De 5 beste hamradio's van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste hamradio's van 2022
De 5 beste hamradio's van 2022
Anonim

Hoewel hamradio's niet zo populair zijn als in de jaren '70 en '80, is er nog steeds een robuuste hobbyistengemeenschap. Voorbij zijn de dagen van het hebben van een speciale kast of garagewerkbank voor gigantische, onhandige radio-opstellingen. Moderne hamradio's hebben compacte, mobiele ontwerpen die kunnen worden weggestopt op een plank wanneer ze niet worden gebruikt, op een autodashboard of console kunnen worden gemonteerd, of zelfs aan een riem kunnen worden geklikt en in een zak kunnen worden gestopt. Beginners op het gebied van hamradio moeten op zoek gaan naar een vereenvoudigd model waarmee u over kortere afstanden en op minder kanalen kunt communiceren, terwijl u de verschillende communicatiefrequentie-eisen en uitgangsvermogen leert.

Degenen met meer ervaring kunnen modellen oppikken met tal van functies zoals berichtversleuteling, ingebouwde GPS-eenheden en zelfs sms-berichten. Alle hamradio's hebben een licentie nodig om te gebruiken, dus neem contact op met uw lokale overheid voor test- en vergunningswetten. Dus of je nu lid wilt worden van een lokale hobbygroep of wilt chatten met mensen over de hele wereld, bekijk onze topkeuzes hieronder om te zien welke hamradio geschikt is voor jou.

Beste algemeen: TYT TH-9800 quad-band

Image
Image

Zowel beginners als ervaren gebruikers zullen dol zijn op de TYT TH-9800. Deze hamradio heeft twee vermogensinstellingen van 50 en 40 watt, evenals 800 kanalen en vier omroepbanden om aan uw stijl en communicatiebehoeften te voldoen. De meegeleverde microfoon heeft een alfanumeriek toetsenbord voor gemakkelijke kanaalinvoer, en de radio-eenheid heeft gebruiksvriendelijke volume- en squelch-regelaars voor een betere geluidskwaliteit. Met dit hamradiomodel kunt u ook twee kanalen tegelijk bewaken, waardoor het perfect is voor het verzenden en ontvangen van informatie in geval van nood of om contact te houden tijdens het kamperen of wandelen. De unit wordt geleverd met een montageplaat voor eenvoudige plaatsing in uw auto of werkplaats.

Beste budget: BaoFeng UV-5R

Image
Image

De BaoFeng UV-5R is de perfecte hamradio voor beginners. Het heeft een verkoopprijs van minder dan $ 50, dus je zult de bank niet breken met het starten van je nieuwe hobby. Met deze radio heb je toegang tot 128 kanalen, waaronder 7 NOAA-kanalen voor weerwaarschuwingen, en wordt geleverd met een microfoon-headset voor eenvoudige communicatie. Het toetsenbord aan de voorkant heeft een vergrendelingsfunctie om te beschermen tegen onbedoelde invoer, en het gemakkelijk af te lezen LCD-scherm heeft drie achtergrondverlichtingskleuren om aan uw voorkeuren te voldoen. Het handheld-ontwerp maakt deze radio ultradraagbaar, zodat u hem bijna overal mee naartoe kunt nemen, en de meegeleverde riemclip houdt hem binnen handbereik wanneer u hem niet gebruikt. De bovenkant van de radio heeft ook een ingebouwde LED-zaklamp voor gebruik in noodgevallen. De batterij kan worden verwijderd om op te laden terwijl u een nieuwe stroombron gebruikt, of hij kan in de radio worden opgeladen als u niet van plan bent deze te gebruiken.

Beste voor auto's: ICOM 2300H 05 144MHz amateurradio

Image
Image

Deze hamradio maakt gebruik van een 12-volt stroombron, waardoor hij perfect is om aan te sluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Met een band van 2 meter kun je deze radio gebruiken om met lokale radioclubs te praten en meet-ups te organiseren. Het apparaat heeft een 3-inch LCD-scherm met achtergrondverlichting voor het gemakkelijker aflezen van kanaalfrequenties en andere instellingen. Met het toetsenbord op de meegeleverde microfoon kun je snel en eenvoudig meer dan 200 kanalen invoeren voor communicatie en frequenties aanpassen. De compacte behuizing van de radio kan eenvoudig onder een dashboard of in een middenconsole worden gemonteerd voor gemakkelijke toegang en om uit de weg te blijven voor veilig rijden.

Beste voor duurzaamheid: BTECH DMR-6X2 7-Watt dual-band bidirectionele radio

Image
Image

Voor liefhebbers van hamradio's die een radio nodig hebben die bestand is tegen de elementen, is de BTech DMR-6X2 een uitstekende keuze. Dit handheld-model kan in bijna elke omgeving werken, van vriestemperaturen tot brandende woestijnen. De harde plastic behuizing is bestand tegen stoten, vallen en trillingen, waardoor schade tijdens dagelijks gebruik wordt voorkomen. U kunt de radio handmatig of via de pc programmeren om toegang te krijgen tot ongeveer 4.000 kanalen en tot 200.000 contacten en gespreksgroepen op te slaan. Uw communicatie wordt beschermd tegen ongeoorloofde controle met 256-bits AES-codering. De radio wordt geleverd met twee batterijen, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten. De ingebouwde GPS is perfect voor wandelaars en kampeerders om hun locatie door te geven aan een lokale radiogroep of thuisbasis.

Beste lichtgewicht optie: Radioddity GD-73A DMR/analoge bidirectionele radio

Image
Image

De Radioddity GD-73A weegt iets minder dan 6 gram, waardoor het een van de lichtste hamradio's is die er is. De radio zelf is ook ongelooflijk compact, waardoor hij perfect is om in een zak of rugzak te laten glijden tijdens het reizen. Behalve dat u meer dan 1.000 kanalen kunt gebruiken, kunt u met uw radio ook 50-regelige tekstberichten naar compatibele apparaten sturen; geweldig voor het verzenden van informatie naar praatgroepen of thuisbasis wanneer u niet kunt of wilt praten. De voorkant van de radio is voorzien van twee programmeerbare toetsen voor aangepaste invoer en de verwijderbare batterij kan worden opgeladen via een USB-kabel; dezelfde kabel kan op uw pc worden aangesloten om de radio naar uw behoeften te programmeren. Bij een volledige lading geeft de batterij u tot 12 uur gebruik en 48 uur standby-tijd.

De TYT TH-9800 (bekijk bij Amazon) is een geweldige, goed afgeronde hamradio voor zowel beginners als ervaren hobbyisten. Het beschikt over een monteerbare carrosserie-eenheid die in een auto of werkplaats kan worden geplaatst voor mobiel gebruik of als thuisbasis, evenals een betaalbare prijs. Ervaren hobbyisten zullen de AnyTone AT-D868UV eens willen proberen. Deze radio heeft een groot aantal functies die via een pc kunnen worden geprogrammeerd, waaronder een geheugenbank met 4.000 kanalen, tekstberichten en een ingebouwde GPS.

Over onze vertrouwde experts:

Taylor Clemons is een expert op het gebied van gaming-hardware en andere consumententechnologie en heeft deze al meer dan drie jaar voor verschillende websites gedekt.

FAQ

    Wat is een hamradio?

    Ham-radio stelt gebruikers in staat om via een breed scala aan frequenties te communiceren, waardoor het ideaal is voor communicatie over lange afstanden; radiosignalen worden teruggekaatst van de grond, de atmosfeer en zelfs de maan om grotere communicatieafstanden te bereiken. Ham-radio is geweldig voor noodcommunicatie wanneer gsm-masten niet werken of AM/FM-radiostations niet in staat zijn om berichten te verzenden.

    Heb ik een licentie nodig om een hamradio te gebruiken?

    Kort antwoord: Ja.

    Lang antwoord: Licenties zijn nodig omdat de overheid al in 1914 begon met het reguleren van het gebruik van radioamateurs, en de FCC-regels stellen dat zowel kinderen als volwassenen een vergunning kunnen krijgen. Het is vrij eenvoudig om een gediplomeerde ham-radio-operator te worden, aangezien het leren van morsecode niet langer een vereiste is. Er is een examen met 35 vragen en een examengeld van $ 15 om een hamradiolicentie van 2 meter te verkrijgen, wat een van de meest populaire amateurradiosystemen is.

    Heb ik veel apparatuur nodig om te beginnen?

    Niet echt! Als je net begint, is een van onze topkeuzes een geweldige manier om je tenen in de hobby te dompelen totdat je je comfortabel genoeg voelt voor meer uitgebreide en krachtige apparatuur. U kunt ook online amateurradio-hobbyistengroepen vinden voor bronnen en gemeenschapsforums.

Aanbevolen: