Hoe maak je een afbeelding transparant in Google Slides

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een afbeelding transparant in Google Slides
Hoe maak je een afbeelding transparant in Google Slides
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop of houd de afbeelding ingedrukt en selecteer Opmaakopties.
  • Gebruik de Transparantie schuifregelaar om de transparantie van de afbeelding in te stellen op 100%, of wat u maar wilt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de transparantie van een afbeelding op Google Presentaties kunt wijzigen.

Hoe Google Slides-afbeeldingen transparant te maken

Google Presentaties heeft zijn eigen transparantieschuifregelaar voor alle afbeeldingen, dus als je een afbeelding transparant wilt maken, is dat de beste manier om dat te doen.

  1. Voeg de afbeelding in de dia in als deze er nog niet is, en selecteer de afbeelding door erop te klikken of erop te tikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop of tik op de afbeelding en houd deze vast en selecteer Opmaakopties in het menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer Aanpassingen in het rechtermenu.

    Image
    Image
  3. Gebruik de Transparency schuifregelaar om de transparantie in te stellen op het gewenste percentage. Om de afbeelding volledig transparant te maken, verplaatst u de schuifregelaar helemaal naar rechts.

    Image
    Image

Hoe maak je een vorm transparant in Google Slides

Het wijzigen van de dekking van vormen op Google Presentaties is een beetje anders, maar het proces is nog steeds snel en eenvoudig. Voeg de vorm in die je transparant wilt maken als je dat nog niet hebt gedaan, en volg dan deze stappen:

  1. Selecteer de vorm die u transparant wilt maken en selecteer vervolgens het Fill pictogram in de werkbalk. Het ziet eruit als een halfvolle verfpot die naar rechts kantelt.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Transparant knop onderaan het Vullen venster.

    Image
    Image
  3. De vorm wordt volledig transparant. Er is geen transparantieschuifregelaar met vormen.

Hoe maak je een afbeeldingsachtergrond transparant

Google Presentaties heeft de mogelijkheid om hele afbeeldingen transparant te maken, volgens de bovenstaande stappen. Als je een achtergrondafbeelding transparant wilt maken in Google Presentaties, kun je dezelfde stappen gebruiken en dan wordt die afbeelding zo transparant als je wilt.

Als je echter de achtergrond van een afbeelding transparant wilt maken (in tegenstelling tot de hele afbeelding in zijn geheel), een achtergrond wilt verwijderen of de achtergrond wilt laten verdwijnen, is dat een heel ander proces. U moet gespecialiseerde diensten en hulpmiddelen voor achtergrondverwijdering gebruiken.

Er is ook een tool om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen met Microsoft Word.

FAQ

    Hoe sluit ik video in Google Presentaties in?

    Als u een video wilt insluiten in Google Presentaties, selecteert u waar u de video wilt hebben en gaat u naar Insert > Video Standaard staat YouTube Search. Zoek en selecteer de gewenste video, of selecteer By URL en plak de URL van een video in het tekstvak. Klik op Select om de video in te voegen en sleep deze naar zijn locatie.

    Hoe plaats ik een-g.webp" />

    Om een -g.webp

    Insert > Image > By URL, plak de URL van de-g.webp" />Insert Of klik op Insert > Upload From Computer en voeg de-g.webp" />.

    Hoe wijzig ik de diagrootte in Google Presentaties?

    Om de diagrootte in Google Presentaties te wijzigen, opent u de presentatie en selecteert u File > Pagina-instelling Klik op het vervolgkeuzemenu breedbeeld 16:9 weer te geven en kies het gewenste diaformaat. Selecteer Toepassen Of ga naar Bestand > Pagina-instelling > Aangepasten voer een maat in.

Aanbevolen: