Waarom ik de glazen achterkant van de iPhone haat

Inhoudsopgave:

Waarom ik de glazen achterkant van de iPhone haat
Waarom ik de glazen achterkant van de iPhone haat
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De glazen achterkant is vereist voor Qi inductief opladen, ook wel draadloos opladen genoemd.
  • Het is moeilijker om een gebarsten iPhone terug te vervangen dan een gebarsten scherm.
  • Glazen ruggen zullen waarschijnlijk niet snel verdwijnen.
Image
Image

De glazen achterkant van de iPhone is zwaar, delicaat en verpest verder geweldige kleuren. Dus waarom blijft Apple ze maken?

In de beginjaren was de achterkant van de iPhone gemaakt van aluminium en plastic. Toen kwam de iPhone 4, met zijn stalen rand en glazen achterkant, die het model vormde voor de zware, breekbare iPhones van vandaag. Apple zag het logisch in met de iPhone 5, 6 en 7, die gemaakt waren van licht, dun, stevig aluminium, maar sinds de iPhone 8 hebben we moeten leven met deze onzin.

Wat is er mis met glas?

Het grootste probleem met glas is dat het breekbaar is. Als het scherm van je iPhone barst, zie en voel je het elke keer dat je de telefoon gebruikt. Als de achterkant scheurt, kun je hem gewoon vastplakken en negeren, of de iPhone in een hoesje doen. Maar zou het niet beter zijn als het helemaal niet brak?

Het vervangen van een glazen achterpaneel is ook lastig. Afhankelijk van het model iPhone, moet je deze mogelijk volledig demonteren om bij de achterkant te komen (tenzij je toegang hebt tot een speciale Back Glass Separator-machine).

"De glazen achterkanten van de iPhone 8, X, XR en 11-serie zijn versmolten met de interne componenten van de telefoon", schrijft de Broken Back Glass-blog. "Apple gebruikt epoxylijm en kleine lasnaden om de printplaat en andere componenten aan de achterkant te bevestigen. Dit maakt het moeilijk om de achterruit te vervangen. Het is zelfs moeilijker om de achterkant van de telefoon te vervangen dan om het scherm te vervangen."

Het andere nadeel van glas is dat het zwaar is. Niet alleen zwaarder dan plastic, maar ook zwaarder dan dun aluminium. Gecombineerd met de stalen rand van de professionele iPhones sinds de Xs, zorgt het voor een dicht, zwaar pakket.

En tot slot, het ziet er slecht uit en voelt slecht aan. De rode iPhone 12 heeft bijvoorbeeld een mooie tint aan de aluminium zijkanten, maar aan de achterkant is hij vervaagd en pastelachtig. Het glas op de gewone iPhone 12 voelt niet al te slecht aan, want het is glanzend en daarom gripvast, maar de gezandstraalde matte afwerking op de Pro is zowel lelijk als glad. Dek het af met een koffer, zeg ik, en maak het nog zwaarder.

Waarom glas eigenlijk?

De enige reden om het achterpaneel van glas te maken, is om Qi-opladen mogelijk te maken. Gewoonlijk "draadloos" opladen genoemd, ondanks de voor de hand liggende draad die naar de voeding loopt, gebruiken Qi-opladers inductie om elektriciteit naar de telefoon te stralen. Een metalen achterkant zou deze overdracht blokkeren, hoewel plastic prima zou zijn.

Qi heeft veel andere nadelen dan de vereiste voor glas. Het is inefficiënt in vergelijking met een directe verbinding en de efficiëntie da alt nog verder als u de telefoon niet perfect op het oplaadstation uitlijnt. Je kunt de telefoon ook niet oppakken en gebruiken tijdens het opladen, wat je gemakkelijk kunt doen met een kabeloplader.

Image
Image

Dit zijn slechts ongemakken voor het individu, maar op macro-wereldschaal is die inefficiëntie van het opladen een milieuramp. Dit is vooral ironisch gezien het feit dat Apple om milieuredenen stopte met het plaatsen van USB-opladers in iPhone-boxen.

Tussen Qi en de nieuwe MagSafe-oplader voor de iPhone 12, lijkt Apple toegewijd aan inefficiënt opladen, en daarom de glazen achterkant. Dus ik denk dat als je een mede-glashater bent, je ofwel met de scheuren moet leven, of een koffer moet kopen.

Aanbevolen: