Hoe installeer ik Chrome voor Mac

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Chrome voor Mac
Hoe installeer ik Chrome voor Mac
Anonim

Wat te weten

  • Installeren: Download Chrome voor Mac, start googlechrome.dmg en sleep het Chrome-pictogram naar de Toepassingen map.
  • Om de installatiebestanden op te ruimen: Ga naar Finder > Google Chrome > Downloads en sleep googlechrome.dmg naar de prullenbak.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Chrome voor Mac downloadt en installeert en wat de voordelen zijn van het gebruik van Chrome op een Mac.

Hoe download en installeer ik Chrome voor Mac

Elke Mac wordt geleverd met de Safari-webbrowser van Apple erop geïnstalleerd, en veel mensen gebruiken het. Safari is echter verre van de enige browser die u op een Mac kunt gebruiken. Hoewel de ingebouwde optie voordelen heeft, wilt u misschien een ander programma, zoals Google Chrome. Hier leest u hoe u de browser van Google op uw Mac plaatst.

  1. Ga naar de downloadpagina voor Chrome op de Mac waarop je het wilt installeren. De site detecteert dat je een Mac gebruikt en stelt automatisch de juiste versie voor.
  2. Klik op Download Chrome voor Mac.

    Image
    Image
  3. Het installatieprogramma voor Chrome wordt gedownload naar uw aangewezen Downloads map. Open de map Downloads en dubbelklik op het bestand met de naam googlechrome.dmg om het installatieprogramma te starten.

    Image
    Image
  4. Sleep het Chrome-pictogram naar het Application mappictogram. Het installatieprogramma kopieert Chrome naar uw computer.

    Image
    Image
  5. Voordat u uw nieuwe browser gaat gebruiken, moet u de installatiebestanden opschonen. Als u dat niet doet, nemen die bestanden onnodig ruimte op uw harde schijf in beslag. Open een Finder-venster en klik op de pijl naast Google Chrome in de zijbalk.

    Image
    Image
  6. Ga terug naar de Downloads map en sleep googlechrome.dmg naar de prullenbak.
  7. Ga naar je Applicaties map en dubbelklik op Google Chrome om je nieuwe webbrowser te gebruiken.

    Als je verwacht het vaak te gebruiken, sleep het dan naar het Dock voor gemakkelijke toegang.

De voordelen van het gebruik van Google Chrome op een Mac

Enkele van de meest voorkomende en dwingende redenen waarom mensen Chrome liever gebruiken, zijn:

  • Chrome maakt deel uit van het Google-ecosysteem: u kunt zich met Chrome aanmelden bij uw Google-account en alle services en gegevens in uw Google-account gebruiken, rechtstreeks in uw browser. Als u veel Google-services gebruikt, is Chrome de eenvoudigste en best geïntegreerde manier om ze te openen.
  • Chrome is zeer compatibel: Hoewel het tegenwoordig niet veel gebeurt, zullen sommige sites niet laden of niet correct werken in Safari. In die situaties heb je misschien meer geluk met Chrome.
  • Chrome is beschikbaar op veel platforms: Omdat het van Apple komt, is Safari alleen beschikbaar op Macs en iOS-apparaten (het wordt ook geïnstalleerd op de iPhone en iPad). Apple bood vroeger Safari voor Windows aan, maar stopte die versie in 2012. Chrome draait echter overal: Mac, Windows, iOS, Android, Linux en meer.
  • Chrome heeft een enorme bibliotheek met extensies: U kunt de functionaliteit van uw browser uitbreiden door extensies te installeren. Safari ondersteunt ook extensies, maar Chrome heeft een veel grotere selectie. Met meer dan 10.000 beschikbare extensies voor Chrome, kunt u een enorm scala aan functies toevoegen, waaronder advertentieblokkering, hulpprogramma's voor webontwikkelaars en meer.

Maak je geen zorgen dat je permanent toegewijd bent aan Chrome. Als je het een tijdje gebruikt en merkt dat het niet de juiste browser voor je is, kun je het altijd van je Mac verwijderen.

Aanbevolen: