11 Beste gratis PDF-makers

Inhoudsopgave:

11 Beste gratis PDF-makers
11 Beste gratis PDF-makers
Anonim

Met deze gratis PDF-makers kun je gemakkelijk bijna elk bestand of document in een PDF veranderen. Deze kunnen levensreddend zijn wanneer u probeert een document minder snel te bewerken en gemakkelijker te verspreiden.

Deze programma's werken op verschillende manieren. Sommige zijn gratis PDF-printers, dus als je een bestand in een PDF wilt veranderen, "print" je gewoon zoals normaal, maar kies je de softwareprinter die je hebt geïnstalleerd. Dit werkt met elk afdrukbaar bestand.

Een andere methode die deze tool gebruikt, is via slepen en neerzetten. Zet een bestand gewoon neer op een vaste locatie en het verandert dat bestand in een PDF.

Er zijn ook online makers waar je het bestand uploadt naar een website, en dan krijg je een PDF teruggestuurd. Online converters zijn het meest geschikt voor kleinere documenten of situaties waarin u geen volledig programma wilt downloaden en installeren om de klus te klaren.

De meeste van deze PDF-makers zijn ongelooflijk gebruiksvriendelijk en je hebt maar een paar seconden nodig om je bestanden naar PDF te converteren. Anderen nemen een paar minuten in beslag, maar u krijgt veel geavanceerde opties, zoals het maken van documenten met meerdere pagina's, het instellen van de kwaliteit van de PDF en zelfs het invoegen van watermerken en handtekeningen in het voltooide bestand. Zorg ervoor dat u de beschrijvingen leest om te zien welke gratis PDF-maker het beste voor u is.

Er zijn veel manieren om met PDF-bestanden te werken, zoals het openen van de PDF, het converteren van een PDF naar Word en het bewerken van PDF's.

doPDF

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan de afmetingen van een document specificeren.
  • Eenvoudig een doelmap voor PDF's kiezen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen coderingsopties.
  • Vervelende opdringerige advertenties.

doPDF installeert zichzelf op twee manieren om twee verschillende methoden te bieden voor het maken van een PDF-bestand.

De eerste is als een printer, wat betekent dat je elk afdrukbaar document naar een PDF kunt converteren. De andere is een gewoon programma waarmee je naar een bestand kunt bladeren en het vervolgens naar een PDF kunt converteren.

Stel bijvoorbeeld dat u in een webbrowser, tekstverwerker, afbeeldingsviewer of iets dergelijks werkt. In plaats van de informatie op een vel papier af te drukken, kiest u deze printer uit uw lijst met printers om deze als PDF op te slaan.

Tijdens de installatie kunt u optioneel een Microsoft Office-invoegtoepassing installeren voor het converteren van bestanden in Word, Excel, enz. naar een PDF.

doPDF kan gratis worden gebruikt voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Het draait op Windows 11, 10, 8, 7 en Vista, evenals Server 2019, 2016, 2012 en 2008 R2.

PDFCreator

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig PDF's maken van documenten en webpagina's.
  • Combineer meerdere bestanden om een PDF te maken.
  • Geen prompt, optie voor automatisch opslaan.

Wat we niet leuk vinden

  • Inbegrepen pdf-lezer is niet erg gebruiksvriendelijk.
  • Probeert andere programma's te installeren tijdens de installatie.

PDFCreator is een softwarebundel die niet alleen een PDF-maker bevat, maar ook een lezer, genaamd PDF Architect. De eenvoudigste manier om PDFCreator te gebruiken, is door het programma te installeren en vervolgens af te drukken naar de meegeleverde printer. Zodra je dit hebt gedaan, kun je het bestand opslaan op een aangepaste locatie of het naar iemand e-mailen.

De auto-save-optie kan worden ingeschakeld, zodat wanneer u de PDF maakt, deze wordt opgeslagen op een vooraf gedefinieerde locatie met een opgegeven bestandsnaam, allemaal zonder u te vragen iets te bevestigen.

Zoals de meeste PDF-makers, kunt u de compressie- en beveiligingsinstellingen wijzigen voordat u opslaat. Er is ook een manier om uw documenten te ondertekenen.

Het draait op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

7-PDF Maker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • PDF's behouden hyperlinks.
  • Converteert meer dan 80 bestandsformaten.
  • Privé en commercieel gebruik.

Wat we niet leuk vinden

Geen bewerkingsopties.

De meeste programma's die PDF's van deze lijst maken, doen dit via de afdrukfunctie, en terwijl 7-PDF Printer voor dat specifieke doel is gebouwd, gebruikt 7-PDF Maker in plaats daarvan een gewoon conversieprogramma.

Onze favoriete functie is dat je met de rechtermuisknop op elk compatibel bestand kunt klikken (ze worden hier vermeld) om het onmiddellijk te converteren. Het slaat het op dezelfde plaats op als het origineel.

Als u echter de instellingen voor conversie wilt aanpassen, opent u eerst het programma. U kunt de instellingen voor beeldcompressie wijzigen, machtigingen weigeren en het document coderen met een wachtwoord, en een plaats kiezen om de PDF op te slaan zodra het bestand klaar is met converteren.

7-PDF Maker is gratis voor zowel privé als commercieel gebruik, en je kunt het installeren als een gewoon programma of het downloaden in een draagbare vorm voor gebruik op flashdrives en andere verwijderbare apparaten.

Het programma kan worden gebruikt op Windows 11, 10, 8 en 7, evenals Server 2022 tot en met 2012 R2.

PrimoPDF

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide coderingsfuncties houden bestanden veilig.
  • Lichtgewicht en snel presterend.

Wat we niet leuk vinden

  • De interface is bedekt met advertenties.
  • Ondersteuningslinks in de gebruikershandleiding werken niet.

Vergelijkbaar met sommige van de bovenstaande tools, biedt PrimoPDF twee manieren om PDF's te maken: een bestand slepen en neerzetten in de snelkoppeling op het bureaublad van het programma en het bestand wordt automatisch geconverteerd en slaat zichzelf weer op dezelfde locatie op als het originele bestand, of druk af naar de printer die samen met het normale programma wordt geïnstalleerd om een prompt te zien waarin wordt gevraagd waar de PDF moet worden opgeslagen.

Bij beide methoden kunt u ook geavanceerde instellingen opgeven. Kies bijvoorbeeld documenteigenschappen zoals de naam, auteur en onderwerp van het bestand, evenals beveiligingsinstellingen zoals wachtwoordbeveiliging en het in-/uitschakelen van afdrukken, bewerken en/of kopiëren.

PDF24 Creator

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Keuze uit meerdere kwaliteitsinstellingen.
  • Ondersteunt digitaal ondertekenen.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel extra tools in de weg als je alleen een PDF-maker nodig hebt.
  • Interface zou intuïtiever kunnen zijn.

Met PDF24 Creator kunt u ook elk bestand naar PDF afdrukken met elke toepassing die afdrukken ondersteunt. U kunt ook handmatig bestanden aan het programma toevoegen om ze in de indeling op te slaan.

Een ding dat deze tool van de andere onderscheidt, is dat als er meer dan één bestand tegelijk in het programma is geopend, je ze gemakkelijk kunt slepen en neerzetten in een aangepaste opstelling om een PDF te maken met meerdere pagina's, elke pagina een ander bestand zijn - erg handig.

Met sommige van de meegeleverde functies kunt u pagina's uit het bestand extraheren, een voorbeeld van het document bekijken voordat u het maakt, de kwaliteit van de PDF wijzigen, een aangepaste PDF-standaard kiezen, pagina's roteren, documenteigenschappen toevoegen, het wachtwoord beveiligen, weigeren machtigingen zoals afdrukken en bewerken (en formulieren invullen, kopiëren/afbeeldingen, opmerkingen toevoegen/wijzigen), evenals een tekstwatermerk gebruiken, een handtekening invoegen en de hoeveelheid JPEG-compressiekwaliteit kiezen.

PDF24 Creator is gratis voor zakelijk gebruik en privégebruik, dus er zijn twee afzonderlijke (nog steeds volledig gratis) downloads, afhankelijk van hoe u het programma moet gebruiken.

De meest recente versie is voor Windows 11 en Windows 10, maar er zijn links op de downloadpagina die werken voor Windows 8, 7, enz.

Een faxservice, genaamd PDF24 Fax, is ook inbegrepen bij deze installatie, maar is niet gratis te gebruiken.

CutePDF Writer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Heeft een gratis, cloudgebaseerde PDF-editor die geen installatie vereist.
  • Snel downloaden en installeren.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte functies vergeleken met andere apps.
  • Probeert andere software te installeren tijdens de installatie.

CutePDF Writer kan absoluut gratis voor persoonlijk of commercieel gebruik worden gebruikt, en het is uiterst eenvoudig te gebruiken: installeer het programma en druk af naar de printer genaamd CutePDF Writer. Enkele ogenblikken later wordt u gevraagd waar u de PDF wilt opslaan. Zo makkelijk is het!

Vanwege de eenvoud betekent dit echter ook dat er geen aangepaste instellingen of geavanceerde opties zijn die u kunt wijzigen. Maar als je alleen maar een eenvoudige PDF-maker wilt, werkt dit programma prima.

CutePDF Writer zal helaas enkele van uw browserinstellingen wijzigen en een extra programma installeren, tenzij u tijdens de installatie expliciet zegt dat niet te doen.

PDF4Free

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer lichtgewicht.
  • Stel een standaard doelbestemming in voor bestanden.

Wat we niet leuk vinden

  • Tijdrovend installatieproces.
  • Gratis versie is alleen voor niet-commercieel gebruik.

PDF4Free is een andere PDF-creator die werkt door een printer te installeren. Druk gewoon af naar de PDF4U-printer om vanuit elke toepassing een PDF-bestand te maken.

Om de instellingen aan te passen, opent u de eigenschappen van de printer die wordt geïnstalleerd. U kunt lettertypen insluiten in de PDF, de PDF-versie wijzigen en samenvattende informatie invoeren, zoals een titel en auteur.

U moet uw computer opnieuw opstarten om de installatie van PDF4Free te voltooien.

FreeFileConvert

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Neemt geen ruimte op de harde schijf in beslag.
  • Maakt en converteert vele soorten bestanden.
  • Ondersteunt bestanden zo groot als 300 MB.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen bewerkings- of coderingsopties.
  • Niet ideaal voor documenten die gevoelige gegevens bevatten.

FreeFileConvert is een andere PDF-maker, maar het werkt anders dan de programma's van hierboven. Om te beginnen hoef je niets te downloaden omdat het alleen online draait. Daarom "print" u niet naar een PDF, maar upload u gewoon het bestand dat u wilt converteren en kiest u pdf als uitvoerformaat.

Je kunt een bestand uploaden dat zo groot is als 300 MB, maar alleen bepaalde bestandstypen zijn toegestaan. De downloadlink naar de PDF is 24 uur geldig voordat deze verloopt. Het kan ook maximaal vijf keer worden gedownload voordat de link automatisch wordt verwijderd.

Een voor de hand liggend nadeel is dat het uploaden en downloaden van bestanden lang kan duren als je een trage internetverbinding hebt of als het bestand groot is.

Deze website kan zijn functies ook omkeren en, in plaats van een PDF te maken, er een converteren naar een ander formaat zoals HTML, DOC of MOBI.

FileZigZag

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Handig; niets te installeren.
  • Eenvoudig te begrijpen.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet erg handig als je veel grote PDF's moet maken.
  • Conversie kan even duren via een langzame verbinding.
  • Beperkt tot 10 conversies per dag.

FileZigZag is een andere manier om gratis online een PDF te maken. Het werkt door u een bestand naar de website te laten uploaden en vervolgens PDF als uitvoerformaat te kiezen.

Verschillende documentbestandsindelingen kunnen op deze site in PDF worden opgeslagen (allemaal hier vermeld), maar u kunt slechts 10 bestanden per dag converteren. Een andere beperking is dat bestanden slechts 50 MB groot kunnen zijn (150 MB als u een gratis account aanmaakt).

Je kunt wachten tot FileZigZag de PDF heeft gemaakt of je kunt je e-mailadres invoeren om een link naar de geconverteerde bestanden te krijgen als het klaar is.

Zamzar

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Niet nodig om te installeren.
  • Werkt met bestanden zo groot als 50 MB.
  • Werkt ook met tal van andere bestandsindelingen.
  • Werkt ook via e-mail.

Wat we niet leuk vinden

  • Conversie is traag wanneer de website veel verkeer ervaart.
  • Gratis accounts zijn beperkt tot twee conversies per periode van 24 uur.

Zamzar werkt veel zoals FileZigZag. Gebruik het om een pdf van een webpagina te maken of om een ondersteund bestand naar pdf te converteren.

Een unieke functie is dat u PDF's kunt maken via e-mail! Stuur het bestand gewoon naar dit speciale e-mailadres.

Bestanden die u uploadt naar deze site kunnen zo groot zijn als 50 MB, wat voor de meeste PDF's goed zou moeten zijn. Als u voor een account beta alt, is de limiet 2 GB.

FreePDFConvert.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schone interface met meertalige ondersteuning.
  • Zeer gemakkelijk te begrijpen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geavanceerde functies vereisen een maandelijks lidmaatschap.
  • Beperkt aantal ondersteunde formaten.
  • Moet een vol uur wachten tussen conversies.

FreePDFConvert.com is een andere online PDF-maker waar u een bestand uploadt om het naar een PDF-bestand te converteren. Het bestand kan op je computer staan, ergens op internet of in je Dropbox- of Google Drive-account.

Deze website kan ook het omgekeerde doen: een PDF-bestand converteren naar een ander formaat, zoals een formaat dat compatibel is met MS Word, Excel of PowerPoint, of naar een JPG/PNG/TIFF-afbeeldingsbestand.

Een groot nadeel van het gebruik van FreePDFConvert.com ten opzichte van een van de bovenstaande programma's of services is dat er een wachttijd van 60 minuten is tussen conversies.

Aanbevolen: