Hoe het HOSTS-bestand in Windows te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe het HOSTS-bestand in Windows te bewerken
Hoe het HOSTS-bestand in Windows te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Open Kladblok of een andere teksteditor > selecteer File > Open > open Host-bestand.
  • Selecteer vervolgens Text Documents (txt) en verander het in All Files > dubbelklik op hosts.
  • Wijzigingen aanbrengen en opslaan.

Hier leest u hoe u het Windows HOSTS-bestand kunt bewerken, dat nodig is om aangepaste domeinomleidingen te maken, websites te blokkeren of schadelijke items te verwijderen die door malware zijn ingesteld. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, 8, 7 en XP.

Hoe het Windows HOSTS-bestand te bewerken

In Windows 10, 8 en 7 kunt u geen bewerkingen opslaan in het HOSTS-bestand, tenzij u het rechtstreeks vanuit Kladblok of een andere teksteditor opent. Om dit te doen:

  1. Open Kladblok of een andere teksteditor zoals Notepad++.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de teksteditor File > Open en open de locatie van het HOST-bestand op C:\Windows\System32 \drivers\etc\.

    Image
    Image
  3. Selecteer Text Documents (txt) rechtsonder in het Open venster en verander het in Alle bestanden.

    Image
    Image

    Deze stap is vereist omdat het HOSTS-bestand niet de bestandsextensie. TXT heeft.

  4. Wanneer bestanden in de map verschijnen, dubbelklikt u op hosts om deze te openen.

    Image
    Image
  5. Bewerk het HOSTS-bestand en sla uw wijzigingen op.

Wat als ik het HOSTS-bestand niet kan opslaan?

In sommige versies van Windows hebt u geen toestemming om rechtstreeks op te slaan in de map etc\. Als dit het geval is, ziet u mogelijk een fout zoals deze wanneer u probeert op te slaan:

Toegang tot C:\Windows\System32\drivers\etc\ hosts is geweigerd

Kan het bestand C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts niet maken. Zorg ervoor dat het pad en de bestandsnaam correct zijn.

In plaats daarvan moet je het bestand ergens anders opslaan, zoals de Documents of Desktop map. Ga na het opslaan naar die map, kopieer het HOSTS-bestand en plak het rechtstreeks op de locatie waar het HOSTS-bestand zou moeten zijn (C:\Windows\System32\drivers\etc). U wordt gevraagd om toestemmingsvalidatie en moet bevestigen dat het bestand is overschreven.

Als je nog steeds problemen hebt met het opslaan van het gewijzigde HOSTS-bestand, controleer dan de kenmerken van het bestand om te zien of het gemarkeerd is als alleen-lezen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Properties om de attributen te zien.

Een andere optie is om uw teksteditorprogramma als beheerder te openen, zodat de machtigingen al op de editor zijn toegepast. Vervolgens kan het HOSTS-bestand over het origineel worden opgeslagen zonder dat u uw beheerdersreferenties hoeft te verifiëren.

Als je nog steeds niet kunt opslaan op de HOSTS-bestandslocatie, heb je waarschijnlijk niet de juiste rechten om bestanden in die map te bewerken. U moet ingelogd zijn met een account dat beheerdersrechten heeft over het HOSTS-bestand, wat u kunt controleren door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en naar het tabblad Security te gaan.

Waar wordt het HOSTS-bestand voor gebruikt?

Het HOSTS-bestand is het virtuele equivalent van de directory-assistentie van een telefoonmaatschappij. Waar directory-assistentie de naam van een persoon koppelt aan een telefoonnummer, wijst het HOSTS-bestand domeinnamen toe aan IP-adressen.

Vermeldingen in het HOSTS-bestand overschrijven DNS-vermeldingen die door de ISP worden onderhouden. Hoewel deze hiërarchie van pas kan komen voor regelmatig gebruik, zoals het blokkeren van advertenties of bepaalde kwaadaardige IP-adressen, maken de functies dit bestand ook tot een veelvoorkomend doelwit van malware.

Door het aan te passen, kan malware de toegang tot antivirusupdates blokkeren of u naar een kwaadaardige website dwingen. Het is dus een goed idee om het HOSTS-bestand regelmatig te controleren of op zijn minst te weten hoe u valse vermeldingen kunt verwijderen.

Een veel eenvoudigere manier om bepaalde domeinen van uw computer te blokkeren, is door een aangepaste DNS-service te gebruiken die inhoudfiltering of blokkeerlijsten ondersteunt.

Aanbevolen: