Een PDF ondertekenen op iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Een PDF ondertekenen op iPhone en iPad
Een PDF ondertekenen op iPhone en iPad
Anonim

Wat te weten

  • Markup gebruiken: zoek handtekeningveld > selecteer Markup pictogram > kies gereedschap > teken met vinger of Apple Pencil > Klaar.
  • Opslaan in Apple Books: Zoek en selecteer PDF > selecteer Share icon > Copy to Books.
  • Apple Books gebruiken: Open PDF > Zoek handtekeningveld > touchscreen > selecteer Markup pen tool > schrijf handtekening.

Dit artikel legt uit hoe je een handtekening toevoegt aan een PDF op een iPhone en iPad met iOS 13 of hoger.

Een PDF ondertekenen op iPhone en iPad met Markup

Markup is Apple's annotatietool voor afbeeldingen, ingebouwd in iOS. Met iOS 13 is Markup nu nog eenvoudiger te gebruiken met een breed scala aan functies, waaronder de mogelijkheid om snel PDF-formulieren te ondertekenen.

Markup werkt naadloos in apps zoals Mail, Berichten en Foto's. Nadat u de PDF op uw apparaat hebt opgeslagen, zijn de rest van de stappen eenvoudig en hetzelfde voor zowel iPhone als iPad.

  1. Zoek de PDF die u wilt ondertekenen. In deze how-to hebben we een pdf uit de iOS Files-app gehaald.

    Je kunt Markup ook gebruiken in je e-mailinbox. Open het document, tik op het pictogram Verzenden onder aan het scherm en kies vervolgens Markup. Zodra u de PDF ondertekent, zal uw apparaat u vragen waar u uw bestand wilt opslaan.

  2. Zoek het handtekeningveld in uw document en tik op het Markup pictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm.

  3. Kies een tool uit de werkbalk en onderteken de PDF met je vinger of Apple Pencil.

    U kunt ook de andere hulpmiddelen gebruiken om het document te annoteren. Omcirkel bijvoorbeeld delen van de PDF in kleur, voeg vormen toe, voeg tekst toe, enz. Al deze hulpmiddelen bevinden zich in uw Markup-werkbalk.

  4. Als je klaar bent, tik je op Gereed bovenaan je scherm. Het bestand wordt opgeslagen en u bent klaar om uw PDF te delen via e-mail, Berichten, enz.

    Image
    Image

Een PDF bewerken en ondertekenen op iPhone en iPad met Apple Books

Je kunt de Apple Books-app gebruiken om je PDF-documenten bij te houden en tegelijkertijd te bewerken en te ondertekenen zoals je wilt.

Een pdf opslaan in Apple Books

Allereerst moet u de PDF opslaan in Apple Books. Om dit te doen, selecteert u de PDF in uw e-mail of website om deze te openen, selecteert u het pictogram Share en selecteert u vervolgens Copy to Books. De pdf wordt naadloos toegevoegd aan je boekenbibliotheek.

Als je een pdf importeert vanuit een andere app, kunnen deze stappen variëren. Zoek naar het pictogram Delen en selecteer vervolgens Kopieer naar boeken. Of zoek naar Open in en kies vervolgens Kopiëren naar boeken.

Pdf's bewerken en ondertekenen in Apple Books

Nu je pdf-bestand is opgeslagen in de Boeken-app, is het tijd om het te bewerken en te ondertekenen.

  1. Zoek de pdf die je wilt bewerken in je boekenbibliotheek en tik op het bestand om het te selecteren.
  2. Zodra u de plaats hebt gevonden die u wilt bewerken of ondertekenen, tikt u op het scherm en vervolgens op het pictogram Markup pen bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  3. Maak uw bewerkingen en voeg uw handtekening toe met behulp van de tools in de werkbalk. Als je klaar bent, kun je gewoon op het back icoon tikken en je wijzigingen worden opgeslagen.

    Om de pdf vanuit je Boeken-app te delen, zoek je de pdf en tik je op het share-pictogram. Hier vind je opties zoals Berichten, Mail en meer.

Een pdf ondertekenen met apps van derden

Er zijn veel gebruiksvriendelijke apps van derden buiten de ingebouwde tools van Apple waarmee je pdf's kunt invullen en ondertekenen. Enkele favorieten uit de App Store zijn:

  • Adobe Fill & Sign
  • SignEasy
  • DocuSign
  • SignNow

Laten we voor deze instructie Adobe Fill & Sign gebruiken om een PDF te ondertekenen.

Hoewel elke app van derden verschillende instructies heeft, zijn ze allemaal vrij eenvoudig te gebruiken. Je kunt ook ondersteuning vinden op de website van elke app, mocht je problemen tegenkomen.

  1. Tik eenmaal in Adobe Fill & Sign op het pictogram Add Form om te starten.

    Image
    Image
  2. Kies uit de beschikbare opties, afhankelijk van waar uw PDF zich bevindt. Zoek en tik op uw pdf om deze in de app te openen.

    Image
    Image
  3. Zoek de plaats waar je een handtekening wilt toevoegen en tik op het Handtekening-pictogram onder aan je scherm.
  4. Als dit je eerste keer is, tik je op Maak initialen. Zo niet, kies dan de handtekening die je wilt gebruiken in het menu.

    Image
    Image
  5. Sleep en zet de handtekening op zijn plaats. Als je klaar bent, tik je op Gereed bovenaan je scherm. Uw formulier wordt in de app opgeslagen om te delen.

Aanbevolen: