Nieuw haptisch vest hoopt levensechte sensaties naar VR te brengen

Inhoudsopgave:

Nieuw haptisch vest hoopt levensechte sensaties naar VR te brengen
Nieuw haptisch vest hoopt levensechte sensaties naar VR te brengen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Actronika's Skinetic wearable maakt gebruik van strategisch in kaart gebrachte tactiele feedbackpunten om een meer realistische VR-ervaring te leveren.
  • Het Skinetic-vest debuteert op CES 2022.
  • Actronika zal het vest beschikbaar stellen voor pre-order tijdens een Kickstarter-campagne van een maand in maart 2022.

Image
Image

Je hebt tijdens een storm regendruppels gevoeld, maar stel je voor dat je de lucht in je gezicht voelt vallen terwijl je vanaf de achterkant van een vliegtuig in virtual reality (VR) parachute. Door de sensaties te reproduceren die ons lichaam in de fysieke wereld ervaart, belooft een nieuwe wearable het rijk van VR meer echt te laten voelen.

Actronika heeft geprofiteerd van haar jarenlange ervaring op het gebied van haptiek om een vest-achtige wearable te creëren waarmee gamers levensechte sensaties kunnen voelen in virtuele werelden. Het beweert dit te doen door gebruik te maken van een opgevoerde versie van een bekend haptisch mechanisme dat het 'high-definition vibrotactiele haptiek' noemt.

"Wanneer we een object aanraken, worden trillingen in ons lichaam verspreid en stellen ons in staat om de aard van het oppervlak of object waarmee we communiceren te begrijpen", legt Actronika's communicatiemanager, Marina Crifar, uit in een e-mail aan Lifewire. "Vibrotactiele haptiek bestaat uit het reproduceren van deze trillingen die tijdens een interactie zijn gecreëerd, zodat ons somatosensorische systeem ze interpreteert en leidt tot een coherente tactiele illusie. Zodat de gebruikers van Skinetic echte sensaties kunnen voelen."

High-Def Sensations

Volgens HaptX zijn vibrotactiele feedbackapparaten, die gebruikers helpen om geluid te voelen, verreweg de meest voorkomende klasse van commerciële haptische apparaten. Rudimentaire voorbeelden van vibrotactiele feedback zijn het gezoem van een mobiele telefoon, evenals het gerommel van een gamecontroller, terwijl de Gloveone en Manus de nieuwste generatie vibrotactieve feedback-wearables symboliseren.

Actronika beweert het spel te hebben verbeterd door de perceptie van de drager van de sensaties te optimaliseren om een veel realistischere ervaring te bieden dan de huidige generatie vibrotactiele feedbackapparaten.

Het vest [is] in staat om een breed scala aan trillingen te genereren die 100% van de menselijke vibrotactiele waarneming dekken.

Crifar legt uit dat Claire Richards, een onderzoeker in het team van Actronika, heeft geholpen de tactiele feedbackpunten in het ontwerp van het vest in kaart te brengen na het bestuderen van de variaties in gevoeligheid van het menselijk lichaam op de verschillende stimulatiepunten.

Ze beweert dat deze mapping het Skinetic-vest heeft geholpen de perceptie en waardering van de gebruikers voor de sensaties te optimaliseren. Het is ook wat het vest nuttig maakt voor allerlei meeslepende VR-toepassingen, van training tot gamen.

Crowd Control

Toch is Actronika niet de enige game in de stad voor VR-wearables.

In een e-mail aan Lifewire wezen VR-enthousiasteling en YouTuber GingasVR op het haptiekvest van bHaptics waarmee dragers ook verschillende sensaties kunnen voelen, en volgens GingasVR is dit het meest geavanceerde feedbackvest voor consumentenhaptiek dat momenteel op de markt is.

Desgevraagd wees Crifar op twee essentiële verschillen tussen het Skinetic- en het bHaptics-vest.

Ten eerste zei Crifar dat het bHaptics-vest Eccentric Rotating Mass (ERM) -motoren integreert voor de trillingen die slechts één frequentie gebruiken en dezelfde technologie is die wordt gebruikt in telefoons en oude gamecontrollers.

Aan de andere kant integreert het Skinetic-vest spreekspoelmotoren die verschillende frequenties gebruiken, waardoor het de "hele vibrotactiele waarneming" dekt en een breed scala aan sensaties reproduceert.

"Het vest integreert 20 gepatenteerde vibrotactiele spreekspoelmotoren, die in staat zijn een breed scala aan trillingen te genereren die 100% van de menselijke vibrotactiele waarneming dekken", aldus Crifar.

Het tweede significante verschil tussen de twee, legde Crifar uit, is dat het bHaptics-vest werkt volgens het "audio to haptics"-principe, waarbij alle geluiden worden omgezet in trillingen. Daarentegen zijn de haptiek in Skinetic gedecorreleerd met het geluid. Dit helpt het vest volgens Crifar om sensaties te vermijden die niet tactisch vertaald hoeven te worden, zoals een verre explosie.

Zet het aan

In een persbericht zei Actronika dat het gebruikers Skinetic zal laten ervaren tijdens de aanstaande Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari 2022. Volgens Crifar heeft het bedrijf een speciale ervaring voorbereid om CES-bezoekers te helpen Skinetic te ervaren om het is het meest.

"Het is een korte passieve demonstratie, gemakkelijker te laten zien tijdens een evenement. Het doel is om verschillende sensaties te laten zien die je kunt voelen met het vest volgens de interacties die je hebt in virtual reality, " legde ze uit.

Image
Image

Hoewel Actronika geen prijsinformatie voor het vest heeft gedeeld, zal Skinetic volgens de release beschikbaar zijn voor pre-order vanaf 22 maart 2022, tijdens een Kickstarter-campagne van een maand.

"Een paar spelers beginnen het gevoel van aanraking toe te voegen aan VR. De tactiele illusies zijn echter nog steeds erg plat", vatte Actronika's CEO Gilles Meyer samen. "We hebben besloten om deze technologie van zwart-wit naar full colour te brengen!"

Aanbevolen: