Android Auto draadloos gebruiken

Inhoudsopgave:

Android Auto draadloos gebruiken
Android Auto draadloos gebruiken
Anonim

Dit artikel legt uit wat Android Auto Wireless is, wat je nodig hebt om het te gebruiken en hoe je het instelt. De instructies zijn van toepassing op Pixel-telefoons met Android 8 t/m 11 en Samsung Galaxy-telefoons met Android 9 t/m 11.

Vanaf Android 12 ondersteunt Google de Android Auto-app niet meer. Als je Android 12 of hoger hebt, gebruik dan de Google Assistent-rijmodus.

Android Auto Wireless gebruiken

Als zowel je telefoon als je auto Android Auto Wireless kunnen gebruiken, kun je dit als volgt instellen:

  1. Sluit je telefoon aan op je autoradio met een USB-kabel.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de initiële installatieprocedure te voltooien.
  3. Maak de USB-kabel los.
  4. De volgende keer dat u in uw auto stapt, verbindt Android Auto Wireless uw telefoon automatisch met uw autoradio en wordt geopend.

Wat is Android Auto Wireless?

Android Auto is een app waarmee je je telefoon veiliger kunt gebruiken tijdens het rijden. Het ondersteunt veel apps die uw rijervaring verbeteren. Het bevat bijvoorbeeld EV-oplaad-, parkeer- en navigatie-apps om uw reizen soepel en naadloos te laten verlopen. Met Android Auto heb je toegang tot berichten-apps, zoals WhatsApp, en kun je berichten rechtstreeks vanaf het opstartscherm lezen en verzenden. Voor de veiligheid kun je de Google Assistent ook vooraf ingestelde antwoorden en berichten laten gebruiken om afleiding tijdens het rijden tot een minimum te beperken.

Met Android Auto kun je je telefoon ook verbinden met compatibele autoradio's met touchscreen, en het is eenvoudig om Android Auto aan te passen met een persoonlijk opstartscherm en een beschikbare donkere modus.

De functies van Android Auto worden voornamelijk bereikt door uw telefoon met een USB-kabel op uw auto aan te sluiten. Met Android Auto Wireless kunt u die verbinding behouden nadat u de USB-kabel hebt verwijderd.

Het belangrijkste voordeel van Android Auto Wireless is dat u uw telefoon niet telkens hoeft aan te sluiten en los te koppelen als u ergens heen gaat. Als u een lange reis plant of uw telefoon moet worden opgeladen, kunt u deze aansluiten. Anders verbindt Android Auto Wireless uw telefoon automatisch met uw autoradio wanneer u in uw voertuig stapt (na de eerste USB-kabelverbinding).

Image
Image

Hoe Android Auto Wireless werkt

De meeste verbindingen tussen telefoons en autoradio's gebruiken Bluetooth. Zo werken de meeste implementaties voor handsfree bellen, en je kunt ook muziek streamen via Bluetooth. Bluetooth-verbindingen hebben echter niet de bandbreedte die Android Auto Wireless vereist.

Om een draadloze verbinding tussen je telefoon en je auto tot stand te brengen, maakt Android Auto Wireless gebruik van de wifi-functionaliteit van je telefoon en je autoradio. Het werkt alleen met voertuigen die Wi-Fi-functionaliteit hebben.

Compatibiliteit is verder beperkt tot specifieke autoradio's en telefoons die zijn ontworpen om met het systeem te werken.

Als een compatibele telefoon wordt gekoppeld aan een compatibele autoradio, werkt Android Auto Wireless net als de bekabelde versie, alleen zonder kabels. Je telefoon doet al het zware werk, de informatie staat op je autoradio met touchscreen en dingen zoals routebeschrijvingen en antwoorden die je aan de Google Assistent vraagt, worden afgespeeld via de autoluidsprekers.

Wat u nodig hebt om Android Auto draadloos te gebruiken

Als je Android Auto draadloos wilt gebruiken, heb je twee dingen nodig: een compatibele autoradio met ingebouwde wifi en een compatibele Android-telefoon. De meeste head-units die werken met Android Auto en de meeste telefoons die Android Auto kunnen gebruiken, kunnen de draadloze functionaliteit niet gebruiken.

Dit is wat je nodig hebt om Android Auto Wireless te gaan gebruiken:

  • Een compatibele head-unit: je autoradio of head-unit moet Android Auto kunnen draaien. Het moet ook wifi hebben en het moet gecertificeerd zijn om de wifi-verbinding op deze manier te gebruiken.
  • Een compatibele telefoon: uw Android-telefoon moet Android 8.0 Oreo via Android 11 gebruiken als het een Pixel-telefoon is. De Samsung Galaxy S8-serie en Note 8-serie, en nieuwer, ondersteunen Android Audio Wireless als ze Android 9.0 Pie via Android 11. gebruiken

Kunnen andere telefoons en head-units Android Auto draadloos gebruiken?

Hoewel Android Auto beschikbaar is in elke auto op je telefoon en kan worden geïntegreerd met veel originele en aftermarket-autoradio's, is de draadloze compatibiliteit veel beperkter. Als je telefoon of autoradio Android Auto Wireless niet ondersteunt, kun je alleen maar wachten op een update die al dan niet komt.

Gevorderde gebruikers kunnen Android Auto Wireless gebruiken met bijna elke head-unit die Android Auto kan draaien, maar het kost veel extra werk. Het is een niet-officiële methode die is ontdekt door een Android-liefhebber, dus Google ondersteunt het niet.

Om deze methode te gebruiken, heb je nodig:

  • Een Android TV-stick
  • Een USB-kabel
  • Een head-unit die Android Auto kan draaien

Het basisidee is dat de Android TV-stick fungeert als een wifi-antenne voor de autoradio en draadloos verbinding maakt met je telefoon. Het is een stuk ingewikkelder dan dat, en het vereist veel knutselwerk dat voor de meeste gebruikers te veel is. Toch is het een optie voor iedereen met de nodige ervaring en expertise.

FAQ

    Is er een manier om Android Auto uit te schakelen?

    Ga naar Instellingen > Apps > Android Auto. Tik onderaan het scherm op Uitschakelen. Tik op App uitschakelen wanneer daarom wordt gevraagd.

    Kan ik Android Auto verbinden zonder een USB-kabel?

    Je kunt Android Auto Wireless laten werken met een incompatibele headset met behulp van een Android TV-stick en een USB-kabel. De meeste Android-apparaten zijn echter bijgewerkt met Android Auto Wireless. Voor de eerste verbinding moet je Android Auto via USB verbinden met je autoradio. Nadat je verbinding hebt gemaakt met een USB, verbindt Android Auto je telefoon automatisch en draadloos met je autoradio.

    Welke auto's ondersteunen Android Auto Wireless?

    De meeste auto's die in 2020 en later zijn gebouwd, ondersteunen Android Auto Wireless en volgens Android neemt de beschikbaarheid voor compatibele voertuigen en stereo's snel toe. Raadpleeg uw autofabrikant om de compatibiliteit te bevestigen.

    Waarom heb ik problemen met het verbinden van Android Auto met mijn auto?

    Als je problemen hebt met een draadloze verbinding, controleer dan of je Android-besturingssysteem is bijgewerkt en of Android Auto is ingeschakeld in het infotainmentsysteem van je auto. Als je een USB-kabel gebruikt en een compatibele auto hebt, moet je waarschijnlijk een nieuwe of hoogwaardigere USB-kabel gebruiken die minder dan twee meter lang is. Kwaliteits-USB-kabels bevatten het USB-pictogram.

Aanbevolen: