Speakernotities gebruiken in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Speakernotities gebruiken in PowerPoint
Speakernotities gebruiken in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Om een notitie toe te voegen, ga naar het Slide deelvenster > selecteer de miniatuur van de dia > voer notities in het Notes deelvenster in.
  • Als u notities wilt zien tijdens de presentatie, gaat u naar Slide Show > Use Presenter View.

Hier leest u hoe u PowerPoint-notities kunt gebruiken en afdrukken, vergezeld van miniatuurversies van de juiste dia's, als handig naslagwerk bij het maken van een mondelinge presentatie. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint voor Mac en PowerPoint Online.

Notities toevoegen in PowerPoint

Blijf op het goede spoor tijdens uw diavoorstelling door sprekernotities toe te voegen aan elke dia van uw presentatie. U hoeft niet alles op te schrijven wat u wilt zeggen, u hoeft alleen voldoende informatie toe te voegen om uw toespraak vlot te laten verlopen.

  1. Ga naar View en selecteer Normal. Schakel in PowerPoint Online het notitievenster in en uit door View > Notes. te selecteren

    Image
    Image
  2. Selecteer in het deelvenster Dia de miniatuur van de dia waaraan u een notitie wilt toevoegen.
  3. Plaats de cursor in het deelvenster Notities. De tekst in het deelvenster Notities luidt: Klik om notities toe te voegen.

    Als u het deelvenster Notities niet ziet, gaat u naar View en selecteert u Notes. Sleep op een Mac de balk onder de dia omhoog om het gedeelte met notities weer te geven.

    Image
    Image
  4. Typ of plak uw notities in het deelvenster Notities.

    Image
    Image
  5. Sla de wijzigingen in je presentatie op.

Hoe u uw aantekeningen kunt zien tijdens een presentatie

Als uw computer is aangesloten op een andere monitor of projector, kunt u Presenter View inschakelen in PowerPoint 2016, 2013 en 2010.

  1. Ga naar Diavoorstelling en selecteer Gebruik presentatorweergave.

    Image
    Image
  2. Selecteer de monitor die u wilt gebruiken om uw sprekernotities te bekijken in het Beeldscherminstellingen dialoogvenster. Plaats een vinkje naast Dit is mijn hoofdmonitor.
  3. Indien beschikbaar, selecteer Van huidige dia, Aangepaste diavoorstelling, Online presenteren, of Diavoorstelling uitzenden. Elk van deze weergaven toont uw aantekeningen bij de diavoorstelling tijdens de presentatie.

PowerPoint voor Mac werkt een beetje anders dan de Windows-versie. Om uw aantekeningen tijdens een presentatie te zien, gaat u naar Slide Show en selecteert u Presenter View.

PowerPoint Online kan geen presentatie openen in Presenter View omdat er geen verbinding kan worden gemaakt met een extra monitor.

Tips en meer informatie over PowerPoint Notes

Sprekernotities zijn notities die zijn toegevoegd aan PowerPoint-presentatiedia's als referentie voor de presentator. Notities in een PowerPoint-dia zijn verborgen tijdens de presentatie en alleen zichtbaar voor degene die de dia's presenteert.

Presenter View werkt alleen als uw computer is aangesloten op een ander beeldscherm. Het doel van Presenter View is om iets anders op uw scherm te laten zien dan waar uw kijkers naar kijken.

In de presentatorweergave ziet u de huidige dia, de komende dia en uw notities. Presenter View bevat een timer en een klok die aangeeft of uw presentatie te kort of te lang duurt.

Als u de weergave voor presentator wilt afsluiten en de presentatie wilt beëindigen, selecteert u Diavoorstelling beëindigen bovenaan het scherm. Als u die optie niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de diavoorstelling en selecteert u End Show.

Aanbevolen: