Hoe u beweging op uw iPhone kunt verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe u beweging op uw iPhone kunt verminderen
Hoe u beweging op uw iPhone kunt verminderen
Anonim

Wat te weten

  • Om bewegingseffecten te verminderen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid >Beweging verminderen.
  • Om de energiebesparende modus in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Batterij en tikt u op de Laagstroommodusschakel naar Aan (groen).
  • Om stilstaande achtergronden te maken, ga naar Instellingen > Wallpaper > Kies een nieuwe achtergrond, selecteer een foto en tik op Still > Set.

Dit artikel legt uit hoe je de bewegingseffecten van de iPhone kunt aanpassen en uitschakelen. Deze instructies zijn van toepassing op elke iPhone met iOS 7.1 of hoger.

Beweging verminderen op iPhone inschakelen

De iPhone heeft een enkele instelling die de overgangseffecten, speciale animaties en parallax-achtergrond deactiveert. Dit is het pad dat je moet nemen als je van statisch en eenvoudig houdt.

  1. Open Instellingen en tik op Algemeen.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Selecteer onder de kop Vision Reduce Motion.
  4. Tik op de Reduce Motion schakelaar om aan (groen).

    Image
    Image

Als u Verminderde beweging inschakelt, wordt ook een andere optie geopend met de naam Berichteffecten automatisch afspelen. Hiermee kun je beslissen of de tekst- of schermeffecten in Berichten, zoals de ballonnen die over het scherm zweven wanneer je iemand 'Gefeliciteerd' zegt, vanzelf zullen gebeuren. Het is aan jou of je dit wilt inschakelen, omdat het helemaal geen invloed heeft op de achtergrond of bewegingseffecten.

Hoe de energiebesparende modus in te schakelen

Als je iPhone iOS 9 of hoger gebruikt, kun je ook de batterijbesparende energiebesparende modus gebruiken om bewegingseffecten uit te schakelen. Zo zet je het aan.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Batterij.
  3. Tik op de Low Power Mode schakelaar om aan (groen).

    Image
    Image

Stilstaande achtergronden maken

Als je de overgangsbewegingseffecten leuk vindt, maar gewoon de parallax-achtergronden wilt uitschakelen, kun je het op beide manieren doen door een bepaalde optie te selecteren wanneer je je achtergrond instelt.

  1. Open Instellingen en tik op Wallpaper.
  2. Tik op Kies een nieuwe achtergrond.

    Image
    Image
  3. Blader door de meegeleverde opties of selecteer een foto uit je filmrol om de gewenste achtergrond te vinden.

  4. Zodra je de gewenste afbeelding hebt gekozen, tik je op Still onder aan het scherm. Tik vervolgens op Set en kies of je deze afbeelding als je vergrendelscherm, startscherm of beide wilt.

    Image
    Image

Wat zijn de bewegingseffecten van het scherm van de iPhone?

Vanaf iOS 7 introduceerde Apple zowel dynamische als parallax-achtergronden, samen met enkele andere effecten die het gebruik van de iPhone een iets ander gevoel geven. De meest voorkomende zijn een "zoom"-effect bij het schakelen tussen schermen (bijvoorbeeld bij het openen van een app of bij het terugkeren naar het startscherm) en sommige animaties in bepaalde apps zoals Weer. Het nieuwe besturingssysteem luidde ook enkele nieuwe functies in voor de achtergrond van gebruikers, en degene die wat verdriet zou kunnen veroorzaken, is het parallax-effect.

Parallax is een verschuiving van perspectief wanneer je een object vanuit verschillende hoeken bekijkt, vooral terwijl je beweegt. Dus als je in een auto op de snelweg rijdt en uit het raam kijkt, lijkt het alsof verre bergen langzamer voorbij gaan dan bomen dichterbij.

Wat dit voor de iPhone betekent, is dat parallax-achtergronden op een andere "laag" zitten dan de app-pictogrammen op het startscherm en bewegen wanneer je je telefoon kantelt. En als al dit zoomen en verschuiven je maag van streek maakt, zijn hier een paar manieren om te voorkomen dat deze effecten je dag verpesten.

Aanbevolen: