Hoe Word-documenten uploaden naar Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe Word-documenten uploaden naar Google Docs
Hoe Word-documenten uploaden naar Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Open eerst Google Drive en selecteer New > File upload. Navigeer naar uw Word-bestand en klik op Open.
  • Converteer vervolgens het bestand. Selecteer het Word-document en selecteer vervolgens Bewerken in Google Docs. Selecteer File > Save as Google Docs.
  • Om een bestand te downloaden van Google Docs, ga naar File > Download en selecteer een bestandsformaat. Kies een locatie en selecteer Save.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Microsoft Word-bestand uploadt naar Google Documenten, zodat u het vrij kunt bekijken, bewerken en delen. Instructies zijn van toepassing op Google Documenten op de desktop en elke versie van Microsoft Word die de.docx-indeling gebruikt.

Hoe Word-documenten naar Google Drive te verzenden

Google Docs is een onderdeel van Google Drive, dus u moet eerst uw documenten uploaden naar Google Drive voordat u ze kunt gebruiken in Google Docs.

  1. Open Google Drive. Als u zich moet aanmelden, wordt u gevraagd dat te doen voordat u doorgaat.
  2. Selecteer Nieuw.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bestand uploaden. Om een map te uploaden die meerdere Word-documenten bevat, selecteert u in plaats daarvan Folder upload.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar het bestand of de map die u wilt uploaden en selecteer vervolgens Open. Het uploadproces begint automatisch.

Een Word-document converteren in Google Docs

Nu het document is geüpload naar Google Drive, kun je het daar bewaren voor back-updoeleinden of om te delen met anderen. Als u het Word-document echter online wilt bewerken met Google Documenten, moet u het converteren naar een indeling die Google Documenten kan herkennen.

  1. Open Google Docs.
  2. Klik op een Word-document dat u wilt bewerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bewerken in Google Docs.

    Image
    Image
  4. Het. DOCX-label naast de naam van het document geeft aan dat het in Microsoft Word-indeling is.

    Image
    Image
  5. Om het bestand te converteren, selecteer File > Save as Google Docs. Een nieuwe versie van het document wordt geopend in een apart venster. U hebt nu twee versies van het bestand, het DOCX-bestand en het nieuwe Google Docs-bestand.

    Image
    Image

Een bewerkt Google Docs-bestand downloaden

Als u een bestand van Google Docs moet downloaden, kunt u dit doen vanaf de bewerkingspagina van het document.

  1. Open Google Documenten en open vervolgens het bestand dat u wilt downloaden. Kijk naar de bestandsextensies om te zien welke documenten Google Docs-bestanden zijn en welke nog steeds Microsoft Word-documenten zijn. Google Docs-bestanden hebben geen bestandsextensie, dus als er een DOCX- of DOC-achtervoegsel achter de bestandsnaam staat, is dat bestand niet geconverteerd naar de Google Docs-indeling (wat betekent dat het niet het bestand is dat u in Google Docs hebt bewerkt).
  2. Ga naar File > Download en selecteer een bestandsformaat in het menu dat verschijnt. Kies uit formaten zoals DOCX, ODT, RTF, PDF, EPUB en andere.

    Image
    Image
  3. Kies een map waarin het document moet worden opgeslagen. Het kan ook rechtstreeks naar uw computer worden gedownload als u een downloadmap voor uw browser hebt gedefinieerd.
  4. Selecteer Opslaan.

Een andere snelle manier om het Word-document van Google Docs naar uw computer te downloaden, is via Google Drive. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Download. Als u echter deze route volgt, heeft u geen keuze in bestandsindeling. Het wordt automatisch gedownload als een DOCX-bestand.

Aanbevolen: