Hoe foto's uploaden naar Google Drive vanaf iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe foto's uploaden naar Google Drive vanaf iPhone
Hoe foto's uploaden naar Google Drive vanaf iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Upload foto's naar Google Drive door op het + symbool > Upload > Foto's en video's> tik op elke foto.
  • Maak automatisch een back-up van al je foto's met Google Foto's.
  • Als u een back-up van al uw foto's maakt, kunt u overwegen te upgraden naar een betaald Google Drive-abonnement om meer opslagruimte te krijgen.

Dit artikel laat zien hoe je foto's uploadt naar Google Drive vanaf je iPhone.

Hoe kan ik massaal foto's uploaden naar Google Drive vanaf mijn iPhone?

Om foto's van je iPhone naar Google Drive te verplaatsen, moet je de Google Drive-app op je iPhone hebben geïnstalleerd en een Google-account hebben ingesteld. Vanaf daar is het een relatief eenvoudig proces. Dit is wat je moet doen.

Zorg ervoor dat u verbinding maakt met wifi voordat u meerdere bestanden uploadt, aangezien dit langzamer en tijdrovender kan zijn bij het gebruik van mobiele data.

  1. Op je iPhone, open de Google Drive-app.
  2. Tik op het veelkleurige + symbool.
  3. Tik op Upload.
  4. Tik op Foto's en video's.

    Image
    Image
  5. Tap Toegang tot alle foto's toestaan.
  6. Blader door uw iPhone-albums om de foto's te vinden die u naar Google Drive wilt uploaden.
  7. Als je meerdere foto's tegelijk wilt uploaden, tik je op elke foto.

  8. Tik op Upload.

    Image
    Image
  9. De foto's worden nu geüpload naar je Google Drive-account.

Hoe synchroniseer ik automatisch foto's van iPhone naar Google Drive?

Om al je iPhone-foto's automatisch naar je Google Drive-account te laten verplaatsen, moet je de Google Foto's-app voor iOS gebruiken. Zo stel je het in.

Over het algemeen maakt Google Foto's, wanneer u het voor de eerste keer gebruikt, automatisch een back-up van al uw foto's, maar als dit niet het geval is, volgt u deze stappen.

  1. Open Google Foto's.
  2. Tik op je profielafbeelding.
  3. Tap Instellingen voor Google Foto's.
  4. Tap Back-up en synchronisatie.
  5. Schakel Back-up en synchronisatie in op Aan.

    Image
    Image
  6. Je foto's worden nu geüpload naar Google Drive. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoeveel foto's je op je iPhone hebt.

Kan ik al mijn foto's uploaden naar Google Drive?

Ja, maar er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u dit doet.

  • Opslagoverwegingen. Google Drive biedt tot 15 GB gratis opslagruimte. Voor veel gebruikers zal hun fotocollectie dat bedrag overschrijden. Het is mogelijk om extra opslagruimte aan te schaffen, maar iOS-gebruikers betalen misschien liever voor iCloud-opslag. Het is de moeite waard om je opties af te wegen.
  • Het kost tijd. Een grote fotocollectie kan lang duren voordat alle bestanden zijn geüpload. Zorg ervoor dat uw telefoon is verbonden met een Wi-Fi-netwerk in plaats van te vertrouwen op mobiele data voor het uploaden van foto's.
  • Het is verstandig om Google Foto's te gebruiken. Hoewel je Google Drive kunt gebruiken om alle foto's handmatig te uploaden, is het veel gemakkelijker om Google Foto's te gebruiken en het zo in te stellen dat alle bestanden automatisch worden geüpload.
  • Je hebt een Google-account nodig. Niet iedereen heeft een Google-account. Ze zijn enorm nuttig, maar je moet je aanmelden bij Google om Google Drive of Google Foto's te gebruiken als je er nog geen hebt.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van mijn iPhone naar Google Drive?

    Als u een back-up van uw foto's, contacten en agenda's wilt maken, opent u de Google Drive-app en gaat u naar Menu > Instellingen >Backup > Start back-up De volgende keer dat u een back-up van uw apparaat maakt, worden alleen nieuwe foto's opgeslagen en worden uw oude contacten en agenda's overschreven.

    Hoe stel ik Google Drive in en gebruik ik deze op mijn Mac?

    Om Google Drive op een Mac te gebruiken, downloadt u de Google Drive-app voor Mac en voltooit u het installatieproces. Plaats bestanden in de Google Drive-map om ze vanaf uw andere apparaten te openen.

    Hoe verwijder ik bestanden van mijn Google Drive op mijn iPhone?

    Houd in de Google Drive-app het bestand ingedrukt dat je wilt verwijderen. Tik op andere bestanden die u wilt selecteren en tik vervolgens op het pictogram Prullenbak.

    Hoe kan ik afdrukken vanaf mijn Google Drive op de iPhone?

    Open het bestand dat u wilt afdrukken in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Tik op de drie stippen > Delen & exporteren > Afdrukken.

Aanbevolen: