Hoe u uw Xbox Live Gold-abonnement kunt annuleren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox Live Gold-abonnement kunt annuleren
Hoe u uw Xbox Live Gold-abonnement kunt annuleren
Anonim

Xbox Live Gold biedt veel voordelen, zoals elke maand gratis games, maar het heeft geen zin om geabonneerd te blijven als je de Xbox-netwerkservice niet actief gebruikt. Of je nu gewoon een pauze wilt nemen, of je voor altijd klaar bent met de service, je moet een aantal zeer specifieke stappen volgen om je Xbox Live Gold-abonnement op te zeggen, anders zal Microsoft je elke keer dat het wordt verlengd in rekening blijven brengen.

Xbox Live Gold annuleren

De eenvoudigste manier om Xbox Live Gold op te zeggen, zonder met een medewerker van de klantenservice te praten, is door de Xbox-website te gebruiken. Je kunt deze site gebruiken om je abonnement onmiddellijk op te zeggen, je terugkerende abonnement uit te schakelen of zelfs een terugbetaling te krijgen voor een Xbox Live Gold-abonnementstijd die je nog niet hebt gebruikt.

  1. Navigeer naar xbox.com en log in op het Xbox Network-account dat is gekoppeld aan je Xbox Live Gold-abonnement.
  2. Selecteer je profile icoon in de rechterbovenhoek van de pagina.

    Image
    Image
  3. Selecteer Abonnementen.
  4. Zoek de Xbox Live Gold sectie op de Services & abonnementen pagina.

    Image
    Image

    Als u zich abonneert op veel Microsoft-services, moet u mogelijk naar beneden scrollen.

  5. Selecteer in het gedeelte Xbox Live Gold Beheren.
  6. Zoek de Betalingsinstellingen sectie.

    Image
    Image
  7. Selecteer Annuleren.
  8. Kies of u uw abonnement onmiddellijk wilt beëindigen en selecteer vervolgens Volgende.

    Als je ervoor kiest om onmiddellijk te stoppen, heb je mogelijk recht op een gedeeltelijke terugbetaling. U verliest ook de toegang tot alle Xbox Live Gold-voordelen als u deze accepteert.

  9. Selecteer Annulering bevestigen.

De automatische verlenging van Xbox Live uitschakelen

Als je momenteel Xbox Live Gold gebruikt, maar bang bent dat je het uiteindelijk niet meer zult gebruiken en vergeet te annuleren, kun je automatische verlenging nu meteen uitschakelen. Hierdoor kun je Xbox Live Gold blijven gebruiken en behoud je toegang tot de gratis games die bij het abonnement worden geleverd terwijl het actief is, maar je zult later niet per ongeluk een hoop geld uitgeven aan een verlenging.

Het automatisch verlengen van Xbox Live Gold lijkt op het annuleren van de service, en wanneer je annuleert, heb je eigenlijk de mogelijkheid om toekomstige betalingen gewoon te annuleren. Als u terugkerende facturering uitschakelt, behoudt u toegang tot alle Xbox Live Gold-functies tot het einde van uw huidige abonnementsperiode. Op dat moment heb je de mogelijkheid om handmatig te verlengen als je de service nog steeds gebruikt.

Zo schakel je de automatische verlenging van Xbox Live Gold uit:

  1. Navigeer naar xbox.com en log in op het Xbox Network- of Microsoft-account dat is gekoppeld aan je Xbox Live Gold-abonnement.
  2. Selecteer je profile icoon in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Selecteer Abonnementen.
  4. Zoek de Betalingsinstellingen sectie.
  5. Selecteer Wijzigen.
  6. Selecteer Schakel terugkerende facturering uit.

    Image
    Image

    Als je wilt, kun je in plaats daarvan Switch-abonnement selecteren om over te schakelen naar een maand- of jaarabonnement.

  7. Selecteer Annulering bevestigen.

Wat gebeurt er als je een Xbox Live-abonnement opzegt?

Als je je Xbox Live Gold-abonnement opzegt, kunnen er twee dingen gebeuren:

  • Als je je terugkerende Xbox Live Gold-betaling annuleert of automatische verlenging uitschakelt, verandert er niets onmiddellijk. Je behoudt toegang tot alle Xbox Live Gold-functies totdat je resterende abonnementstijd afloopt.
  • Als je je abonnement opzegt en een gedeeltelijke terugbetaling ontvangt, verlies je onmiddellijk de toegang tot alle Xbox Live Gold-functies, inclusief online spelen, voicechat en Games With Gold.

Als je je Xbox Live Gold-abonnement opzegt, wordt je Xbox-netwerkaccount niet opgezegd. Je behoudt je gamertag, je opgeslagen gamebestanden, je prestaties en alle digitale games en downloadbare content (DLC) die je via de service hebt gekocht.

Image
Image

Xbox Live-abonnees met Xbox 360-consoles die gratis games hebben verkregen via het Games With Gold-programma, mogen die games houden en spelen, zelfs zonder een actief Xbox Live Gold-abonnement.

Xbox One-games die via het Games With Gold-programma worden aangeboden, zijn alleen beschikbaar zolang je een actief Xbox Live Gold-abonnement hebt. Wanneer je je abonnement opzegt, verlies je de toegang tot Games With Gold. Je krijgt weer toegang tot deze games als je je in de toekomst opnieuw abonneert, maar ze zijn niet beschikbaar zolang je Xbox Live Gold-account geannuleerd blijft.

Een Xbox Live Gold-abonnement is niet langer vereist om Party Chat, Looking 4 Groups en gratis te spelen multiplayerfuncties op het Xbox-netwerk te gebruiken.

Aanbevolen: