Samir Diwan's Tech helpt bedrijven om werknemersgegevens beter te verzamelen

Inhoudsopgave:

Samir Diwan's Tech helpt bedrijven om werknemersgegevens beter te verzamelen
Samir Diwan's Tech helpt bedrijven om werknemersgegevens beter te verzamelen
Anonim

Het gemiddelde responspercentage voor enquêtes is slechts 26 procent. Daarom heeft Samir Diwan een technische oplossing gebouwd om bedrijven te helpen werknemersgegevens efficiënter te verzamelen.

Diwan is de mede-oprichter en CPO van Polly, ontwikkelaar van een werkplektool en betrokkenheidssoftware.

Image
Image

Polly's platform, opgericht in 2014, is een oplossing voor werknemerservaring. Het is een engagement-applicatie die is gebouwd voor communicatietools zoals Slack en Microsoft Teams. Het bedrijf heeft als missie om bedrijven te helpen sneller gegevens van werknemers te verzamelen, re altime resultaten te leveren en repetitieve taken te automatiseren. Ongeveer 720.000 werkplekken gebruiken het platform van Polly, leest de website van het bedrijf, en ze hebben meer dan 10 miljoen polly's verzonden en meer dan 64 miljoen reacties verzameld.

"Onze visie is een wereld waarin elke stem de kracht heeft om werk te transformeren", vertelde Diwan aan Lifewire in een telefonisch interview. "In plaats van enquêtes per e-mail te verzenden, proberen we lichte, leuke, boeiende vragen rechtstreeks in Slack, Teams, Zoom en andere werkvelden te verzenden."

Snelle feiten

  • Name: Samir Diwan
  • Leeftijd: 41
  • Van: Montreal, Canada
  • Random delight: Hij leert om de paar jaar een geheel nieuwe vaardigheid. Recente pick-ups: ijshockey en fotografie.
  • Belangrijkste citaat of motto: "Als er enige twijfel is, is er geen twijfel."

Een oog voor ondernemerschap

Diwans ouders komen uit Pakistan; ze verhuisden in de jaren 70 naar Montreal. Diwans buurt werd in de loop der jaren diverser en immigrantenvriendelijker, zei hij, maar dat was niet zo toen zijn ouders voor het eerst naar Canada emigreerden.

"Tegen de tijd dat ik geboren werd en oud genoeg was om dingen te herkennen, waren er overal immigranten in de buurt," zei hij.

Ik ben in mijn leven getraind om te accepteren dat dingen niet altijd eerlijk zijn.

Tijdens het laatste jaar van zijn bachelorstudie volgde Diwan zijn eerste cursus ondernemerschap. Hij studeerde voor computeringenieur, maar het horen van verschillende ondernemers wekte zijn interesse. Na zijn afstuderen werkte hij voor een paar technologiebedrijven voordat hij 13 jaar geleden naar Seattle verhuisde om voor Microsoft te werken. Hoewel hij dicht bij de VS woonde, voelde het hem altijd vertrouwd aan, maar hij zei dat hij zich meer als een buitenlander voelde door hier te wonen en verschillende immigratieprocessen te doorlopen. Hij werkte acht jaar bij Microsoft voordat hij de sprong maakte naar de startup-wereld.

"Dat heb ik altijd al gewild, maar in het begin voelde het contra-intuïtief. Mijn familie vertelde me dat ik een geweldige baan had en vroeg me vaak waarom ik dat zou opgeven om geen geld te verdienen," zei Diwan."Het was zoveel stress, maar uiteindelijk had ik het gevoel dat ik iets moest doen."

Diwan zei dat hij altijd al wist dat hij een bedrijf wilde beginnen, maar hij wist niet wat het zou zijn of wie het samen met hem zou lanceren. Het was niet gemakkelijk voor hem, vooral omdat hij een baan opgaf die veilig en stabiel aanvoelde. Diwan zei dat het hem en zijn mede-oprichter Bilal Aijazi een jaar kostte voordat hij landde op en investeerde in het idee van Polly. Uiteindelijk wilde het paar alternatieve manieren creëren voor werknemers om enquêtes te beantwoorden en ideeën te delen door middel van gestructureerde vragen en oefeningen.

Image
Image

"Door het direct en leuk te maken, maken we het mensen gemakkelijk om hun stem te uiten en te delen," zei Diwan. "En aan de andere kant maken we het mensen gemakkelijk om de stemmen binnen een organisatie te horen."

Focus op empowerment

Diwan zei dat empowerment de belangrijkste drijfveer is voor Polly's werk. Hij hoopt dat de technologie van het bedrijf helpt om stemmen te versterken die gehoord moeten en willen worden, vooral ondervertegenwoordigde werknemers. Polly heeft een team van 30 externe medewerkers. Wanneer het team van het bedrijf nieuwe mensen aanwerft, zei Diwan dat ze graag op zoek gaan naar de beste werknemers waar er talent is, zodat ze hun team niet beperken tot een specifieke regio.

Als POC zei Diwan dat hij altijd het gevoel heeft gehad dat dingen oneerlijk zijn, dus concentreert hij zich op dingen die hij kan veranderen, zoals impact door zijn werk. Luchthavenpersoneel heeft hem in het verleden zonder reden vastgehouden voor zijn groep diverse vrienden. Hij heeft een harde huid en heeft geaccepteerd dat de wereld er zo uitziet na 9/11.

"Ik ben in mijn leven getraind om te accepteren dat dingen niet altijd eerlijk zijn," zei Diwan. "Een deel daarvan is gewoon dat je opgroeit met een beetje anders. Ik ben opgegroeid met de wetenschap of het gevoel dat ik tweederangs was. Maar de manier waarop ik mishandeld ben, heeft mijn leven niet zo erg beïnvloed. Het zijn ongemakken."

Onze visie is een wereld waar elke stem de kracht heeft om werk te transformeren.

Wat durfkapitaal betreft, heeft Polly tot nu toe $ 8,3 miljoen opgehaald, inclusief een Series A van $ 7 miljoen onder leiding van de in Seattle gevestigde Madrona Venture Group. Diwan zei dat het verwerven van financiering niet gemakkelijk was, vooral niet voor de eerste ronde, aangezien ze bij 70 durfkapitaalfirma's pitchten voordat ze hun eerste belangrijke investering ontvingen. Het kweken van Polly sinds het aantrekken van durfkapitaal was een grotere uitdaging, zei Diwan, omdat de verwachtingen hoger zijn.

In de komende jaren wil Diwan Polly's team laten groeien met leiders van hoge kwaliteit en het platform van het bedrijf uitbreiden naar meer bedrijven. Hij is dankbaar voor de vooruitgang die hij en zijn partner Aijazi hebben geboekt; nu is het tijd om te focussen op groei en bedrijven te helpen effectiever te communiceren.

"Mensen gaan anders met elkaar om, ze werken anders", zei Diwan. "Het vinden van nieuwe kanalen en nieuwe manieren om tot een stem te komen, is van cruciaal belang voor ons."

Aanbevolen: