Hoe noodcontacten op iPhone in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe noodcontacten op iPhone in te stellen
Hoe noodcontacten op iPhone in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • In Gezondheid app > medische ID instellen > profielfoto > Medische ID > Bewerken> contact voor noodgevallen toevoegen > contact > relatie met jou.
  • Op telefoon > Contacten > de contactpersoon > Toevoegen aan noodcontacten > hun relatie met u > Klaar.
  • Toegang: Houd de knoppen Side en Volume omhoog tegelijkertijd ingedrukt > Medische ID> tik op een telefoonnummer.

Met de functie Contactpersonen voor noodgevallen van de iPhone kun je gemakkelijk contact opnemen met vertrouwde mensen in een noodgeval. Het maakt het ook gemakkelijk voor vreemden om hulp voor je te krijgen als je jezelf misschien niet kunt helpen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u contactpersonen voor noodgevallen instelt en hoe u ze kunt openen wanneer u ze nodig hebt.

Hoe stel ik noodcontacten in op de iPhone?

Een van de vele handige dingen die de vooraf geïnstalleerde Gezondheid-app biedt, is Contacten voor noodgevallen. Door contactpersonen voor noodgevallen toe te voegen aan uw iPhone, kunt u snel contact opnemen met de belangrijkste mensen in uw leven. Volg deze stappen om contactpersonen voor noodgevallen in Gezondheid toe te voegen:

  1. Om op deze manier contactpersonen voor noodgevallen toe te voegen, moet je eerst een medische ID instellen (iets wat we sterk aanbevelen; het is erg handig!).
  2. Open de Gezondheid app.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  4. Tik op Medische ID.
  5. Tik op Bewerken.

    Image
    Image
  6. Tik op contact voor noodgevallen toevoegen.
  7. Blader of zoek in uw adresboek naar het contact dat u wilt toevoegen en tik erop.

    Image
    Image
  8. Tik op hun relatie met jou.
  9. Tik op Klaar om de nieuwe contactpersoon voor noodgevallen op te slaan.

    Image
    Image

Wil je zeker weten dat een oproep van je contacten voor noodgevallen je kan bereiken, zelfs als je Niet storen hebt ingeschakeld? Ga naar de persoon in de app Telefoon of Contacten > Bewerken > Ringtone > verplaats de Noodbypass schuifregelaar naar aan/groen.

Hoe voeg ik een contactpersoon voor noodgevallen toe aan mijn iPhone?

De Gezondheid-app is niet de enige plek waar je noodcontacten kunt toevoegen. U kunt het rechtstreeks vanuit de Telefoon-app doen, waar u ook contacten beheert. Hier is hoe:

  1. Tik op de app Telefoon.
  2. Tik op Contacten of Recent.
    • Als je in Contacts bent, tik je op de naam van de persoon.
    • Als je in Recents bent, tik je op de i naast hun naam.
    Image
    Image
  3. Tik op Toevoegen aan noodcontacten.

    Als de persoon meer dan één telefoonnummer heeft opgeslagen, kiest u welk telefoonnummer u wilt gebruiken voor de contactpersoon voor noodgevallen.

  4. Tik op de relatie van het contact met jou.
  5. Hiermee opent u uw medische ID in de Gezondheid-app. Bekijk de toevoeging en tik op Klaar om de wijziging op te slaan.

    Image
    Image

Om een contactpersoon voor noodgevallen te verwijderen, ga naar Gezondheid > profielfoto > Medische ID > Bewerken > tik op het rode pictogram naast de contact dat u wilt verwijderen > Delete.

Hoe krijg ik noodcontacten op mijn vergrendelde iPhone?

Hopelijk hoef je deze instructies niet te gebruiken, maar als er een noodgeval is en je toegang moet hebben tot de noodcontacten van jezelf of iemand anders om een noodoproep te doen op een iPhone, volg dan deze stappen:

  1. Houd de knoppen Side en Volume omlaag ingedrukt.
  2. Laat de knoppen los wanneer de schuif om uit te schakelen / Medische ID / SOS-SOS opties verschijnen.
  3. Schuif Medische ID van links naar rechts.
  4. De medische ID van de gebruiker verschijnt. Tik op een van de telefoonnummers in het gedeelte Contactpersonen voor noodgevallen om dat contact te bellen.

FAQ

    Hoe schakel ik noodwaarschuwingen op de iPhone uit?

    Je kunt af en toe meldingen ontvangen voor het weer, AMBER-waarschuwingen en overheidsaankondigingen op je iPhone, maar je kunt ze uitschakelen. Ga naar Instellingen > Meldingen en scrol vervolgens helemaal naar beneden naar de onderkant van het scherm. Daar zie je opties onder de kop Overheidswaarschuwingen die je kunt uitschakelen. Om deze meldingen stil af te leveren, selecteert u Noodwaarschuwingen en zet u de schakelaar naast Altijd geluid afspelen uit

    Hoe bel ik een noodoproep op de iPhone?

    De SOS-functie van de iPhone maakt verbinding met hulpdiensten en stuurt je locatie naar je contacten voor noodgevallen. Om het te gebruiken, houdt u de Side en een van de Volume-knoppen ingedrukt of klikt u vijf keer op de zijknop. Veeg naar rechts op SOS en de oproep wordt na een korte aftelling doorgezet.

Aanbevolen: