Hoe iTunes-nummers en albums als cadeau te verzenden

Inhoudsopgave:

Hoe iTunes-nummers en albums als cadeau te verzenden
Hoe iTunes-nummers en albums als cadeau te verzenden
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het Music tabblad in iTunes (of kies iTunes Store in de Muziek-app). Zoek een liedje. Selecteer de pijl naast de prijs.
  • Kies Geef dit nummer cadeau. Voer het e-mailadres van de ontvanger, een bericht en een tijdsbestek voor levering in.
  • Selecteer een thema en kies Koop cadeau op het bevestigingsscherm. De ontvanger ontvangt een link om het nummer te downloaden.

Dit artikel legt uit hoe je een nummer, album of ander medium uit de iTunes Store kunt selecteren en cadeau kunt doen. Deze instructies zijn van toepassing op iTunes 11 en hoger en op de Muziek-app in macOS Catalina (10.15) en hoger.

Een nummer cadeau doen op iTunes

Een iTunes-tegoed is een feilloze cadeau-optie voor elke muziekliefhebber, maar soms is het attenter om een specifiek nummer of album cadeau te doen.

Als je weet wat de ontvanger leuk vindt, is het een trefzekere manier om een liedje cadeau te doen. Hier is hoe het te doen.

Begin met macOS Catalina (10.15) verving Apple iTunes op de Mac door drie apps: Muziek, Podcasts en Apple TV. De Muziek-app bevat de iTunes Store, dus je kunt nog steeds nummers cadeau doen.

  1. Selecteer in iTunes het tabblad Music in de iTunes Store. (Selecteer in de Muziek-app iTunes Store in de linkerzijbalk. Alle andere stappen blijven hetzelfde.)

    Image
    Image
  2. Zoek naar het nummer dat je cadeau wilt doen. Om dingen te versnellen, wil je misschien het zoekvak in de rechterbovenhoek van het scherm gebruiken.

    Image
    Image
  3. Wanneer je het nummer vindt dat je cadeau wilt doen, selecteer je de vervolgkeuzepijl naast de aankoopprijs.

    Image
    Image
  4. Select Geef dit nummer cadeau in het menu dat verschijnt.

    Als je niet bent aangemeld bij je Apple-account, verschijnt er een dialoogvenster nadat je op de cadeau-opties hebt geklikt waarin om je beveiligingsgegevens wordt gevraagd. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer Aanmelden.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een venster met de titel "App Store & iTunes Gift". Voer het e-mailadres in van de persoon naar wie je het cadeau wilt sturen.

    Image
    Image
  6. Om een bericht op te nemen, typt u het in het Bericht (optioneel) tekstvak.

    Image
    Image
  7. Kies een datum om het cadeau te verzenden. Uw opties zijn Now of Andere datum. Als u uw cadeau op een toekomstige datum verzendt, geef dan aan wanneer u het wilt verzenden met behulp van de kalenderopties.

    Image
    Image
  8. Select Next wanneer u klaar bent met het invoeren van deze informatie.

    Image
    Image
  9. Kies een thema voor je cadeau. Rechts op het scherm ziet u een voorbeeld van hoe uw cadeau eruit zal zien in de e-mail van de ontvanger. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  10. Controleer op het bevestigingsscherm of de details correct zijn. Selecteer vervolgens Koop cadeau om de aankoop af te ronden.

    Image
    Image
  11. De ontvanger ontvangt een e-mail met een link die ze gebruiken om de titel gratis te downloaden.

Een compleet album cadeau doen op iTunes

Het schenken van een album is vergelijkbaar met het geven van een nummer. Gebruik het vervolgkeuzemenu naast de albumprijs en selecteer Dit album cadeau doen. Volg dezelfde instructies als voor het cadeau doen van een nummer om je aankoop te voltooien.

Aanbevolen: