Hoe te laten inspringen op Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe te laten inspringen op Google Docs
Hoe te laten inspringen op Google Docs
Anonim

Als je weet hoe je in Google Documenten kunt inspringen met de ingebouwde inspringopties of het liniaalhulpmiddel, kun je precies bepalen hoe ver van de marges je de eerste regel van elke alinea wilt hebben. Het is ook mogelijk om hangende inspringingen in te stellen in Google Docs.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de webversie van Google Documenten. De stappen zijn hetzelfde voor alle webbrowsers en besturingssystemen.

Inspringen in Google Docs

Terwijl u in Google Documenten kunt inspringen met de Tab-toets, kunt u aangepaste inspringingen voor een alinea instellen door het volgende te doen:

  1. Markeer in een Google Docs-document de alinea die u wilt laten inspringen.

    Gebruik de sneltoets Ctrl+ A of Command+ Aom alle tekst in het document te markeren.

  2. Select Format > Align & Indent > Indentation options.

    Image
    Image
  3. Selecteer Eerste regel onder Speciale inspringing.

    Image
    Image
  4. Stel desgewenst een aangepaste waarde in voor de inspringing en selecteer Toepassen.

    Image
    Image

    De standaardinspringing van 0,5 inch is de standaard voor de meeste stijlgidsen (MLA, APA, enz.).

Bottom Line

Voor de meeste academische teksten is het standaard om de eerste regel van elke nieuwe alinea te laten inspringen. Nieuwsartikelen en blogs gebruiken meestal geen eerstelijns streepjes; u moet echter nog steeds weten hoe u de inspringingsinstellingen kunt beheren voor het geval u een alinea speciaal wilt opmaken. Als u een referentiepagina moet opmaken met MLA-indeling in Google Documenten, moet u ook weten hoe u een hangende inspringing maakt.

Hoe de tweede regel in Google Docs te laten inspringen

Een hangende inspringing is wanneer de eerste regel niet inspringt, maar elke regel na de eerste wel inspringt. Een hangende inspringing instellen in Google Documenten:

  1. Markeer de tekst die u wilt opmaken en selecteer Format > Align & Indent > Indentation options.

    Image
    Image
  2. Selecteer Hanging onder Speciale inspringing.

    Image
    Image
  3. Wanneer u klaar bent met het maken van uw aanpassing, selecteert u Toepassen om de inspringing toe te passen en terug te keren naar het document.

Hoe te laten inspringen in Google Docs met behulp van de liniaal

Een andere manier om aangepaste inspringingen in Google Documenten in te stellen, is door de linia altool te gebruiken. De liniaal heeft twee blauwe schuifregelaars aan de linkerkant die op elkaar zijn gestapeld. De blauwe rechthoek bovenaan bestuurt de Eerste regel inspringing, en de blauwe driehoek eronder bestuurt deLinks inspringen , of de inspringing voor de rest van de alinea.

Tekst laten inspringen met de liniaal in Google Docs:

  1. Als u met een Google Docs-document geopend de liniaal helemaal bovenaan de pagina niet ziet, selecteert u View > Show Ruler.

    Image
    Image

    De linia altool is niet beschikbaar in de mobiele apps van Google Documenten.

  2. Markeer de alinea die u wilt laten inspringen.
  3. Sleep de Eerste regel inspringen schuifregelaar naar rechts. Het is de kleine blauwe, horizontale lijn aan de linkerkant van de liniaal, waar de regel verandert van grijs in wit. Wanneer u de lijn vastpakt, verschijnt de meting in een zwarte doos erboven terwijl u de schuifregelaar verplaatst.

    Er verschijnt een verticale lijn om u te helpen de tekst naar wens aan te passen.

    Image
    Image

    Als u de muis net boven de Eerste regel inspringing schuift, verandert de cursor in dubbele pijlen en kunt u de Linkermarge aanpassen.

  4. Als u alle geselecteerde regels wilt laten inspringen, sleept u de schuifregelaar Links inspringen naar rechts. Dit is de blauwe, neerwaartse pijl onder de schuifregelaar Eerste regel inspringen. Nogmaals, er verschijnt een zwarte meetwaarde wanneer u de schuifregelaar begint te verplaatsen.

    Image
    Image
  5. Als u een hangende inspringing wilt maken met de liniaal, sleept u de schuifregelaar Links inspringen naar rechts en sleept u vervolgens de schuifregelaar Eerste regel inspringen terug naar links.

    Image
    Image
  6. U kunt ook Inspringing vergroten of Inspringing verkleinen selecteren in de werkbalk.

    Image
    Image

Aanbevolen: