Nummerinformatie (ID3-tags) wijzigen met iTunes

Inhoudsopgave:

Nummerinformatie (ID3-tags) wijzigen met iTunes
Nummerinformatie (ID3-tags) wijzigen met iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Open iTunes, selecteer een nummer en druk op Control+ I om de Information te openenscherm.
  • Toegang tot nummerinformatie verspreid over verschillende tabbladen in het Information scherm om ID3-tags te bewerken.
  • De informatie over het nummer is verbroken, wordt opgesplitst in Details, Illustraties, Teksten, Opties, Sorteren en Bestand.

Liedjes die je van cd's naar iTunes 12 of 11 hebt gekopieerd of van de muzieksite hebt gedownload, bevatten meestal informatie die metadata of ID3-tags wordt genoemd. Nummers hebben meestal alle metadata die je nodig hebt, maar in sommige gevallen kan deze informatie ontbreken of verkeerd zijn. Wijzig in dit geval de metadata van het nummer met iTunes.

Hoe toegang te krijgen tot nummerinformatie (ID3-tags) in iTunes

Het informatievenster voor een nummer in iTunes biedt toegang tot het bewerken van informatie over het nummer, zoals de artiest, het nummer, de albumnaam, het jaar waarin het album is uitgebracht, het genre en meer. iTunes gebruikt metadata om muziek te categoriseren, te identificeren wanneer twee nummers op hetzelfde album staan en om muziek te synchroniseren met iPhones en iPods. Als u deze informatie wilt wijzigen, bewerkt u de ID3-tags.

  1. Open iTunes en selecteer een nummer of album.
  2. Druk op Command+ I op een Mac of Control+ I op een pc om het informatiescherm voor het nummer te openen en de metagegevens van het nummer weer te geven, gegroepeerd in een reeks tabbladen.
  3. Selecteer elk tabblad en bekijk of wijzig de metadata die iTunes over het nummer heeft opgeslagen.

De tabbladen in het informatiescherm zijn Details, Illustraties, Teksten, Opties, Sorteren en Bestand, wat nieuw is in iTunes 12. Elk tabblad bevat gerelateerde informatie die u misschien wilt bekijken of wijzigen.

Als je de verkeerde metadata ziet na het rippen van een cd, kijk dan wat je moet doen als iTunes geen cd-namen heeft voor je muziek.

Het tabblad Details

Details, in sommige oudere versies van iTunes Info genoemd, is de meest gebruikelijke plaats om iTunes-nummerinformatie te bewerken. Ga naar het tabblad Details om de naam van het nummer, de artiest, het album, het jaar, het genre, de sterrenclassificatie en meer te bewerken. Selecteer de velden met de inhoud die u wilt toevoegen of bewerken en typ vervolgens om wijzigingen aan te brengen. Afhankelijk van wat er in uw iTunes-bibliotheek staat, kunnen suggesties voor automatisch aanvullen verschijnen.

Image
Image

Het tabblad Kunst

Het tabblad Illustraties toont de albumhoes voor het nummer. Om nieuwe kunst toe te voegen, klik je op de knop Add Artwork (of Add, afhankelijk van de versie van iTunes) en selecteer je een afbeeldingsbestand op je harde schijf. drijfveer. U kunt ook de in iTunes ingebouwde tool voor albumhoezen gebruiken om automatisch kunst toe te voegen aan de nummers en albums in uw bibliotheek.

Image
Image

Het Lyrics-tabblad

Het tabblad Lyrics geeft de songteksten van het nummer weer, indien beschikbaar. Het automatisch opnemen van de songtekst is een functie van de nieuwste versies van iTunes. In oudere versies moet je songteksten in dit veld kopiëren en plakken. Om de ingebouwde songtekst te negeren, klikt u op Custom Lyrics en voegt u uw eigen songtekst toe.

Image
Image

Het tabblad Opties

Het tabblad Opties regelt het volume van het nummer, past automatisch een equalizerinstelling toe en bepa alt de start- en stoptijd van het nummer. Klik op het Skip when shuffling checkbox om te voorkomen dat het nummer in Up Next of in willekeurige volgorde wordt afgespeeld.

Image
Image

Het tabblad Sorteren

Het tabblad Sorteren bepa alt hoe het nummer, de artiest en het album worden weergegeven in je iTunes-bibliotheek wanneer het is gesorteerd. Als een nummer een gastster in de Artist ID3-tag bevat, verschijnt het in iTunes als apart van het album waar het deel van uitmaakt. Een nummer van Willie Nelson en Merle Haggard zou bijvoorbeeld opduiken als een aparte artiest met een apart album, ook al is het nummer van een Willie Nelson-album.

Als u de artiest en de albumnaam toevoegt aan de velden Artiest sorteren en Album sorteren, worden de nummers in het album in dezelfde albumweergave weergegeven zonder de originele ID3-tag permanent te wijzigen.

Image
Image

Het tabblad Bestand

Het tabblad Bestand, een nieuwe toevoeging in iTunes 12, biedt informatie over de tijd van het nummer, het bestandstype, de bitsnelheid, de iCloud- of Apple Music-status en meer.

Image
Image

Als je klaar bent met het maken van bewerkingen, klik je op OK onderaan het venster om je wijzigingen op te slaan.

Als je een album met meerdere nummers selecteert, gebruik dan de pijltjestoets onder aan het informatiescherm in iTunes 12 om van het ene nummer naar het volgende te gaan, vooruit of achteruit, zodat je de gegevens voor elk nummer.

Aanbevolen: