Hoe de PATA-wet haat op sociale media hoopt te verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe de PATA-wet haat op sociale media hoopt te verminderen
Hoe de PATA-wet haat op sociale media hoopt te verminderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe tweeledige PATA-wet roept sociale-mediaplatforms op om gegevens te delen met onafhankelijke onderzoekers.
  • De grootste hindernis voor het begrijpen van online schade is een gebrek aan gegevens, beweren voorstanders.
  • Niet-naleving zal leiden tot sancties.
Image
Image

Voorstanders van transparantie van sociale media pleiten voor een nieuw wetsvoorstel waarvan ze hopen dat het zal helpen de platforms minder giftig voor gebruikers te maken.

Het wetsvoorstel Platform Accountability and Transparency Act (PATA) is niet de eerste wetgeving die transparantie wil introduceren in de geheime saus die populaire sociale-mediaplatforms aandrijft. Hoewel eerdere pogingen, zoals de Platform Accountability and Consumer Transparency (PACT) Act van 2020 er niet in slaagden te slagen, komt PATA wanneer er toenemende angst is tegen sociale media, na de lekken van Facebook Papers en de getuigenis van de Senaat van Instagram-CEO Adam Mosseri.

"Als de Facebook Papers ons iets hebben geleerd, is het dat er echte schade wordt toegebracht aan gevoelige groepen gebruikers, zoals tieners. We hebben absoluut onderzoek nodig naar die schade, maar het is belangrijk dat het worden gedaan door onderzoekers buiten de platforms zelf, zodat zelfs als de bevindingen van die onderzoeksprojecten niet erg vleiend zijn, ze nog steeds het daglicht zien ", legt Laura Edelson, een Ph. D. kandidaat bij NYU Tandon School of Engineering en hoofdonderzoeker bij NYU's Cybersecurity for Democracy-project, in een e-mail aan Lifewire.

De lagen verwijderen

Image
Image

PATA werd aangekondigd door de democratische senatoren Chris Coons (Delaware), Amy Klobuchar (Minnesota) en de Republikeinse senator Rob Portman (Ohio).

In een gezamenlijke verklaring beweerde het trio dat het wetsvoorstel de verantwoordelijkheid en transparantie van sociale-mediaplatforms zal helpen vergroten en ervoor zal zorgen dat ze niet "in het ongewisse" wetgeven.

PATA zal de Federal Trade Commission (FTC) vragen om vereisten te specificeren voor sociale-mediaplatforms om bepaalde gegevens beschikbaar te stellen aan gekwalificeerde onafhankelijke onderzoekers. Het definieert gekwalificeerde onderzoekers als degenen die verbonden zijn aan een universiteit en projecten nastreven die zijn goedgekeurd door de National Science Foundation (NSF), een onafhankelijk federaal agentschap.

Het hele doel van de oefening is om in de silogegevens te gluren, waarvan de senatoren beweren dat ze in het verleden sommige gebruikers aanzienlijk hebben geschaad.

"De afgelopen maanden hebben we diepgaand bewijs gezien van de schade die sociale-mediaplatforms aan onze families, onze gemeenschappen en onze democratie aanrichten," merkte senator Klobuchar op in de gezamenlijke verklaring.

Edelson is het daarmee eens en zegt: "de grootste belemmering voor onderzoek naar het bestrijden van online schade is het gebrek aan gegevens." Ze gelooft dat het wetsvoorstel zou helpen deze fout te corrigeren door toegang te verlenen tot "verschillende klassen gegevens die technisch openbaar zijn, maar praktisch ontoegankelijk".

Ze wijst bijvoorbeeld op de advertentiegegevens en openbare gegevens met een hoge betrokkenheid op de platforms, die volgens haar technisch openbaar zijn, maar van geen enkel nut zijn, omdat er geen mechanisme is om de gegevens te extraheren en te kraken voor onderzoek doeleinden, wat volgens haar een echte belemmering is om te begrijpen hoe schadelijke inhoud zich viraal verspreidt.

Geheime algoritmen

Image
Image

Het wetsvoorstel specificeert dat sociale-mediaplatforms verplicht zijn om te voldoen aan verzoeken om gegevens zodra ze zijn goedgekeurd door de NSF. Niet-naleving zou ertoe leiden dat het bedrijf de bescherming verliest die een legale, veilige haven biedt voor sociale-mediaplatforms en hen helpt afstand te nemen van de inhoud die op de platforms wordt geplaatst.

"Sociale media hebben de wereld met elkaar verbonden op manieren die tien jaar geleden moeilijk voor te stellen waren, maar de afgelopen jaren hebben ook duidelijk gemaakt welke compromissen daarmee gepaard gaan", merkte senator Coons op in de gezamenlijke verklaring.

Coons verwijst naar de toename van haatzaaiende uitlatingen, nepnieuws en het verhoogde risico op depressie, eenzaamheid en zelfbeschadiging, die psychologen al lang in verband brengen met sociale media, zonder enig kwantificeerbaar bewijs vanwege een gebrek aan gegevens, wat hij hoopt dat PATA zal kunnen corrigeren door onderzoekers toegang te geven tot de gegevens om de punten met elkaar te verbinden.

Edelson, die online politieke communicatie bestudeert, heeft in het verleden haar werk laten verbannen door Facebook. PATA, als en wanneer het in de wet wordt ondertekend, zal het soort onderzoek waar ze bij betrokken is legitimeren.

"Op dit moment zijn sociale-mediabedrijven in feite zwarte dozen. Hun algoritmen voor het promoten van inhoud hebben een enorme impact op onze samenleving, maar we hebben echt geen enkele manier om ze te inspecteren en te zien hoe ze zich gedragen. Deze [PATA] zou dat oplossen ", meent Edelson.

Aanbevolen: