromebook een 720-pixel hoge resolutie camera aan de voorkant heeft, was de werkelijke kwaliteit over het algemeen teleurstellend tijdens videochatten. De foto was erg wazig met mijn chatontvanger, die me ook nauwelijks kon horen, zelfs niet toen ik dichter naar de microfoon ging, die zich rechts van de camera bevond. Dit maakt de laptop meer een misser dan een hit voor studenten die deze laptop gebruiken voor e-learning met videoconferenties, of voor iedereen die snel een videogesprek moet voeren voor werk of sociaal.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van foto's en video's, presteert de camera daar bovengemiddeld goed. Het leverde een grote hoeveelheid licht op, had niet het al te korrelige of mistige uiterlijk van andere webcams en produceerde nauwkeurige kleuren en huidtinten, hoewel met een beetje een airbrush-effect.

Batterij: Goed voor meer dan 12 uur continu gebruik

Een van de meest positieve aspecten van elke laptop is het gemak waarmee je aan de slag kunt door de vormfactor en de levensduur van de batterij. De meeste bieden minimaal 8 uur om de werkdag door te komen, maar de HP Chromebook 11 gaat verder dan dat. Na één keer opladen en met af en toe gebruik, kon ik gedurende een paar dagen op deze laptop rekenen voor een solide 13 uur streaming en andere basiscomputertaken.

Op een andere dag registreerde ik 10 volle uren ononderbroken YouTube-videostreaming voordat de batterij leeg was. Naast de indrukwekkende batterijprestaties, had de HP Chromebook 11 consequent iets meer dan 90 minuten nodig om op te laden.

Bij af en toe gebruik kon ik 13 uur lang op deze laptop vertrouwen voordat ik hem oplaadde.

Software: Beschermd en beperkt door Chrome OS

Voor degenen die een overstap naar een Chromebook overwegen, kan de gedachte om zonder Windows- of MacOS-functies te gaan, zorgwekkend zijn. Maar de realiteit is dat hoewel er enkele beperkingen zijn - u kunt bijvoorbeeld Adobe Photoshop niet installeren - u Microsoft Word en zelfs Windows op een Chromebook kunt installeren. U kunt ook kiezen uit veel vergelijkbare apps in de Google Play- of Chrome-webwinkels die kunnen dienen voor uw fotobewerkings- en andere productiebehoeften.

Het is duidelijk dat je een Google-account nodig hebt en een slimme of gewillige gebruiker van de Chrome-browser en Google-services bent om echt het meeste uit een Chromebook zoals de HP Chromebook 11 te halen. Net zoals MacOS en Windows 10 Thuis in S-modus beperkt apps op basis van gecertificeerde apps in hun respectievelijke app-winkels, het Chrome OS dient om de manier waarop u basistaken op een computer uitvoert te beschermen en te vereenvoudigen.

Het is vermeldenswaard dat er automatisch veel gebeurt op het gebied van zoekgeschiedenis, aanbevelingen en andere gegevens die het systeem automatisch bijhoudt. Er is de flexibiliteit om dit allemaal uit te schakelen, maar het is aannemelijk dat de gebruiker die het meeste uit een Chromebook ha alt, wil dat al zijn zoekgeschiedenis en documenten en al het andere worden gesynchroniseerd op verschillende apparaten en via zijn Google-account.

Image
Image

Bottom Line

Chromebooks kunnen scherp geprijsd zijn tot of meer dan $ 1.000. Deze modellen zijn veel robuuster en hebben meer geheugen, snellere processors en grotere schermen met een hogere resolutie. In de categorie budgetvriendelijke Chromebooks en laptops van minder dan $ 200, zul je niet veel variatie vinden als het gaat om aspecten als batterijduur of schermkwaliteit. Maar als je een beetje in prijs opvoert, biedt de HP Chromebook-detailhandel voor ongeveer $ 314 iets meer mogelijkheden dan meer budgetvriendelijke opties onder $ 200 die slechts 8 uur batterijcapaciteit hebben en niet zo robuust zijn gebouwd.

HP Chromebook 11 versus Acer Chromebook 11

Een zeer vergelijkbaar model met de HP Chromebook 11 G7 EE is de Acer Chromebook 11 C732T-C8VY (zie op Amazon). Beide draaien op vergelijkbare Intel Celeron- en HD-grafische processors en hebben glanzende 11,6-inch beeldschermen met dezelfde resolutie, 802.11ac-netwerkcompatibiliteit en hetzelfde aantal en hetzelfde soort USB 3.0 en USB Type-C-poorten.

Het belangrijkste verschil is de prijs. De Acer Chromebook is iets goedkoper – je vindt hem tussen de $ 250 en $ 300 – en wordt standaard geleverd met 4 GB geheugen en 32 GB opslagruimte. Hoewel, als u meer opslagruimte wilt dan 16 GB of 32 GB, de HP Chromebook 11 kan worden uitgebreid met meer geheugen, tot 64 GB voor $ 38 extra.

Hoewel ze allebei vrijwel hetzelfde formaat en even robuust zijn, bespaart u iets meer ruimte in uw tas met de HP Chromebook 11, die een klein beetje slanker en een beetje lichter is. Nog een klein voordeel in het voordeel van de HP Chromebook is de levensduur van de batterij. De Acer Chromebook 11 heeft een batterijcapaciteit van maximaal 12 uur, terwijl HP een extra batterijduur van 30 minuten garandeert.

Een stevige laptop die de basis voor werk, school en ontspanning dekt

De HP Chromebook 11 is een solide keuze voor studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een goedkope laptop die bedreven is in elementaire computertaken. U hoeft zich geen zorgen te maken over af en toe uitglijden of morsen rond deze machine en dankzij de geweldige levensduur van de batterij kunt u de oplader thuis laten en reizen met één apparaat minder in uw tas. Het helpt om een slimme Google/Android-gebruiker te zijn, maar iedereen kan deze laptop oppakken en hem gemakkelijk gebruiken voor streaming, huiswerk en surfen op het web.

Specs

  • Productnaam Chromebook 11
  • Product Merk HP
  • SKU 5LV82AV_MB
  • Prijs $314,00
  • Gewicht 2.93 lbs.
  • Productafmetingen 12,04 x 8,18 x 0,74 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Chrome OS
  • processor Intel Celeron N4000
  • Display 11,6-inch diagonaal HD (1366x768)
  • Geheugen 4GB, 8GB RAM
  • Opslag 16-64GB eMMC 5.0
  • Batterijcapaciteit Tot 13 uur
  • Waterdicht Morsbestendig
  • Poorten USB 3.1 Type C x2, USB 3.0 x2, combo hoofdtelefoon/microfoon, microSD

Aanbevolen: