Marwan Forzley helpt kleine bedrijven met eenvoudigere online betalingen

Inhoudsopgave:

Marwan Forzley helpt kleine bedrijven met eenvoudigere online betalingen
Marwan Forzley helpt kleine bedrijven met eenvoudigere online betalingen
Anonim

Marwan Forzley werkt al geruime tijd in de financiële technische ruimte, maar hij heeft altijd een zwak gehad voor ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven.

Forzley is de mede-oprichter en CEO van Veem, een wereldwijde betalingsprovider waarmee bedrijven snel en veilig betalingen in lokale valuta kunnen verzenden en ontvangen.

Image
Image

Veem biedt Veem Local, een manier om zakelijke betalingen binnen de Verenigde Staten en Canada te verzenden, ontvangen en af te stemmen, en Veem Cross Border, waar gebruikers geld kunnen verzenden, uitgeven, vasthouden en factureren in meer dan 110 landen over de hele wereld. Het bedrijf maakt ook gebruik van blockchain als een tool die gemakkelijke, goedkope betalingen mogelijk maakt.

"Door ondernemers een kant-en-klare oplossing te bieden die alles met betrekking tot betalingen afhandelt, ziet Veem zichzelf als een partner in de reis van de klant", vertelde Forzley aan Lifewire in een telefonisch interview. "Kleine bedrijven zijn de vergoedingen en verouderde technologie van legacy betalingsproviders die kostbare tijd en geld verspillen beu. Het leveren van deze diensten en het aanpassen aan de huidige behoeften van het MKB is van cruciaal belang voor ons succes en stimuleert alles wat we doen."

Snelle feiten

  • Name: Marwan Forzley
  • Leeftijd: 50
  • Van: Libanon
  • Random delight: "Als ik Veem niet had geleid, was ik hoogstwaarschijnlijk auteur geweest. Ik schreef in 2018 een boek met de titel Small Business in a Big World: A Comprehensive Guide to Doing International Business om ondernemers te helpen slagen in een mondiale economie."
  • Belangrijk citaat of motto: "Een van mijn motto's is dat ik de gebeurtenissen van de dag zo veel mogelijk probeer te scheiden van mijn langetermijndoelen. Soms gaan de twee samen samen, en als je een startup runt, maak je je zorgen over dingen die uiteindelijk niet zo belangrijk zijn op de lange termijn."

Zo eenvoudig als een kopje koffie pakken

Forzley groeide op in Libanon en emigreerde naar Ottawa toen hij 17 jaar oud was. Hij woont nu in San Francisco met zijn vrouw en kinderen. Hij begon in 2005 met ondernemerschap toen hij eBillme lanceerde, een aanbieder van veilige contante betalingen voor het doen van online aankopen.

Forzley verkocht eBillme aan Western Union en nam het over als algemeen directeur van e-commerce en strategische partnerschappen van dat bedrijf. Hij bleef twee en een half jaar in deze rol voordat hij Veem lanceerde.

"Ik heb Veem in 2014 opgericht, waar het oorspronkelijk bekend stond als Align Commerce," zei Forzley. "Mijn toenmalige partner en ik kwamen met het concept om grensoverschrijdende betalingen net zo eenvoudig te maken als het kopen van een kopje koffie."

Sinds de oprichting van Veem heeft Forzley zijn team uitgebreid tot meer dan 100 wereldwijd verspreide medewerkers. Het diverse team van het bedrijf werkt in verschillende markten en tijdzones om ondersteuning te bieden. Bovendien is interactie met klanten een integraal aspect van de groei van Veem, zei Forzley.

Eigenaren van kleine bedrijven hebben specifieke behoeften en dragen veel hoeden, dus we willen onze betalingservaring zo gemakkelijk mogelijk maken.

Onlangs heeft een groep medewerkers van Veem een bètaprogramma uitgevoerd, waarbij ze samenwerken met gebruikers die feedback geven voor opname in de productroadmap van het bedrijf.

"De inzichten die we ontvangen zijn van onschatbare waarde, en onze medewerkers vinden het leuk om inzichten te krijgen over hoe we kunnen blijven verbeteren om een beter inzicht te krijgen in de dagelijkse praktijk van onze klanten, hun pijnpunten en hun gewenste betalingservaringen," zei Forzley.

Bronnen en toegang

Als oprichter van een minderheid zei Forzley dat toegang krijgen tot middelen en steungroepen specifiek voor minderheden niet direct beschikbaar was toen hij zijn ondernemerscarrière begon. Om deze problemen te overwinnen, begon Forzley een gemeenschap van oprichters van minderheden op te bouwen, en ze komen vaak samen om elkaar begeleiding te geven en uitdagingen en advies uit te wisselen.

"Als minderheid zijn er specifieke uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, dus het is erg belangrijk om te kunnen praten met andere minderheden die deze uitdagingen diep begrijpen," zei Forzley.

Een aspect van het opbouwen van een bedrijf waar Forzley niet mee heeft geworsteld, is het aantrekken van durfkapitaal. Veem heeft in drie financieringsrondes $ 110 miljoen opgehaald sinds het voor het eerst werd gelanceerd in 2014. Het bedrijf groeit ook door partnerschappen met toonaangevende bedrijven zoals REPAY en Q2.

Image
Image

"Het is ons een genoegen om deze groei te zien gebeuren, aangezien partnerschappen een uiterst belangrijke manier zijn om ons bedrijf te laten groeien," zei Forzley. "Het stelt ons in staat om ons team verder uit te breiden terwijl we onze gebruikerservaring blijven vereenvoudigen en voortdurend verbeteren."

Vooruitgaand, zei Forzley dat Veem lasergericht is op optimalisatie van de klantervaring, zodat gebruikers een prettige ervaring op het platform kunnen blijven hebben.

"Eigenaren van kleine bedrijven hebben specifieke behoeften en dragen veel hoeden, dus we willen onze betalingservaring zo gemakkelijk mogelijk maken", zei Forzley. "We hebben tot nu toe veel vooruitgang geboekt en zijn alleen van plan om te blijven verbeteren."

Aanbevolen: