Hoe Apple TV in te stellen en aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Apple TV in te stellen en aan te sluiten
Hoe Apple TV in te stellen en aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een HDMI-kabel om de Apple TV aan te sluiten op een tv of thuisbioscoopontvanger en sluit de tv vervolgens aan op een stopcontact.
  • Zet de tv aan en stel deze in op dezelfde Apple TV-ingang. Tik op het touchpad van de afstandsbediening om Siri Remote te koppelen.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm en voer uw Apple ID in.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Apple TV 4K (4e generatie) of Apple TV HD (5e generatie) instelt en aansluit. Aanvullende informatie behandelt het instellen van de oudere 3e en 2e generatie Apple TV's.

Hoe Apple TV 4K of Apple TV HD (4e en 5e generatie) aan te sluiten en in te stellen

Al een iPhone-gebruiker? Je kunt de meeste van deze stappen overslaan en je Apple TV nog sneller instellen met je iPhone.

Het instellen van Apple TV bewijst waarom Apple bekend staat om het ontwerpen van geweldige interfaces en het maken van producten die in een handomdraai te installeren en te gebruiken zijn. Het aansluiten van de Apple TV is eenvoudig. Het duurt slechts enkele minuten om van het openen van de doos naar het streamen van video van internet en het afspelen van muziek via je thuisbioscoop te gaan.

Apple TV 4K en Apple TV HD hebben meer functies dan hun voorgangers. Zo stel je ze in.

  1. Begin door de Apple TV met een HDMI-kabel (HDMI 2.0 voor de Apple TV 4K) op uw tv of thuisbioscoopontvanger aan te sluiten en de Apple TV op een stopcontact aan te sluiten. U kunt Apple TV met internet verbinden via ethernet of Wi-Fi.
  2. Schakel je tv in en stel deze in op de ingang waarop de Apple TV is aangesloten. Het installatiescherm van de Apple TV zal verschijnen.

  3. Koppel de meegeleverde Siri Remote aan uw Apple TV door op het touchpad bovenaan de afstandsbediening te klikken.
  4. Gebruik de Siri Remote om de aanwijzingen op het scherm te volgen om de Apple TV in te stellen. Je kiest een locatie en een taal, logt in met je Apple ID, kiest screensaver-instellingen en meer.
  5. Log in op je tv-provideraccount, als je die hebt. Met deze optie ontgrendelt u de toegang tot streaming video-inhoud in apps die uw tv-aanbieder ondersteunt.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, kunt u beginnen met het installeren van apps en het bekijken van inhoud.
Image
Image

Hoe de 3e en 2e generatie Apple TV in te stellen

Het installatieproces voor oudere Apple TV-modellen is vergelijkbaar. Dit is wat je moet doen.

  1. Unbox de Apple TV. Steek de kabel in je HDTV of ontvanger en je Apple TV. Sluit het apparaat aan op een stopcontact. De Apple TV start op en toont het Apple-logo op het scherm.

  2. Kies de taal die u voor de menu's wilt gebruiken met de afstandsbediening.

    De volume omhoog en omlaag knoppen verplaatsen de markering omhoog en omlaag; selecteer met de middelste knop.

  3. De Apple TV zoekt naar beschikbare wifi-netwerken (ervan uitgaande dat je wifi gebruikt. De Apple TV kan ook verbinding maken via Ethernet). Zoek het uwe en kies het, voer vervolgens uw wachtwoord in en selecteer Klaar.
  4. Kies of je wilt dat je Apple TV diagnostische informatie aan Apple doorgeeft of niet. Deze optie deelt informatie over hoe Apple TV werkt (als het crasht, enz.) maar verzendt geen persoonlijke informatie.
  5. Zorg ervoor dat Thuisdeling is ingeschakeld op uw hoofdcomputer thuis. Met Thuisdeling kunt u inhoud uit uw iTunes-bibliotheek streamen, zodat u deze op uw grote scherm kunt bekijken. Je kunt de Apple TV gebruiken om verbinding te maken met internet en inhoud te krijgen zonder Thuisdeling in te schakelen, maar je krijgt meer gebruik van de Apple TV als deze is ingeschakeld.

    Meld u aan bij Thuisdeling met hetzelfde iTunes-account dat u gebruikt voor uw belangrijkste iTunes-bibliotheek.

  6. Je kunt nu muziek of video uit je iTunes-bibliotheek afspelen via AirPlay of toegang krijgen tot webgebaseerde inhoud in de iTunes Store, Netflix, YouTube of andere locaties.

Aanbevolen: