Meta wil dat je chat met zijn AI

Meta wil dat je chat met zijn AI
Meta wil dat je chat met zijn AI
Anonim

AI-chatbots bestaan al tientallen jaren, met wisselend succes, maar de technologie vordert en binnenkort slagen ze misschien zelfs voor die vaak genoemde Turing-test.

Daarom gooit Meta zijn Skynet-hoed in de ring door zijn nieuwste chatbot, Blender Bot 3, op internet te plaatsen, zodat we zijn gespreksvaardigheden kunnen testen. Klik gewoon op de link en begin met chatten, maar wees aardig. We willen niet nog een Tay in onze handen, de chatbot van Microsoft die Twitter-gebruikers in slechts enkele uren leerden om een racistische eikel te zijn.

Image
Image

Waarom heeft Meta Blender Bot 3 op internet uitgebracht voor iedereen en hun oom om mee te communiceren? Het draait allemaal om het verzamelen van gegevens om de beperkingen van de onderliggende AI te begrijpen en te verbeteren. Dat is hoe moderne AI's werken. Hoe meer gegevens u invoert, hoe meer gegevens er in de software worden opgenomen, waardoor uiteindelijk een ervaring ontstaat die, nou ja, menselijk aanvoelt.

Voor nu heeft de goede ouwe Blendie echter nog een lange weg te gaan voordat het de wereld overneemt of ons naar binnen lokt met de zachte tonen van Scarlett Johansson. De gesprekken hebben de neiging om in cirkels te gaan, en velen eindigen met "Ik wil hier niet meer over praten."

Image
Image

Dat is echter het punt. Het vergroot zijn kennisbasis door op internet te zoeken en met ons te praten. Met andere woorden, je kunt over een week of zelfs over een maand een heel andere ervaring vinden.

Meta is behoorlijk open met zijn Blendo. Gebruikers moeten ervoor kiezen om gegevens te laten verzamelen en het bedrijf heeft ook de onderliggende code in verschillende permutaties vrijgegeven.

Voor nu is Blender Bot the Third alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten, maar zou binnenkort een virtueel paspoort moeten ontvangen.

Aanbevolen: