Hoe Adobe Photoshop Fix CC te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Adobe Photoshop Fix CC te gebruiken
Hoe Adobe Photoshop Fix CC te gebruiken
Anonim

De nieuwste toevoeging aan de reeks Adobe Touch-apps, Adobe Photoshop Fix CC, is de volgende stap in het proces om de kracht van Adobe Photoshop naar smartphones en tablets te brengen. Het blijft verbazen hoe mensen die beter zouden moeten weten zich afvragen waarom er geen versie van Photoshop voor apparaten is. Een van de redenen is dat Photoshop zoveel heeft dat, als Adobe deze technische prestatie zou kunnen leveren, onze apparaten in onze handen zouden smelten. In plaats daarvan brengen de wizards van Adobe de kerncompetenties van Photoshop - Imaging en Compositing - naar apparaten door ze op te splitsen en in afzonderlijke apps te plaatsen. De eerste stap in dit proces was het compositiestuk dat verscheen in Adobe Photoshop Mix CC. De andere competentie - Retoucheren/Imaging - is toegevoegd aan de line-up met de release van Adobe Photoshop Fix CC.

Er zit veel in deze app, dus laten we beginnen.

Hoe de Adobe Photoshop Fix CC-interface te gebruiken

Image
Image

Hoewel er veel onder de motorkap zit, is de Fix-interface vrij eenvoudig te gebruiken. Bovenaan staan een reeks menu's. Van links naar rechts zijn dat:

  • Layers: Als de afbeelding een document met meerdere lagen is, kunt u tussen de lagen bewegen.
  • Send To: De gebruikelijke keuzes hier. Dit zijn uw Creative Cloud-bibliotheek, Photoshop, Lightroom, Illustrator, uw Filmrol, Facebook, Instagram of de afbeelding kan worden gedeeld met een aantal sociale media-apps of het apparaat.
  • Terug/Vooruit: deze twee gebogen pijlen, wanneer erop wordt getikt, bewegen u achteruit of vooruit. Zie ze als Ongedaan maken en Opnieuw.
  • Volledig scherm: Tik hierop en de interface "verdwijnt" en de afbeelding wordt op volledig scherm weergegeven.

De Tools worden onderaan weergegeven. Houd er rekening mee dat deze tools meer in de lijn van menu-items liggen. Wanneer u op een hulpmiddel tikt, verandert de menubalk om u de verschillende opties voor het gekozen hulpmiddel weer te geven. De Tools, van links naar rechts, zijn:

  • Crop: Er is een beetje meer dan eenvoudig bijsnijden met deze tool. Het stelt u ook in staat de afbeelding te roteren, de afbeelding om te draaien of bij te snijden tot een geselecteerde hoogte-breedteverhouding.
  • Adjust: Dit is waar kleuraanpassingen - Belichting, Contrast, Verzadiging, Hooglichten en Schaduwen - worden gemaakt.
  • Liquify: Net als zijn Photoshop-tegenhanger, voegt deze tool een aantal interessante vervormingen toe - Warp, Swell en Twirl - aan de afbeelding
  • Healing: Gebruik deze tool om artefacten te verwijderen. De tool bevat een aantal penselen: Spot Healing, Patch, Clone Stamp en Red Eye Removal.
  • Smooth: Tik hierop en je kunt gebieden in de afbeelding vloeiend maken of verscherpen.
  • Light: Tik hierop en je kunt gebieden in de afbeelding lichter of donkerder maken.
  • Kleur: Tik hierop en je kunt de verzadiging in de afbeelding verhogen of verlagen.
  • Paint: Tik hierop en je mag een penseel gebruiken om de kleur van een object te veranderen. Niet alleen dat er een pipet in dit gebied is en u kunt kiezen of u de kleur al dan niet wilt mengen met het object dat wordt geverfd.
  • Defocus: Beschouwt dit als een vervagingspenseel.
  • Vignet: Tik hierop en je kunt een vignet voor de afbeelding toevoegen en beheren.

Artefacten verwijderen in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

In de bovenstaande afbeelding is er een ventilatieopening in de linkerbovenhoek die moet worden verwijderd.

Om dit te bereiken, hebben we eerst op de Healing Brush getikt om de Healing Options te openenWanneer ze openen, heb je de keuze uit penselen langs de onderkant en verschijnt er een penseelpaneel aan de linkerkant. Om het deelvenster Penseel te gebruiken, houdt u het Size-pictogram ingedrukt en sleept u omhoog en omlaag om de grootte van het penseel te vergroten of te verkleinen. Met het Hardness-pictogram kunt u de sterkte van het penseel regelen door op en neer te slepen en het pictogram aan de onderkant wordt een rode overlay, net als het snelmasker in Photoshop, om u te laten zien het getroffen gebied.

We hebben eerst de Spot Heal brush geselecteerd, de penseelgrootte en dekking ingesteld en zorgvuldig over de ventilatieopening geschilderd. Vervolgens selecteerden we de Clone Stamp-tool en tikten eenmaal op de lijn die de zijpanelen scheidt om de bron in te stellen. Daarna sleepten we over het zojuist genezen gebied om de lijn toe te voegen.

Dit kan een beetje lastig zijn. Als het gekloonde gebied niet precies is waar het zou moeten zijn, tikt u op de pijl Ongedaan maken.

Als u klaar bent, tikt u op het vinkje rechtsonder om de wijziging te accepteren. U tikt op de X om de wijziging ongedaan te maken en opnieuw te beginnen.

Een afbeelding in kleur corrigeren in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

Je hebt twee keuzes als het gaat om het corrigeren van kleuren in Adobe Fix CC. U kunt globaal corrigeren en u kunt lokaal corrigeren. Laten we eens kijken hoe globale aanpassingen werken.

Tik op het Adjust icoon om globaal te corrigeren. Dit opent de aanpassingsopties voor Belichting, Contrast, Verzadiging, Schaduwen en Hooglichten. Langs de onderkant van de afbeelding bevindt zich een schuifregelaar. U tikt op een optie en verplaatst de schuifregelaar naar rechts of links om het effect van de geselecteerde optie te vergroten of te verkleinen. Terwijl u wijzigingen aanbrengt, worden de toegepaste opties blauw onderstreept.

Tegelijkertijd verschijnt er een nieuw pictogram in de linkerbovenhoek van de afbeelding. Tik en houd vast en u kunt het effect van de wijziging zien door u een voor- en na-voorbeeld te laten zien.

Als u tevreden bent, tikt u op het pictogram vinkje om de wijziging te accepteren.

Lokale kleuraanpassingen maken in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

Lokale wijzigingen in specifieke delen van de afbeelding worden aangebracht in de Lichtopties. Wanneer het wordt geopend, ziet u drie opties: Lighten, Darken en Restore Gebruik Lighten op de highlights, Donkerder maken op de schaduwen en Herstellen om een lichter of donkerder effect te verwijderen uit een gebied dat dit niet nodig heeft. In de bovenstaande afbeelding hebben we Herstellen gebruikt om de optie Donkerder uit de boomtoppen te verwijderen.

Als u tevreden bent, tikt u op het vinkje om de wijziging te accepteren of op X om opnieuw te beginnen.

De Color opties zijn een andere manier om lokale wijzigingen aan te brengen. Tik op het pictogram Kleur en u kunt kiezen om Saturate of Desaturate een deel van de afbeelding te selecteren of u kunt op Pop tikkenom Fix de klusjes te laten doen. Als er gebieden zijn die moeten worden hersteld naar hun oorspronkelijke uiterlijk, is de Herstellen- borstel hiervoor het hulpmiddel.

Een afbeelding bijsnijden in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

De Crop Tool is best cool. Als je op het Crop icoon tikt, zie je een aantal onverwachte opties.

  • Roteren: Doet precies wat je verwacht. De gradenboog onder de afbeelding was onverwacht. Als je een beetje "off-kilter" bent, gebruik dan je vinger om de afbeelding te draaien. Houd er rekening mee dat, terwijl u de afbeelding draait, de afbeelding wordt geschaald met hogere rotatiewaarden
  • Flip: Doet precies wat je denkt.

De resterende pictogrammen zijn waar een beetje magie wordt geïntroduceerd in een eenvoudige uitsnede. Om een uitsnede vast te stellen verplaats je een hendel. Als de beeldverhouding absoluut cruciaal is, wordt door op een van deze te tikken niet alleen het bijsnijdgebied ingesteld op de geselecteerde verhouding, maar wordt ook de bijgesneden afbeelding geschaald om in de nieuwe verhouding te passen.

De kleur van een object wijzigen in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

Fix bevat een nogal interessante Paint-tool. Wanneer u op het Paint-pictogram tikt, worden de Paint-opties geopend.

Onderaan bevindt zich het penseel, een kleurkiezer die kleur in de afbeelding zal samplen en een overvloeischakelaar. Het penseelpaneel bevat de gebruikelijke opties, waaronder een systeemkleurkiezer.

In dit voorbeeld hebben we besloten om de kleur van de handschoenen aan te passen aan de kleur van haar jas.

Om dit te bereiken, hebben we op Kleur kiezen getikt en vervolgens op een donkerder blauw in de jas getikt.

We hebben toen op Paint getikt en de Size, Hardness en ingesteldDekking opties. We hebben ook op de Blend-schakelaar gedrukt om ervoor te zorgen dat de kleur in de handschoenen past. Als je een fout maakt, gebruik dan het Herstelpenseel Als je tevreden bent, hebben we op het vinkje getikt om de wijzigingen te accepteren.

Een vignet toevoegen en aanpassen in Adobe Photoshop Fix CC

Image
Image

Vignetten trekken de focus van een afbeelding naar een gebied dat u kiest door de randen van de afbeelding donkerder te maken. Het leuke van Photoshop Fix is dat de Vignette-tool ook een nogal aangename verrassing bevat.

Als je op Vignet tikt, worden de opties geopend. Wat je zult zien zijn twee cirkels en een geweervizier over het beeld en een schuifregelaar aan de onderkant. De schuifregelaar verandert het vignetgebied. Waar de echte kracht van deze tool in het spel komt, zijn die cirkels met handvatten. Door de hendels naar binnen of naar buiten te slepen, kunt u het vignet aanpassen en kan het vizier worden verplaatst naar het deel van de afbeelding waar u de aandacht van de kijker wilt.

De aangename verrassing is het Kleurpictogram in de Opties. Tik erop en de Kleurkiezer wordt geopend. U kunt vervolgens de vignetkleur wijzigen door:

  • De kiezer en de schuifregelaar gebruiken.
  • Een thema kiezen uit Adobe Capture.
  • Een kleurenthema selecteren uit uw Creative Cloud-bibliotheek.

Aanbevolen: