Hoe maak je een afbeeldingsachtergrond transparant in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een afbeeldingsachtergrond transparant in PowerPoint
Hoe maak je een afbeeldingsachtergrond transparant in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Om een effen achtergrond te verwijderen: Selecteer de afbeelding en ga naar Picture Tools Format > Remove Background.
  • Om een enkele kleur transparant te maken: Selecteer de afbeelding en ga naar Picture Tools Format > Color > Set Transparante kleur.

Dit artikel legt uit hoe je de achtergrond van een afbeelding in PowerPoint verwijdert, waardoor dat gedeelte transparant wordt. Instructies zijn van toepassing op PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010, PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2016 voor Mac en PowerPoint voor Mac 2011.

Hoe PowerPoint's Achtergrondverwijderaar te gebruiken

Als de achtergrond in een afbeelding een effen kleur heeft, is het gemakkelijk om de achtergrond te verwijderen, zodat alleen de hoofdafbeelding in de afbeelding verschijnt. Hierdoor kan tekst, een afbeelding of een andere kleur worden weergegeven en kunt u uw foto's naadloos in de achtergrond van de dia laten overvloeien.

Image
Image
  1. Open de PowerPoint-presentatie en ga naar de dia met de afbeelding waarop u een transparante achtergrond wilt toepassen.
  2. Selecteer de afbeelding. Een nieuw tabblad, Picture Tools Format, is toegevoegd aan PowerPoint.

    Image
    Image

    Als je meerdere afbeeldingen op een dia hebt en degene waarmee je wilt werken niet kunt selecteren, klik dan met de rechtermuisknop op de afbeeldingen die erboven staan en selecteer Send to Backom ze tijdelijk uit de weg te ruimen.

  3. Ga naar Hulpmiddelen voor afbeeldingen Opmaken en selecteer Achtergrond verwijderen. Ga in PowerPoint voor Mac naar Beeldformaat en kies Achtergrond verwijderen.

    Image
    Image

    PowerPoint kleurt de afbeelding roze om de delen aan te geven waarvan het denkt dat het de achtergrond is.

  4. Als u wilt aanpassen welke delen van de afbeelding behouden blijven en welke transparant worden gemaakt, kiest u Markeer gebieden om te behouden of Markeer gebieden om te verwijderenom delen van de foto aan te duiden die moeten blijven of worden verwijderd. Trek vervolgens een lijn rond het gebied op de afbeelding.

    Gebruik in PowerPoint voor Mac Wat te behouden of Wat te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Keep Changes om de bewerkingen toe te passen.

Soms wordt de afbeelding meer of minder transparant dan je zou willen. Zo ja, herhaal dan gewoon de bovenstaande stappen. PowerPoint slaat al uw wijzigingen op en laat u zelfs terugkeren naar de originele, niet-transparante versie.

Om de bewerkte afbeelding op te slaan om elders te gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Opslaan als afbeelding om de afbeelding met de transparante achtergrond op uw computer op te slaan.

Maak een enkele kleur transparant

Er is een andere manier om een effen kleur in de afbeelding transparant te maken. U kunt bijvoorbeeld een witte achtergrond doorzichtig maken.

  1. Selecteer de afbeelding en ga naar Picture Tools Format. Mac-gebruikers moeten Picture Format selecteren. Op Mac 2011 heet het Format Picture.
  2. Selecteer Color om een lijst met kleurvariaties weer te geven en kies Set Transparent Color.

    Mac 2011-gebruikers moeten eerst Recolor kiezen en daarna Set Transparent Color.

    Image
    Image
  3. Selecteer een gebied van de afbeelding dat de kleur is die u transparant wilt maken.

Het verwijderen van objecten uit een afbeelding of het verwijderen van een effen kleur werkt het beste op afbeeldingen die zijn samengesteld uit eenvoudige kleuren, zoals clipart of cartoonachtige foto's. Foto's en andere complexe afbeeldingen met meerdere objecten en vergelijkbare kleurschakeringen zijn op deze manier moeilijk te bewerken.

FAQ

    Hoe maak ik een afbeelding transparant in PowerPoint?

    Om een afbeelding transparant te maken in PowerPoint, selecteert u de afbeelding en selecteert u vervolgens het Beeldformaat tabblad > Transparantie. Selecteer een vooraf ingestelde transparantie-optie of selecteer Picture Transparency Options voor meer keuzes.

    Hoe maak ik een vorm transparant in PowerPoint?

    Om een vorm transparant te maken in PowerPoint, klikt u met de rechtermuisknop op de vorm en selecteert u Format Shape. Vouw het Fill menu uit en voer een waarde in het Transparency menu in of gebruik de schuifregelaar om de transparantie handmatig aan te passen.

    Hoe kan ik een afbeelding bijsnijden in PowerPoint?

    Om een afbeelding bij te snijden in PowerPoint, dubbelklikt u op de afbeelding om het tabblad Picture Format te openen en selecteert u Crop om een afbeelding bij te snijden volgens vorm, beeldverhouding en meer. Je kunt ook de zwarte kadergrepen op de afbeelding pakken en ze slepen om het formaat van de afbeelding te wijzigen.

Aanbevolen: