Hoe maak je een vorm transparant in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een vorm transparant in PowerPoint
Hoe maak je een vorm transparant in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer Vorm opmaken. Pas de transparantie aan vanuit het Fill menu.
  • Of kies No fill voor onmiddellijke 100% transparantie.

Dit artikel legt uit hoe je de transparantie van een vorm in PowerPoint kunt wijzigen. Hierdoor wordt meer onthuld van wat er achter de vorm is gelaagd.

Deze handleiding en zijn schermafbeeldingen zijn specifiek van toepassing op MS Office Professional Plus 2019, maar ze zouden op dezelfde manier moeten werken in andere versies van PowerPoint. Er zijn twee uitzonderingen waarbij transparantie van aangepaste vormen niet wordt ondersteund: PowerPoint voor het web en de mobiele app.

Kunt u de transparantie van vormen in PowerPoint wijzigen?

Vormtransparantie wordt ondersteund in de meeste versies van PowerPoint. Het idee is simpel: hoe meer transparantie er is, hoe meer je er doorheen kunt kijken.

Zero procent (0%) transparantie betekent dat de kleur voor de vorm die je hebt gekozen volledig zichtbaar is, terwijl elk getal dat 100% transparantie benadert, de vorm steeds meer doorzichtig maakt. U heeft volledige controle over dit percentageniveau.

PowerPoint ondersteunt verschillende vormen, van rechthoeken tot meer geavanceerde vormen, inclusief pijlen, toelichtingen, stroomdiagrammen en actieknoppen. Standaard hebben de vormen een effen vulkleur die alles blokkeert wat zich eronder bevindt. Transparantie is hoe je alles wat zich achter de vorm bevindt zichtbaarder maakt.

Hoe maak je een vorm transparant in PowerPoint?

U kunt de vulinstellingen van de vorm aanpassen om deze transparant te maken:

  1. Zoek de specifieke vorm die u wilt bewerken. Als het nog niet is gemaakt, kun je er een kiezen om in de dia in te voegen via Insert > Shapes.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de vorm en kies Vorm opmaken.

    Image
    Image

    Klik in sommige oudere versies van PowerPoint met de rechtermuisknop en ga naar Format > Fill, of klik met de linkermuisknop en kijk in de Format Shape werkbalk voor de Transparency knop.

  3. Breid het Fill menu uit vanuit het nieuw geopende uitschuifmenu aan de rechterkant.
  4. Voer een waarde in het Transparency menu in, of gebruik de schuifregelaar om deze handmatig aan te passen.

    Image
    Image

De snellere methode voor transparantie in volledige vorm

Als u niet wilt dat de vorm een vulkleur heeft, zoals hierboven beschreven, kunt u de schuifregelaar naar rechts verplaatsen voor 100% transparantie, zodat u door de vorm heen kunt kijken. Maar er is een snellere manier om dit voor elkaar te krijgen, en het werkt zelfs in de web- en mobiele versies van PowerPoint.

Het is simpel: gebruik No fill. Met deze ene optie wordt de vorm volledig doorzichtig. Het behoudt de omtrek, dus de algehele vorm is niet volledig onzichtbaar.

Als u dit wilt doen in PowerPoint voor het web, selecteert u de vorm, opent u het menu naast de knop voor het vullen van de vorm (symbool voor verfblik) en selecteert u Geen opvulling Als u' gebruik de mobiele app, tik op de vorm en selecteer het verfblik onderaan; deze optie voor volledige transparantie bevindt zich onder alle kleuren.

Image
Image

FAQ

    Hoe maak ik een afbeelding transparant in PowerPoint?

    Voer eerst een vorm in een dia in die overeenkomt met de grootte van de afbeelding die u wilt toevoegen > selecteer de vorm > en kies Format > Vorm > Geen omtrek Klik met de rechtermuisknop op de vorm en klik op Format Shape > Fill > Picture or texture fill > zoek het afbeeldingsbestand > en kies Insert om de PowerPoint-vorm te vullen met een afbeelding. Verplaats in het menu Vorm opmaken de schuifregelaar Transparantie om de afbeelding bijna of volledig transparant te maken.

    Hoe maak ik een afbeeldingsachtergrond transparant in PowerPoint?

    Om een afbeeldingsachtergrond transparant te maken in PowerPoint, verwijdert u de achtergrond om transparantie toe te voegen. Selecteer Beeldformaat > Achtergrond verwijderen Als u het gebied wilt bewerken dat is gemarkeerd voor verwijdering, selecteert u Markeer gebieden om te behoudenof Markeer gebieden om te verwijderen > Behoud wijzigingen

Aanbevolen: