Hoe u uw iCloud-opslagplan kunt annuleren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iCloud-opslagplan kunt annuleren
Hoe u uw iCloud-opslagplan kunt annuleren
Anonim

Wat te weten

  • iOS: Instellingen > [Uw naam] > Opslag beheren of iCloud-opslag > Opslagplan wijzigen > Downgrade-opties > aanmelden > Beheren.
  • Mac: Systeemvoorkeur > Apple ID > iCloud > Beheren > Opslagplan wijzigen > Downgrade-opties > aanmelden > Beheren.

Dit artikel bevat instructies en informatie over het downgraden van uw iCloud-opslagabonnement met een iPhone, iPad, iPod Touch, Mac of Windows-computer.

Hoe u uw iCloud-opslagplan kunt annuleren

Stappen om je iCloud-opslagplan op te zeggen, zijn geen uitdaging. De instructies zijn echter anders op een iOS- of iPadOS-apparaat, een Mac of een Windows-computer.

Annuleer uw iCloud-opslagabonnement vanaf een iPhone, iPad of iPod Touch

Dit zijn de stappen die u moet nemen om uw iCloud-opslagplan te annuleren vanaf een iOS- of iPadOS-apparaat.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Scroll naar beneden en tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Tik op Opslag beheren.

    Op sommige iOS- of iPadOS-versies moet u mogelijk iCloud-opslag selecteren in plaats van Opslag beheren.

  5. Tik vervolgens op Opslagplan wijzigen.
  6. Tik op Downgrade-opties.

    Image
    Image
  7. Je wordt gevraagd om in te loggen met je Apple ID-wachtwoord. Voer die gegevens in en tik op Beheren.
  8. Kies ten slotte het opslagplan dat u wilt gebruiken. Als je de gratis optie kiest, heb je nog steeds toegang tot je huidige opslagniveau totdat je huidige betalingscyclus afloopt.

    Image
    Image

Annuleer uw iCloud-opslagplan vanaf een Mac

De stappen voor het annuleren van uw iCloud-opslagplan vanaf een Mac verschillen slechts in geringe mate van het annuleren van een opslagplan op een iOS-apparaat.

  1. Open Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op Apple ID.

    Image
    Image
  3. Select iCloud > Beheren.

    Image
    Image
  4. Kies Opslagplan wijzigen.

    Image
    Image
  5. Klik op Downgrade-opties.

    Image
    Image
  6. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en klik op Beheren.

    Image
    Image
  7. Kies het abonnement waarnaar je wilt downgraden en klik vervolgens op Gereed. Welke optie u ook kiest, uw huidige opslagniveau blijft beschikbaar tot uw huidige betalingscyclus afloopt.

    Image
    Image

Hoe annuleer ik iCloud-abonnement zonder Apple?

Je hoeft geen Apple-apparaat of computer te gebruiken om je iCloud-opslagabonnement op te zeggen. Als dat nodig is, kun je het ook annuleren met een Windows-computer.

Bij deze instructies wordt ervan uitgegaan dat de iCloud-opslagapp op uw Windows-pc is geïnstalleerd.

  1. Open iCloud voor Windows.
  2. Klik Opslag > Opslagplan wijzigen.
  3. Selecteer Downgrade-opties.
  4. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en klik vervolgens op Beheren.
  5. Selecteer het abonnement dat je wilt gebruiken. Onthoud dat u mogelijk de toegang verliest tot enkele van de extra iCloud+-functies die u als opslagabonnee hebt wanneer u het gratis abonnement selecteert.

Wat gebeurt er als ik mijn iCloud-opslagabonnement annuleer?

Zodra je je iCloud-opslag opzegt, kun je verwachten dat er iets verandert. De twee belangrijkste veranderingen die u kunt ervaren, zijn:

  • Als uw opslagbehoeften uw beschikbare opslagruimte overschrijden, worden uw gegevens niet gesynchroniseerd of wordt er geen back-up naar iCloud gemaakt.
  • Je raakt de toegang kwijt tot iCloud+-functies zoals Hide My Email, Private Relay en HomeKit Secure Video-ondersteuning.

FAQ

    Hoe werkt een iCloud-opslagabonnement?

    Als je je aanmeldt voor iCloud, krijg je automatisch 5 GB gratis opslagruimte voor je foto's, bestanden en back-ups. U kunt uw gegevens uploaden, opslaan en delen en openen vanuit elke webbrowser op een apparaat met internettoegang. Als u kiest voor de premium iCloud+-service, kunt u kiezen uit drie betaalde niveaus die 50 GB tot 2 TB aan opslagruimte bieden. Je krijgt extra functies zoals aangepaste e-maildomeinen en Verberg mijn e-mail, afhankelijk van het niveau dat je kiest.

    Hoe wis ik iCloud-opslag?

    Om ruimte op iCloud vrij te maken, kunt u oude back-upgegevens verwijderen van apparaten die u niet meer gebruikt. Open hiervoor Instellingen op uw iPad of iPhone en tik op Apple ID > Opslag beheren > Backups Als je een apparaat ziet dat je niet meer gebruikt, tik je op Back-up verwijderen Je kunt ook onnodige foto's en video's verwijderen om meer iCloud-opslag te wissen: Open de Photos app, tik op Albums en scrol omlaag naar Media Type Verwijder foto's en video's die je niet ik wil niet meer.

    Hoe krijg ik meer iCloud-opslag?

    Als je meer iCloud-opslag nodig hebt, upgrade je je iCloud-opslagplan naar een van de betaalde iCloud+-niveaus. U kunt abonnementen krijgen met 50 GB, 200 GB en 2 TB aan opslagruimte. De kosten van uw update worden in rekening gebracht op de Apple ID die u gebruikt met iCloud.

Aanbevolen: