Mastercard laat eindelijk magnetische strepen verdwijnen - wat nu?

Inhoudsopgave:

Mastercard laat eindelijk magnetische strepen verdwijnen - wat nu?
Mastercard laat eindelijk magnetische strepen verdwijnen - wat nu?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Magnetische strepen zijn tegen 2033 verdwenen van Mastercard.
  • Telefoonbetalingen zijn veiliger, gemakkelijker en persoonlijker dan kaartbetalingen.
  • Op een dag kun je misschien met je telefoon op een geldautomaat tikken om geld te krijgen.
Image
Image

De magnetische strepen op creditcards zijn absurd onveilig en Mastercard doet ze eindelijk weg.

In de komende 10 jaar zal Mastercard magnetische strepen geleidelijk afbouwen ten gunste van veiligere chips en contactloze betaalmethoden zoals Apple Pay en Google Pay. Dit begint in Europa, dat de VS al ver voorloopt op het gebied van beta altechnologie, en magnetische strepen zullen in 2033 volledig zijn uitgewist. En maar goed ook. Magnetische strepen zijn oude technologie die gemakkelijk te misbruiken is, terwijl telefoonbetalingen veel veiliger, persoonlijker en gemakkelijker zijn.

"In tegenstelling tot magnetische strepen, die alleen het nummer en de vervaldatum van uw creditcard bevestigen, creëren EMV-chips unieke, versleutelde codes wanneer u uw kaart gebruikt. Hoewel dit het risico van het gebruik van creditcards niet volledig uitsluit, doet het dat wel verminder het, "vertelde Sara Rathner, creditcardexpert bij NerdWallet via e-mail aan Lifewire.

Beveiliging LOL

De magneetstrip op de achterkant van je creditcard "is precies hetzelfde waar cassettebandjes en 8-sporenbanden op werken." Ruston Miles, oprichter en adviseur van Bluefin, vertelde Lifewire via e-mail. "Oplichters kopen kaartnummers die zijn verkregen uit de vele kaartlekken op het dark web en printen ze op magneetstripkaarten met goedkope kaarten en drukmachines die ze op eBay kopen."

…zoals we hebben gezien bij andere vormen van mobiele betalingen en digitale portemonnees, betekent het feit dat het beschikbaar is niet per se dat veel mensen het doen.

Een kaart klonen is net zo eenvoudig als het kopiëren van een cassettebandje, maar het is nog steeds de standaard in de VS. Maar in Europa worden kaarten zelden door een lezer gehaald. Creditcardterminals hebben bijna allemaal contactloze lezers, waarbij je gewoon een kaart of een telefoon over de automaat zwaait. Als dat niet lukt, plaatst u de kaart en leest deze de chip.

Betalen met zoiets als Apple Pay is nog beter, en zelfs als iemand je telefoon steelt, kunnen ze hem nog steeds niet gebruiken om te betalen.

"Met digitale portemonnees kan zelfs de handelaar uw financiële gegevens niet zien. Terwijl u beta alt, wordt een unieke 16-cijferige code toegepast in plaats van één onveranderlijk creditcardnummer. U moet de aankoop ook verifiëren met een Pincode of biometrische informatie zoals je vingerafdruk of gezicht", zegt Rathner van NerdWallet.

Het wordt beter.

"Als je telefoon verloren of gestolen is, laten bedrijven als Apple, Google en Samsung je allemaal toe om je gegevens op afstand te wissen ", vertelde Nathan Grant, senior analist kredietindustrie bij Credit Card Insider, via e-mail aan Lifewire.

Barrières?

In Europa was de acceptatie van Apple Pay snel omdat de meeste kaartlezers al contactloos waren, dus iPhone-betalingen werkten gewoon, zelfs in landen waar Apple Pay nog niet officieel was uitgerold. In de VS verliep de update van de infrastructuur traag.

Image
Image

"Er moet ook verandering komen bij handelaren. Je kunt geen nieuwe betaalmethode gebruiken als een winkel zijn technologie niet heeft bijgewerkt bij de kassa", zegt Rathner.

Als mensen Apple Pay proeven, willen ze het overal gebruiken. En de pandemie heeft de zaken alleen maar versneld.

Veel Amerikanen zijn misschien begonnen met het gebruik van mobiele betalingen om hygiënische redenen (omdat ze bang waren om mogelijk slechte beta alterminals aan te raken), en ze zullen eraan vasthouden omdat ze snel, gemakkelijk en veilig zijn, Ted Rossman, analist bij CreditCards.com, vertelde Lifewire via e-mail

"Amerikaanse tankstations zijn onlangs begonnen met het accepteren van mobiele betalingen op grote schaal. Ze lopen ongeveer vijf jaar achter op de meeste Amerikaanse retailers dankzij een verlenging die ze hebben onderhandeld met financiële instellingen."

En dan is er nog de grootste stimulans van al het geld.

"Visa zal handelaren aanmoedigen om contactloze NFC-betalingen te gebruiken door lagere interbancaire tarieven (dat wil zeggen de verplichte creditcardkosten) voor tokenized transacties aan te bieden ", vertelde Melissa Johnson, betalingsanalist bij MerchantMaverick, via e-mail aan Lifewire.

De toekomst van elektronische betalingen

Tot nu toe hebben we gezien hoe mobiele betalingen reguliere creditcardbetalingen veiliger, gemakkelijker en persoonlijker maken. Maar hoe zit het met de toekomst? Welke nieuwe functies kunnen telefoonbetalingen bieden?

…EMV-chips creëren unieke, versleutelde codes wanneer u uw kaart gebruikt. Hoewel dit het risico van het gebruik van creditcards niet volledig wegneemt, wordt het wel kleiner.

Een daarvan is dat je gemakkelijk geld heen en weer kunt sturen tussen vrienden met Apple Pay Cash. Een andere mogelijkheid zijn geldopnames met een telefoon in plaats van een kaart en een nummer.

"Veel banken bieden deze mogelijkheid al aan (bijv. Chase, Bank of America en Wells Fargo), " zegt Rossman. "Maar zoals we hebben gezien bij andere vormen van mobiele betalingen en digitale portemonnees, betekent het feit dat het beschikbaar is niet per se dat veel mensen het ook doen."

Als mensen eraan wennen hun telefoon voor elke betaling te gebruiken, lijkt het ouderwets om een kaart te gebruiken om geld op te nemen. Telefoons lijken echt de toekomst van creditcardbetalingen te zijn.

Aanbevolen: