Haat advertenties? Misschien ben je dol op het goedkope nieuwe advertentievrije abonnement van YouTube

Inhoudsopgave:

Haat advertenties? Misschien ben je dol op het goedkope nieuwe advertentievrije abonnement van YouTube
Haat advertenties? Misschien ben je dol op het goedkope nieuwe advertentievrije abonnement van YouTube
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • YouTube's Premium Lite-abonnement verwijdert advertenties uit video's, en niets meer.
  • Het nieuwe plan wordt momenteel getest in België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.
  • Premium Lite kost € 6,99. Normale Premium is $ 11.99.
Image
Image

Zou je een paar dollar per maand betalen om de advertenties van YouTube te verwijderen? YouTube denkt van wel.

Premium Lite is het nieuwe, goedkopere abonnement van YouTube, vergeleken met de reguliere Premium-optie van $ 11,99, tegen een prijs die naar verwachting rond de $ 6 zal komen.99 per maand, als en wanneer het in de VS wordt uitgebracht. Het wordt geleverd zonder de advertenties, maar heeft geen achtergrondweergave (beeld-in-beeld) of advertentievrije muziek. Het idee lijkt te zijn dat mensen die geen $ 12 per maand willen betalen om functies toe te voegen aan een al gratis videoservice, ervan kunnen worden overtuigd om te betalen om van de advertenties af te komen. Maar is het het waard? Als je een hekel hebt aan advertenties en je favoriete makers wilt steunen, dan is het antwoord ja.

"YouTube Premium is een uitstekende oplossing voor een aantal van de problemen waarop YouTube de afgelopen jaren scherp is bekritiseerd", vertelde YouTuber Paul Strobel via e-mail aan Lifewire. "Het maakt niet alleen de gebruikerservaring veel beter zonder advertentie-onderbrekingen, maar het vermindert ook veel van de problemen die ontstaan doordat YouTube een door adverteerders gestuurd platform is."

Advertentievrije opties

Premium Lite bevindt zich in de testfase en de prijs is nog niet definitief, maar een goedkope(re) manier om advertenties te verwijderen is een aantrekkelijk aanbod. YouTube-advertenties lijken met de week irritanter te worden, en zelfs korte video's worden geladen met advertenties vooraf, evenals interstitial-advertenties.

Er zijn al manieren om YouTube te bekijken zonder de advertenties - de Brave-browser doet dat bijvoorbeeld uitstekend op iOS. YouTube-advertentieblokkers zijn een koude oorlog - en een die YouTube momenteel wint na een recente wijziging die een moeilijker te blokkeren advertentie-indeling introduceerde - maar ze ontnemen makers ook een verrassend bedrag aan advertentie-inkomsten.

"Eigenlijk beta alt YouTube minstens 50% (vóór belasting natuurlijk) aan makers", vertelde muzikant en YouTuber Gavinski aan Lifewire in een forumthread.

Voor mij zou ik niet meer willen betalen voor een dienst als YouTube dan bijvoorbeeld Netflix of HBO, maar $ 6,99 lijkt veel redelijker.

YouTube Premium is een manier om dit te omzeilen, maar het bevat extra's waar je misschien niet voor wilt betalen. Net als bij advertenties zijn er manieren om de andere beperkingen van YouTube te omzeilen. Op iPadOS kun je video's dwingen om beeld-in-beeld af te spelen met een bookmarklet, en je kunt de app misleiden om alleen audio af te spelen door het scherm in de sluimerstand te zetten, het vervolgens uit de sluimerstand te halen en de mediabediening op het vergrendelscherm te gebruiken om het afspelen opnieuw te starten.

Als je dit alles in overweging neemt, is het een geweldig idee om een Lite-versie aan te bieden die niets anders doet dan de advertenties tegenhouden, en een abonnementsoptie is ook geweldig voor makers wiens werk mogelijk wordt gecensureerd door adverteerders.

Advertentieveto

"Met de nieuwe YouTube Premium-configuratie kan YouTube opnieuw alle soorten makers van inhoud belonen, of de inhoud nu als gevoelig wordt beschouwd of niet - en daar ben ik absoluut dol op", zegt Strobel. "Deze kanalen met meer gevoelige inhoud zijn over het algemeen afhankelijk van inkomstenbronnen van derden, zoals Patreon, alleen om te proberen de kost te verdienen, wat in de eerste plaats niet optimaal is voor YouTube."

Het is prima als bedrijven weigeren hun advertenties te plaatsen bij video's waar ze het niet mee eens zijn. Maar er zijn andere soorten 'gevoelige inhoud', zoals Strobel het stelt, die legitiem zijn, maar die conservatievere adverteerders toch kunnen afschrikken.

Image
Image

In deze gevallen kunnen makers nog steeds betaald worden voor hun werk, zelfs zonder de advertentiedollars. En dit is ook goed voor YouTube, omdat het die makers binnen YouTube houdt, in plaats van naar andere abonnementsdiensten te gaan.

"Als YouTube de inkomsten deelt met de makers die eerder werden gedemonetiseerd omdat ze niet geschikt waren voor adverteerders, denk ik dat ze zeker kunnen wedijveren met Patreon", zegt Strobel.

Hoeveel?

Het is dus een goede zaak om YouTube te betalen, want iedereen wint. Maar hoeveel is te veel? $ 6,99 lijkt veel, alleen om advertenties te verwijderen, terwijl de krachtige YouTube Premium slechts een paar dollar meer is. Maar nogmaals, $ 6,99 is minder dan de meeste muziekstreamingservices en is gemakkelijk genoeg om te slikken.

"Voor mij zou ik niet meer willen betalen voor een dienst als YouTube dan bijvoorbeeld Netflix of HBO, maar $ 6,99 lijkt veel redelijker", zegt Strobel. "Voor $ 6,99 vermoed ik dat veel meer mensen erin zullen kopen."

Aanbevolen: