Hoe installeer ik Microsoft Edge voor Mac en iOS

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Microsoft Edge voor Mac en iOS
Hoe installeer ik Microsoft Edge voor Mac en iOS
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Open de App Store en navigeer naar of zoek naar Edge browser. Selecteer Get en selecteer vervolgens Install om de download goed te keuren.
  • macOS: Selecteer op de Microsoft Edge-site macOS in het vervolgkeuzemenu Download, selecteer Download en selecteer Accepteren en downloaden.
  • Open vervolgens de downloadmap in Finder, selecteer het Microsoft Edge.pkg-bestand en volg de instructies op het scherm.

Microsoft Edge is de officiële webbrowser van Microsoft. Het is ook beschikbaar op zowel iOS- als macOS-apparaten als alternatief voor Safari. Dat betekent dat je de Edge-browser kunt gebruiken op elk iPhone-, iPad-, iPod touch- of Mac-apparaat met iOS 10 of hoger of OSX 10.12 of hoger. Hier leest u hoe u Microsoft Edge instelt op elk Apple iOS- of macOS-apparaat.

Microsoft Edge voor iOS

De eenvoudigste manier om de Microsoft-browser op een Apple-apparaat te gebruiken, is door Microsoft Edge voor iOS te downloaden en te installeren. Hier is hoe.

  1. Open de App Store op het iOS-apparaat. Selecteer de knop Zoeken in de rechterbenedenhoek en typ vervolgens Edge browser in de zoekbalk bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder het item voor Microsoft Edge Get en selecteer vervolgens Install (of gebruik Touch ID of FaceID) om de download goed te keuren.

    Image
    Image
  3. Edge wordt geïnstalleerd en de app verschijnt op het startscherm.

Zodra je Edge op je iOS-apparaat hebt geïnstalleerd, kun je je aanmelden bij elk Microsoft-account (inclusief Hotmail, Live.com en Outlook.com). Uw favorieten, wachtwoorden die zijn opgeslagen in Edge en leeslijst worden overgedragen van dat account.

Edge voor iOS is een minimale versie van de browser. De Edge-extensies die u op uw Windows-pc gebruikt, werken bijvoorbeeld niet op uw iOS-apparaat, en dat geldt ook voor geavanceerde producten zoals augmented reality, WebVR of Cortana.

Er zijn echter een paar opvallende kenmerken in Edge voor iOS. Het heeft een ingebouwde QR-codelezer, een functie genaamd Doorgaan op pc die werkt als Handoff op Mac, evenals donkere en lichte thema's die de kleuren van de interface veranderen.

Als je favorieten uit Chrome- of Safari-favorieten wilt importeren, doe dit dan vanuit de desktop Edge-browser op een Windows- of Mac-computer.

Microsoft Edge voor Mac

De Edge-browser is beschikbaar voor Mac-apparaten en kan worden gedownload van de Microsoft-website. Hier is hoe.

  1. Ga naar de Microsoft Edge-website.
  2. Zorg ervoor dat macOS is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu Download en selecteer vervolgens Download.

    Image
    Image
  3. Bekijk de servicevoorwaarden en selecteer Accepteren en downloaden. Microsoft Edge downloadt naar de Mac.

    Image
    Image
  4. Open de Downloads map in Finder en selecteer het Microsoft Edge.pkg item. Het Edge-installatieprogramma wordt gestart.

    Image
    Image
  5. Volg de instructies op het scherm om Microsoft Edge te installeren.

    Als u het installatieprogramma van Microsoft Edge naar de prullenmand wilt verplaatsen, selecteert u Verplaatsen naar prullenbak. Als je het installatieprogramma wilt bewaren voor installatie op een ander apparaat, sla die stap dan over.

    Image
    Image
  6. Microsoft Edge wordt automatisch gestart. Selecteer Aan de slag.

    Image
    Image
  7. Kies of u browsergegevens uit Chrome wilt importeren of door wilt gaan zonder te importeren. Maak uw keuze en selecteer vervolgens Bevestigen.

    Als je ervoor kiest om gegevens uit Chrome te installeren, wordt je gevraagd om een sleutelhangerautorisatie in te vullen.

  8. Kies een ontwerplay-out voor de pagina 'Nieuw tabblad'. Kies Inspirational, Information of Focused, afhankelijk van je smaak, en selecteer vervolgens Bevestig.

    Image
    Image
  9. Log in op uw Microsoft-account om gegevens te synchroniseren. Selecteer Aanmelden om gegevens te synchroniseren om uw wachtwoorden, favorieten en andere gegevens van uw Microsoft-account te synchroniseren. Als u geen gegevens wilt synchroniseren, selecteert u Doorgaan zonder aanmelden.

    Image
    Image
  10. Je kunt nu Microsoft Edge voor macOS gebruiken en verkennen.

    Image
    Image

Aanbevolen: