Het gereedschap Lasso selecteren in Paint.NET gebruiken

Inhoudsopgave:

Het gereedschap Lasso selecteren in Paint.NET gebruiken
Het gereedschap Lasso selecteren in Paint.NET gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Extra > Lasso Select. Houd de muisknop ingedrukt terwijl u de cursor beweegt om een gebied te selecteren.
  • U kunt vervolgens uw selectie knippen, kopiëren of verplaatsen.
  • Terwijl een tool actief is, veranderen de pictogrammen naast Tools om alle beschikbare opties weer te geven.

Dit artikel legt uit hoe je de lasso-selectietool in Paint. NET gebruikt, die wordt gebruikt om selecties uit de vrije hand te tekenen. De instructies zijn van toepassing op versie 4.2 van de Paint. NET-beeldbewerkingssoftware voor Windows, niet te verwarren met de gelijknamige website.

Hoe de Lasso-tool te gebruiken in Paint. NET

Om een specifiek gebied van een afbeelding te selecteren met behulp van de lasso-selectietool:

  1. Ga naar Extra > Lasso Selecteer, of selecteer het lasso pictogram in de werkbalk.

    Image
    Image
  2. Houd de muisknop ingedrukt terwijl u de cursor verplaatst om het gewenste gebied te selecteren. Terwijl u tekent, wordt het geselecteerde gebied geïdentificeerd door een dunne grenslijn en een transparante blauwe overlay.

    Image
    Image
  3. U kunt vervolgens uw selectie kopiëren, knippen of verplaatsen.

    Image
    Image

De toverstaf is ideaal voor het selecteren van individuele pixels, terwijl de lasso beter is voor het selecteren van grotere delen van een afbeelding.

Lasso Select Tool-opties

Terwijl een tool actief is, veranderen de pictogrammen naast Tools om alle beschikbare opties weer te geven. In dit geval is de enige optie de selectiemodus. Standaard is dit ingesteld op Replace In deze modus worden elke keer dat u klikt om een nieuwe selectie te tekenen, alle bestaande selecties uit het document verwijderd. Beweeg uw muiscursor over de verschillende pictogrammen om te zien wat ze allemaal doen.

Image
Image
  • Add (union): Alle bestaande selecties blijven actief samen met een nieuw getekende selectie. Deze modus kan worden gebruikt om veel kleine selecties te tekenen die langzaam zullen worden gecombineerd om een grotere, complexere selectie te vormen. Inzoomen en kleine selecties tekenen is over het algemeen gemakkelijker en nauwkeuriger dan in één keer proberen een selectie te tekenen.
  • Aftrekken: Deze optie doet het tegenovergestelde van Add (union) modus, dus het kan worden gebruikt om een selectie te verfijnen door het verwijderen van gebieden die per ongeluk in het geselecteerde gebied zijn opgenomen.
  • Intersect: Deze instelling werkt alleen als er een bestaande actieve selectie in het document is. Anders verdwijnt de selectie zodra de muisknop wordt losgelaten. Als er een actieve selectie is, worden alleen de gebieden geselecteerd die zowel binnen de actieve selectie als de nieuwe selectie vallen.
  • Invert ("xor): Deze instelling werkt als de instelling Intersect in omgekeerde volgorde. Als er al een actieve selectie in het document, worden alle gebieden van die selectie die binnen de nieuwe selectie vallen uit de selectie verwijderd, terwijl de andere gebieden geselecteerd blijven.

Terwijl Paint. NET geen bezier-lijntool heeft, kunt u door in te zoomen en de Add (union) en Subtract opties gebruiken om uitgebreidere selecties van pixels opbouwen. Als u niet vertrouwd bent met het gebruik van bezier-lijngereedschappen, kan dit een aantrekkelijkere manier zijn om een selectie te maken.

Aanbevolen: