Een PDF ondertekenen op Android

Inhoudsopgave:

Een PDF ondertekenen op Android
Een PDF ondertekenen op Android
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Google Play Store. Download en installeer de gratis Adobe Acrobat Reader app voor Android.
  • Tik op de PDF die u wilt ondertekenen. Wanneer u wordt gevraagd naar de app waarmee u het bestand wilt openen, kiest u Adobe Reader.
  • Tik op het handtekeninggebied van de PDF. Selecteer Handtekening > Bewerken > Vulpen. Maak een handtekening en tik op het vinkje om deze aan de PDF toe te voegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een PDF ondertekent op een Android-apparaat met de Adobe Acrobat Reader-app voor Android. Deze informatie is van toepassing op Android 4.0 en hoger.

Een PDF ondertekenen op Android

Het ondertekenen van een PDF kan frustrerend zijn als u deze moet afdrukken, ondertekenen, scannen en vervolgens e-mailen of faxen. Wat als u de PDF gemakkelijk op Android zou kunnen ondertekenen zonder deze ooit af te drukken? Dat kan, en hier is hoe. U hoeft niet in de buurt van een kantoor of zelfs kantoorapparatuur te zijn om uw PDF te ondertekenen.

  1. Download en installeer de gratis Adobe Acrobat Reader-app voor Android uit de Google Play Store.
  2. Zodra je de app op je Android-apparaat hebt, open je het PDF-bestand dat je wilt ondertekenen. U ontvangt een prompt waarin u wordt gevraagd te kiezen met welke app u deze wilt openen. Kies Adobe Reader.

    Als je problemen hebt met het vinden van je PDF-bestand. Adobe Reader heeft een documentviewer. Je vindt het aan de linkerkant in het uitschuifbare navigatiemenu. Adobe Reader scant uw opslag om te zoeken naar PDF's, die in het uitschuifbare navigatiemenu zullen verschijnen.

  3. Zodra de PDF is geopend in Adobe Reader, zoekt u naar de gebieden waar u uw handtekening wilt toevoegen. Tik op het gebied dat u wilt ondertekenen en er verschijnt een menu boven aan het scherm. Tik op Handtekening.

    Image
    Image

    Tik op Samsung-telefoons op het potlood-pictogram in de rechterbenedenhoek en tik vervolgens op Invullen en ondertekenen in het menu dat verschijnt.

  4. Tik op het Bewerken pictogram (het ziet eruit als een pen voor een tekstballon). Het leidt je naar een ander menu van waaruit je letters kunt typen, krabbelen, formulieren kunt invullen, enzovoort.
  5. Als u klaar bent om te ondertekenen, tikt u op het vulpen pictogram om ondertekening op het document in te schakelen
  6. Zodra ondertekenen is ingeschakeld, tikt u op het gebied van het document waar u uw handtekening wilt toevoegen. Als dit de eerste keer is dat u een PDF ondertekent, moet u een handtekening maken. De app brengt je automatisch naar een ander scherm waar je een handtekening kunt maken. Gebruik uw vinger of stylus om op het scherm te ondertekenen.

  7. Als je klaar bent met het maken van je handtekening, tik je op het vinkje en je handtekening wordt automatisch toegevoegd aan het document.

    Image
    Image
  8. Als u de positionering van de handtekening niet leuk vindt, kunt u deze eenvoudig wijzigen. Tik op de handtekening om deze te selecteren en gebruik vervolgens het nieuw weergegeven vak om de handtekening naar een nieuwe positie te verplaatsen, het formaat van de handtekening te wijzigen, de kleur, dikte, dekking te wijzigen of zelfs de handtekening te verwijderen als u deze niet wilt.

    Image
    Image
  9. Zodra u tevreden bent met de staat en positionering van uw handtekening, tikt u op het Terug pictogram om terug te gaan naar het vorige menu.
  10. Tik op het Menu pictogram en tik vervolgens op Delen. U kunt uw ondertekende PDF vervolgens verzenden via e-mail of welke service u ook kiest.

Aanbevolen: