Juiste opmaak van songtitels in geschreven documenten

Inhoudsopgave:

Juiste opmaak van songtitels in geschreven documenten
Juiste opmaak van songtitels in geschreven documenten
Anonim

Wat te weten

  • Raadpleeg de stijlgids die is gespecificeerd door uw werkgever, klant of leraar.
  • Als er geen stijlgids is, is de algemene regel om aanhalingstekens te gebruiken voor songtitels en cd- of albumtitels cursief te maken.
  • Gebruik geen onderstreping in plaats van cursief, tenzij u een typemachine gebruikt of titels met de hand schrijft.

Dit artikel legt de juiste opmaak van songtitels in geschreven documenten uit en bevat voorbeelden.

Liedtitels in geschreven documenten opmaken

Voor stijlkwesties bij het interpuncteren en opmaken van titels van welke aard dan ook, raadpleegt u eerst de stijlgids die is voorgeschreven door uw werkgever, klant of leraar. Als er geen stijlgids is, gebruik dan de volgende richtlijnen:

  • Zet aanhalingstekens rond titels van nummers: Gebruik voor de beste weergave in professioneel gezet materiaal de juiste typografische aanhalingstekens en apostrofs (gekrulde aanhalingstekens).
  • Cd-/albumtitels cursief zetten: Pas in gezet materiaal op voor nep-cursief. Dat is geen grammaticaregel, maar wel een goede ontwerp- en drukregel.
  • Gebruik geen onderstreping (in plaats van cursief), tenzij u een typemachine gebruikt of titels met de hand schrijft.
Image
Image

Maak in desktoppublishing- en tekstverwerkingssoftware tekenstijlen om snel songtitels en andere soorten titels die in een document worden gebruikt, op te maken.

Voorbeeldverwijzingen naar songtitels en albums

Hier zijn twee voorbeelden van tekst die songtitels en albumtitels bevat:

  • Trace Adkins' eerste 1 single "(This Ain't) No Thinkin' Thing" is van zijn CD Dreamin' Out Loud uit 1997.
  • De titel uit Toby Keiths How Do You Like Me Now? was het meest gespeelde countrynummer van 2000. Andere favorieten van hetzelfde album zijn 'You Shouldn't Kiss Me Like That' en 'Country Comes to Town'.

Als het nummer/album hetzelfde is: In het tweede voorbeeld, hoewel “How Do You Like Me Now?” is de songtitel, het is ook de albumtitel en wordt in die context behandeld als de albumtitel, cursief gedrukt. Het zou net zo correct zijn om te schrijven: Mijn favoriete nummer op de How Do You Like Me Now? album is "Hoe vind je me nu?"

Interpunctie in titels: wanneer de titel van een nummer eindigt met een vraagteken, uitroepteken of ander leesteken, komt dat leesteken tussen de aanhalingstekens omdat het deel uitmaakt van de titel van het nummer. Het begingedeelte van de Adkins-songtitel tussen haakjes staat tussen de aanhalingstekens, net als het andere deel van de songtitel.

Aanbevolen: