PCD-bestand (Hoe er een te openen of te converteren)

Inhoudsopgave:

PCD-bestand (Hoe er een te openen of te converteren)
PCD-bestand (Hoe er een te openen of te converteren)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige PCD-bestanden zijn Pokémon Wonder Card-bestanden die worden gebruikt door de Nintendo DS.
  • Gebruik Pokémon Mystery Gift Editor om er een te openen om te bewerken.
  • Andere toepassingen voor PCD-bestanden zijn onder meer een foto-indeling en een gegevensbestand.

Dit artikel beschrijft vier bestandsindelingen die de PCD-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u degene die u heeft kunt openen en hoe u deze naar een andere bestandsindeling kunt converteren.

Wat is een PCD-bestand?

Een bestand met de PCD-bestandsextensie kan een Wonder Card-spelbestand zijn dat wordt gebruikt door Pokémon-spellen op de Nintendo DS.

Als je PCD-bestand niet gerelateerd is aan gamen, kan het een Kodak Photo-cd-afbeelding zijn die wordt gebruikt om foto's met hoge resolutie op cd's op te slaan, een Pure Component-gegevensbestand of een Point Cloud-gegevensbestand.

Image
Image

Hoe een PCD-bestand te openen

PCD-bestanden die Wonder Card-bestanden zijn, ontgrendelen nieuwe evenementen en andere dingen in het Pokémon Nintendo DS-spel. Pokémon Mystery Gift Editor bewerkt dit soort PCD-bestanden. Het PokeGen-programma opent PCD-bestanden zodat de bestanden kunnen worden geïmporteerd in opgeslagen games (bestanden met de extensie. SAV). Pokésav werkt misschien ook.

Open een Kodak Photo CD-afbeeldingsbestand met ThumbsPlus, Corel PaintShop Pro, IrfanView (hiervoor is mogelijk een plug-in vereist en werkt alleen in de 32-bits versie), XnView, Zoner Photo Studio of een andere populaire foto en grafische hulpmiddelen. Adobe Photoshop werkt ook, maar alleen als het CS3 of CS2 is.

Pure Component Data-indeling zijn chemische gegevensbestanden die door ChemSep worden gebruikt. Misschien heb je ook geluk als je COCO gebruikt om er een te openen.

Point Cloud Library opent gegevensbestanden in dat formaat.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand opent, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma PCD-bestanden opent, moet u het standaardprogramma wijzigen dat PCD-bestanden in Windows opent.

Een PCD-bestand converteren

Pcdtojpeg converteert de hoogst beschikbare resolutie van een Kodak Photo CD-afbeelding naar een JPG-bestand op zowel Windows als macOS. Deze tool wordt gebruikt via de opdrachtregel, dus lees Pcdtojpeg gebruiken met CPD-bestanden om te begrijpen hoe het werkt.

Een andere optie die een PCD-afbeelding converteert, is om CoolUtils.com te gebruiken. Upload het PCD-bestand naar die website en kies vervolgens om een PCD-bestand te converteren naar JPG, BMP, TIFF, GIF, ICO,-p.webp

Als je een Point Cloud Data-bestand hebt, is er een pcd2ply-opdracht waarover je op hun website kunt lezen en die kan worden gebruikt om PCD naar PLY (een Polygon-model) te converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als uw bestand op dit moment niet wordt geopend, heeft u waarschijnlijk niet te maken met een PCD-bestand. Dit kan het geval zijn als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, wat heel gemakkelijk is met een extensie die zulke veelvoorkomende letters heeft.

Bijvoorbeeld, PSD en PDD staan er maar één letter naast in vergelijking met PCD, maar proberen een van die bestanden te openen in een Pokémon-programma, bijvoorbeeld, zal je niet ver brengen, en je zult waarschijnlijk enkele fouten tegenkomen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor anderen, zoals PDC-, PPC- en PCC-bestanden. Als je een van die bestanden hebt of iets heel anders, onderzoek dan de letters/cijfers achter de bestandsnaam om meer te weten te komen over het formaat en welk programma je nodig hebt om je bestand te openen, bewerken of converteren.

FAQ

    Kunt u. PCD-bestanden openen in Photoshop?

    Ja, in Photoshop CS2 en CS3. Bij latere versies moet u het bestand eerst converteren of een tijdelijke oplossing zoeken, afhankelijk van uw versie van Photoshop.

    Hoe open je Point Cloud File. PCD's?

    Deze. PCD-bestanden kunnen kant-en-klaar worden geopend met 3D-ontwerpsoftware zoals Vectorworks.

Aanbevolen: