Toyota wil dat je beta alt om op afstand te starten

Inhoudsopgave:

Toyota wil dat je beta alt om op afstand te starten
Toyota wil dat je beta alt om op afstand te starten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Starten op afstand vereist een abonnement op de Remote Connect-service voor Toyota's vanaf 2018 en later.
  • Abonnementen laten bedrijven u in rekening blijven brengen nadat de verkoop is gedaan.
  • Verbonden apparaten brengen echte veiligheids- en privacyrisico's met zich mee.
Image
Image

Hoe zou u zich voelen als u een abonnement zou moeten betalen om uw auto te starten met de sleutelhanger?

Als een auto op software draait, is het voor een autofabrikant gemakkelijk om functies op afstand in en uit te schakelen. Vervolgens kan het een abonnement in rekening brengen voor die functies. Dat is precies wat Toyota doet met voertuigen vanaf 2018. Gebruikers moeten $ 8 per maand of $ 80 per jaar betalen voor de Remote Connect-service om de functie voor starten op afstand in te schakelen.

"De eerste online reactie was voornamelijk verwarring en woede dat een functie die al jaren in de meeste auto's zit, nu tegen extra kosten wordt geleverd in Toyota's", vertelde autotech-expert en schrijver Shawn Laib van AutoInsuance.org via e-mail aan Lifewire.. "Het zou zijn als het opladen van een tv-afstandsbediening."

Abonnementen Overal

Software-abonnementen sluipen al een tijdje ons leven binnen, maar meestal zijn ze beperkt tot onze computers. In plaats van één keer te betalen voor een app en deze te gebruiken totdat je besluit om te upgraden naar de nieuwste versie, moet je een maandelijks bedrag betalen, anders werkt de app helemaal niet meer.

Het punt is dat vrijwel alles wat we tegenwoordig gebruiken een computer heeft, inclusief auto's. En bedrijven houden van die zoete terugkerende abonnementsinkomsten. Het is een geweldige manier om een klant te blijven melken, zelfs nadat ze tienduizenden hebben uitgegeven aan een nieuw voertuig en het heeft ook het potentieel om geld te verdienen aan voertuigen nadat ze op de tweedehandsmarkt voor gebruikte auto's zijn beland.

De eerste reactie online was voornamelijk verwarring en woede dat een functie die al jaren in de meeste auto's aanwezig is, nu tegen meerprijs wordt geleverd in Toyota's.

Voor alle duidelijkheid, Toyota rekent geen extra kosten om u uw auto te laten starten. Het abonnement geldt voor de Remote Connect-app voor starten op afstand, waarmee je de motor start vanuit de warmte van je keuken en koffie drinkt terwijl het interieur opwarmt. De app bevat ook andere functies, zoals voertuigstatuswaarschuwingen, laatst geparkeerde locatie en deurvergrendeling op afstand.

Volgens het artikel in The Drive is dit de eerste keer dat een autobedrijf een abonnement in rekening brengt waarmee u uw sleutelhanger volledig kunt gebruiken, hoewel sommige autofabrikanten al kosten in rekening brengen voor apps die functionaliteit in hun voertuigen ontgrendelen.

"Ik had een Lexus IS uit 2017 en de eerste paar maanden kon ik de sleutelhanger gebruiken om niet alleen mijn auto te starten en op te warmen in de winter, maar ook via de app kon ik vinden waar de auto was ook geparkeerd, "vertelde Lexus-eigenaar en tijdschriftuitgever Lisa K. Stephenson via e-mail aan Lifewire. "Snel vooruit, en op een dag werkte deze functie gewoon niet meer. Ik moest nu betalen voor die 'luxe'."

Heeft u nog iets?

Abonnementen zullen vrijwel zeker op steeds meer apparaten binnensluipen. Het is niet moeilijk om een toekomst te zien waarin je moet betalen om de ijsmachine of koudwaterdispenser in een koelkast te ontgrendelen of om je broodrooster aan te sluiten op je thuisnetwerk voor extra's voor afstandsbediening.

Image
Image

En het is nog erger als een update een functie uitschakelt waarvoor je al denkt betaald te hebben en deze achter een betaalmuur van een abonnement plaatst.

"Het is volkomen oneerlijk voor iets waarvoor je al beta alt of hebt betaald", zegt Stephenson.

Natuurlijk wil niemand dit, behalve de verkopers die die abonnementskosten in rekening brengen. Maar deze wildgroei aan terugkerende vergoedingen heeft een meer sinistere kant. Om te weten welke functies beschikbaar kunnen worden gesteld aan de gebruiker, moet een gadget, of het nu een auto of een futuristisch koffiezetapparaat is, terugbellen naar de servers van dat bedrijf. Dat wil zeggen dat je apparaten verbonden moeten blijven met internet om te blijven werken, ook al is het maar voor een maandelijkse check-in om te zien of je je betalingen hebt bijgehouden.

Dit brengt een aanzienlijk veiligheidsrisico met zich mee. Volgens de Britse consumentenadvocaat en uitgever Which?, kunnen huizen met slimme apparaten tot 12.000 scanaanvallen per week doorstaan. Daarom heeft het VK standaardwachtwoorden op smarthome-apparaten verboden en hoge boetes ingevoerd voor niet-naleving.

De beste manier om zowel de beveiligingsrisico's als de abonnementen te vermijden, is door geen verbonden apparaten te gebruiken. Of, in het geval van zoiets als een smart-tv, laat hem nooit verbinding maken met internet.

Maar dit is niet mogelijk als je de functies van een voertuig dat je al bezit, wilt ontgrendelen of opnieuw wilt inschakelen. Je moet betalen, en je moet je auto verbonden laten blijven, met alle mogelijkheden voor tracking die dat met zich meebrengt. En het is deprimerend dat we er niet veel aan kunnen doen.

Aanbevolen: