Het netwerk wijzigen op uw Chromecast & Verbinding maken met nieuwe wifi

Inhoudsopgave:

Het netwerk wijzigen op uw Chromecast & Verbinding maken met nieuwe wifi
Het netwerk wijzigen op uw Chromecast & Verbinding maken met nieuwe wifi
Anonim

Wat te weten

  • Verbind je telefoon of tablet met je wifi-netwerk.
  • Open de Google Home-app en tik op uw Chromecast > Instellingen > Wi-Fi > Vergeten> Vergeet netwerk.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm om uw Chromecast te verbinden met wifi.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het wifi-netwerk op een Chromecast kunt wijzigen, inclusief handige tips voor het oplossen van problemen met wifi-verbindingen van Chromecast.

Hoe verbind ik mijn Chromecast met een ander wifi-netwerk?

Wanneer u uw Chromecast voor de eerste keer instelt, verbindt een deel van het installatieproces de Chromecast met uw wifi-netwerk. Als je een nieuwe router krijgt, verhuist of je wifi-instellingen wijzigt, moet je het netwerk op je Chromecast wijzigen.

Er is geen optie om het netwerk rechtstreeks te wijzigen, dus voor dit proces moet u de Chromecast uw netwerk laten vergeten en vervolgens opnieuw instellen.

Zo wijzigt u het netwerk op uw Chromecast:

  1. Verbind je telefoon of tablet met je wifi-netwerk en installeer de Google Home-app als je die nog niet hebt.
  2. Open Google Home op je telefoon of tablet.
  3. Tik op je Chromecast.
  4. Tik op Instellingen.
  5. Tik op Wi-Fi.

    Image
    Image
  6. Tap Vergeet dit netwerk.
  7. Selecteer Wi-Fi-netwerk vergeten en wacht tot uw Chromecast het huidige netwerk vergeet.

    Image
    Image
  8. Zorg ervoor dat uw Chromecast is aangesloten en ingeschakeld.
  9. Tik in het startscherm van Google Home op het plus (+) pictogram.
  10. Tik op Apparaat instellen.
  11. Tik op Nieuwe apparaten.

    Image
    Image
  12. Selecteer je huis en tik op Volgende.
  13. Wacht tot Google Home je Chromecast heeft gevonden.
  14. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  15. Wacht tot Google Home verbinding maakt met je Chromecast.
  16. Vergelijk de code die op je tv wordt weergegeven met de code in de app en tik op Ja als ze overeenkomen. Of gebruik de camera van je telefoon om een QR-code te scannen.
  17. Tik op Ik ga akkoord.

    Image
    Image
  18. Tik op Ja, ik doe mee om gegevens met Google te delen, of Nee, bedankt om te voorkomen dat Google gegevens verzamelt.
  19. Selecteer een locatie die u aan uw Chromecast wilt koppelen en tik op Volgende.
  20. Selecteer uw wifi-netwerk en tik op Volgende.

    Image
    Image
  21. Voer het wachtwoord voor uw Wi-Fi-netwerk in en tik op Verbinden.
  22. Wacht tot je Chromecast verbinding maakt met het netwerk.
  23. Je ziet een bericht wanneer de Chromecast is verbonden met het nieuwe netwerk.

    Image
    Image

    Je hebt nu het wifi-netwerk op je Chromecast gewijzigd en kunt het gaan gebruiken. Als u het instellen op dit moment wilt voltooien, volgt u de aanwijzingen op het scherm.

Waarom maakt mijn Chromecast geen verbinding met mijn nieuwe wifi?

Als je om wat voor reden dan ook een nieuw wifi-netwerk krijgt, maakt je Chromecast er niet automatisch verbinding mee. De Chromecast heeft nog steeds uw oude wifi-informatie, zodat deze geen verbinding kan maken met het nieuwe netwerk. Om de Chromecast te verbinden met je nieuwe wifi-netwerk, moet je de stappen in het vorige gedeelte volgen om de Chromecast je oude netwerk te laten vergeten en vervolgens in te stellen met je nieuwe netwerk.

Heeft u problemen om verbinding te maken met uw Chromecast in de Woning-app om het netwerk te wijzigen? Als u uw Chromecast terugzet op de fabrieksinstellingen, kunt u deze opnieuw instellen en verbinding maken met uw wifi-netwerk alsof het een nieuw apparaat is.

Fixes voor andere wifi-problemen op Chromecast

Hier zijn enkele andere veelvoorkomende Chromecast wifi-problemen en oplossingen:

  • Controleer de basis: zorg ervoor dat de Chromecast is aangesloten op het stopcontact en is ingeschakeld. Als de LED niet brandt, staat de Chromecast niet aan of is de Chromecast kapot. De LED moet wit zijn. Als de Chromecast wit of een andere kleur knippert, moet u het probleem oplossen.
  • Zorg ervoor dat het apparaat voldoende stroom heeft: als je af en toe verbindingsproblemen hebt, of als het LED-lampje niet altijd wit blijft branden, kan er een stroomprobleem zijn. De USB-kabel is mogelijk defect of u hebt mogelijk een kapotte oplader. Probeer de USB-kabel, voedingsadapter of beide te wisselen.
  • Update de Google Home-app: zorg ervoor dat de Google Home-app up-to-date is op je telefoon of tablet. Als je een verouderde Google Home-app hebt, kan deze de wifi-verbinding van je Chromecast mogelijk niet instellen.
  • Problemen met de signaalsterkte oplossen: als er obstakels zijn tussen uw Chromecast en uw draadloze router, heeft uw Chromecast problemen om verbinding te maken met het wifi-netwerk. Als dat het geval is, probeer dan je wifi-signaal te verbeteren. Gebruik een HDMI-verlengkabel om uw Chromecast te verplaatsen, verwijder zoveel mogelijk obstakels en overweeg de router te verplaatsen.
  • Problemen met netwerkhardware oplossen: Er is mogelijk een probleem met uw modem of draadloze router. Zelfs als andere apparaten prima verbinding maken, zoals uw telefoon of laptop, kan een probleem met uw netwerkhardware uw Chromecast beïnvloeden. Reset je modem en router en controleer of de Chromecast verbinding kan maken.
  • Update of reset uw Chromecast indien nodig: Als u het installatieproces niet kunt voltooien of als uw Chromecast-lampje rood of oranje knippert, is er mogelijk een interne fout. Probeer uw Chromecast bij te werken of zet uw Chromecast terug op de fabrieksinstellingen en kijk of u deze kunt instellen en verbinding kunt maken met wifi.

FAQ

    Hoe reset ik een Chromecast?

    Om je Chromecast te resetten, open je de Google Home-app en tik je op je Chromecast-apparaat > Instellingen (tandwielpictogram). Tik op een iOS-apparaat op Remove Device; op een Android tikt u op Meer (drie stippen). Tik op Fabrieksreset en tik vervolgens nogmaals op Fabrieksreset om te bevestigen.

    Hoe kan ik Chromecast vanaf een iPhone?

    Stel eerst je Chromecast in met de Google Home-app voor iOS. Tik vervolgens in de Google Home-app op het pictogram Media; kies onder Beheer uw systeem of u toegang wilt tot muziek-, video-, radio- of podcastservices. Selecteer Link in je beschikbare streaming-apps, zoals Netflix en Hulu, en volg de aanwijzingen om je account te koppelen. Open de media die u wilt casten, klik op het Casting-pictogram op uw iPhone en kies vervolgens uw Chromecast-apparaat.

Aanbevolen: