Hoe de vectorpenselen te gebruiken in Adobe Animate CC

Inhoudsopgave:

Hoe de vectorpenselen te gebruiken in Adobe Animate CC
Hoe de vectorpenselen te gebruiken in Adobe Animate CC
Anonim

Wat te weten

  • Als u een voorinstelling wilt kiezen, selecteert u de Vectorpenseel (het penseel met de lijn), gaat u naar Eigenschappen en selecteert uBrush Library (de beker met penselen).
  • Als u vormen wilt animeren, voegt u een keyframe toe waar de animatie moet eindigen, klikt u met de rechtermuisknop tussen de twee keyframes en selecteert u Create Shape Tween.
  • Schakel vervolgens over naar het gereedschap Subselectie en klik op de vorm in het eindframe. Selecteer een punt of een pad en verplaats het om een vormverandering te maken.

Dit artikel legt uit hoe u Vectorpenselen gebruikt in Adobe Animate CC. Vectorborstels voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan uw grafische en bewegingsontwerpworkflow.

Een penseelvoorinstelling selecteren in Adobe Animate CC

Beschouw het voorbeeld van het gebruik van het potloodgereedschap om een kleine graspol op de voorgrond te maken. Het is duidelijk dat een reeks lijnen gewoon geen natuurlijke weergave van gras is.

Om het gras een wat natuurlijker uiterlijk te geven, selecteert u de lijnen en klikt u op de Brush Library-knop - het ziet eruit als een koffiekopje met penselen die eruit steken -in het eigenschappenvenster.

Vanaf daar selecteert u Artistic > Ink > Calligraphy2 en, door te dubbelklikken het penseel, het is van toepassing op de selectie. Als u op een van de stokes klikt, ziet u dat het een vectorobject is. Dit betekent dat u elk object kunt bewerken om precies de look te krijgen die u wilt verkrijgen.

Image
Image

Hoe de nieuwe Animate CC Vector Paint Brush Tool te gebruiken

Het echt leuke aspect van het nieuwe gereedschap Penseel - het penseel met de lijn in het deelvenster Gereedschappen - is dat het vectoren schildert. Je kunt een vorm tekenen, in dit geval een nieuwe graspol, en de streek bestaat uit een reeks vectorpunten.

Image
Image

Het paneel Art Brush-opties gebruiken in Animate CC

Open het paneel Opties voor kunstpenseel om het huidige penseel te zien - de vorm bevindt zich tussen twee rode hulplijnen. De eerste twee opties spreken voor zich. Selecteer een van beide en de stijl scha alt langs de vector of strekt zich uit over de lengte van de vectorstreek.

De derde optie - Uitrekken tussen hulplijnen - is waar je het uiterlijk van het penseel verandert. Als u de cursor op een hulplijn plaatst, verandert deze in een splittercursor. Als u de hulplijn langs het voorbeeld sleept, kunt u zien dat deze over de breedte van vorm verandert. Als u op de cijfers onder de selectie let, veranderen ze terwijl u een hulplijn sleept. Als u klaar bent, klikt u op Toevoegen om uw wijzigingen toe te passen.

Image
Image

Creative Cloud Shared Library-penselen toepassen in Animate CC

Wanneer u een object selecteert in Animate CC en uw Creative Cloud-bibliotheek opent, worden alleen de Illustrator-/Vector-penselen verlicht die in Animate CC kunnen worden gebruikt. Als u over een van de "gedimde" borstels rolt, wordt u geïnformeerd dat de borstel niet kan worden gebruikt.

Image
Image

Een vorm animeren die is gemaakt met een Animate CC Vector Brush

Het geborstelde object in beweging brengen is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar te begrijpen dat er twee soorten beweging zijn in Animate CC: objecten en vormen. In dit voorbeeld zal het gras wapperen in de wind. Om dit te bereiken hoeven we alleen maar de vorm van het object te veranderen.

De eerste stap in dit proces is het toevoegen van een keyframe waar de animatie moet eindigen, in dit geval frame 30. Om het keyframe te maken, klikt u met de rechtermuisknop op het frame en selecteert u Insert Keyframeuit het contextmenu.

De volgende stap is om met de rechtermuisknop tussen de twee keyframes te klikken en Shape Tween maken te selecteren in het pop-downmenu. De overspanning wordt groen.

Schakel over naar het gereedschap Subselectie en klik op de vorm in Frame 30. Selecteer een punt of een pad en verplaats het naar een nieuwe locatie om een vormverandering te maken. Druk op de Return/Enter-toets om een voorbeeld van de animatie te bekijken.

Aanbevolen: