Hoe Schijfbeheer te openen

Inhoudsopgave:

Hoe Schijfbeheer te openen
Hoe Schijfbeheer te openen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Administratieve hulpmiddelen >Computerbeheer > Schijfbeheer (onder Opslag ).
  • U kunt ook de opdrachtprompt openen en diskmgmt.msc. uitvoeren
  • Een snelkoppeling maken: Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Nieuw > Shortcut. Typ diskmgmt.msc en selecteer Next. Wijzig de naam en kies Finish.

Je moet het hulpprogramma Schijfbeheer openen als je een harde schijf wilt partitioneren, een harde schijf wilt formatteren, een stationsletter wilt wijzigen of andere schijfgerelateerde taken wilt uitvoeren. U zult geen snelkoppeling naar Schijfbeheer vinden in het Windows Start-menu of het Apps-scherm, omdat het geen programma is in dezelfde zin als de meeste andere software op uw computer.

Image
Image

Schijfbeheer openen in Windows

De meest gebruikelijke en besturingssysteemonafhankelijke manier om Schijfbeheer te openen, is via het hulpprogramma Computerbeheer, dat hieronder wordt beschreven.

Je kunt Schijfbeheer openen in elke versie van Windows, van Windows XP tot en met Windows 10.

  1. Open Configuratiescherm.

    In de meeste versies van Windows is het Configuratiescherm het gemakkelijkst beschikbaar via de snelkoppeling in het Start-menu of het Apps-scherm.

  2. Selecteer Systeem en beveiliging.

    Image
    Image

    Systeem en beveiliging is alleen te vinden in Windows 10, Windows 8 en Windows 7. In Windows Vista is de equivalente link Systeem en onderhoud, en in Windows XP heet het Prestaties en onderhoud Zie welke versie van Windows heb ik ? als je het niet zeker weet.

    Als u de weergave Grote pictogrammen of Kleine pictogrammen van het Configuratiescherm bekijkt, ziet u deze link niet. Als u zich in een van die weergaven bevindt, selecteert u Administrative Tools en gaat u verder met stap 4.

  3. Selecteer Administratieve hulpmiddelen. Het bevindt zich aan de onderkant van het venster, dus u moet mogelijk naar beneden scrollen om het te zien.

    In Vista en XP wordt dit venster respectievelijk Systeem en onderhoud of Prestaties en onderhoud genoemd.

    Image
    Image
  4. Dubbeltik of dubbelklik in het venster Systeembeheer dat nu is geopend Computerbeheer.

    Image
    Image
  5. Kies Schijfbeheer aan de linkerkant van het venster. Het bevindt zich onder Storage.

    Als je het niet in de lijst ziet staan, moet je mogelijk het plus- of pijlpictogram links van het Opslag-pictogram selecteren.

    Schijfbeheer kan enkele seconden of langer duren om te laden, maar zal uiteindelijk aan de rechterkant van het venster Computerbeheer verschijnen.

Image
Image

Je kunt nu een harde schijf partitioneren, een harde schijf formatteren, de letter van een schijf wijzigen of wat dan ook doen in de schijfbeheertool van Windows. Deze taken op de harde schijf kunnen ook worden uitgevoerd met de meeste gratis softwaretools voor schijfpartitionering.

Andere manieren om Schijfbeheer te openen

Je kunt ook een eenvoudige opdracht typen in elke versie van Windows om Schijfbeheer te openen. Deze methode is mogelijk een stuk sneller voor u als u gewend bent opdrachten uit te voeren in het dialoogvenster Uitvoeren of de opdrachtprompt.

Voer gewoon diskmgmt.msc uit vanaf een van deze opdrachtregelinterfaces. Zie Schijfbeheer openen vanaf de opdrachtprompt als u meer gedetailleerde instructies nodig hebt.

Je kunt ook je eigen snelkoppeling naar Schijfbeheer maken op je bureaublad die je op elk moment kunt openen om de tool onmiddellijk te starten.

Dit is hoe:

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd een lege ruimte op het bureaublad vast.
  2. Ga naar Nieuw > Snelkoppeling.

    Image
    Image
  3. Typ diskmgmt.msc en druk vervolgens op Volgende.
  4. Pas de naam aan als je wilt en selecteer vervolgens Finish.

Als je Windows 10 of Windows 8 gebruikt en je hebt een toetsenbord of muis, dan is Schijfbeheer een van de vele snel toegankelijke opties in het superhandige Power User Menu. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop of probeer de Win+X combinatie op uw toetsenbord.

Als Explorer niet eens start, wat betekent dat je het bureaublad niet kunt gebruiken om een snelkoppeling te maken, de Start-knop te openen of de opdrachtprompt te openen, is Taakbeheer misschien je enige optie.

Om Schijfbeheer te openen met Taakbeheer, opent u eerst Taakbeheer (Ctrl+Shift+Esc is een gemakkelijke methode) en ga dan naar Bestand> Voer nieuwe taak uit (selecteer eerst Meer details als u het menu Bestand niet ziet). Wat u ziet, ziet er precies zo uit als het dialoogvenster Uitvoeren; voer daar het diskmgmt.msc commando in om het programma te openen.

FAQ

    Hoe open je Schijfbeheer als beheerder?

    Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder voordat u Schijfbeheer opent. Ga naar Start > Settings > Accounts Als u niet bent aangemeld als beheerder, schakelt u over naar dat account of selecteer Change account type om een nieuw beheerdersaccount aan te wijzen.

    Hoe wijs je een stationsletter toe aan een externe harde schijf met Schijfbeheer?

    Open Schijfbeheer als beheerder en selecteer de schijf die u wilt wijzigen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Change Drive Letter and Paths > Change, kies vervolgens een nieuwe stationsletter en kies OK> Ja Houd er rekening mee dat u de stationsletter van de partitie die het Windows-besturingssysteem bevat, meestal de C-schijf, niet kunt wijzigen.

Aanbevolen: