Likes' hoeven sociale netwerken niet te ruïneren, als je ze goed doet

Inhoudsopgave:

Likes' hoeven sociale netwerken niet te ruïneren, als je ze goed doet
Likes' hoeven sociale netwerken niet te ruïneren, als je ze goed doet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram-rivaal Glass voegt eindelijk een like-knop toe.
  • Maar je kunt nog steeds geen teller zien.
  • Likes en het aantal volgers zijn de brandstof van sociale netwerken.
Image
Image

Betaald sociaal netwerk voor fotografie Glass heeft eindelijk toegegeven en heeft likes toegevoegd, maar niet zoals je zou denken.

Likes, het aantal volgers en steeds veranderende algoritmische tijdlijnen - ze zijn allemaal ontworpen om je obsessief te laten scrollen en je sociale netwerk-apps te openen. Toen de app Glass voor het delen van foto's werd gelanceerd, deed het dat zonder een van deze. Maar in een radicale wending heeft Glass zojuist likes toegevoegd, en op een typische manier is dit gedaan op een manier die de app niet verpest. Het is zo verstandig dat je je afvraagt of het mogelijk zou zijn voor Instagram, Twitter en de rest om te kopiëren.

"Op Instagram denk ik dat het verwijderen van vind-ik-leuks relatief eenvoudig zou zijn en zou resulteren in een vergelijkbare implementatie (in ieder geval zichtbaar) als Glass", zegt fotograaf en app-ontwikkelaar Chris Hannah tegen Lifewire via een direct bericht per e-mail.

"Maar voor Twitter is het iets ingewikkelder om de cijfers te verbergen, omdat ze handig kunnen zijn, vooral wanneer je bijvoorbeeld een virale tweet tegenkomt, waar je snel het aantal likes en retweets van een tweet kunt zien in uw tijdlijn heeft. In sommige opzichten kunnen deze statistieken context geven aan een stuk inhoud, of op zijn minst aangeven waarom u die inhoud in uw feed zou kunnen zien."

Image
Image

Vriendelijk

Likes lijkt misschien een simpele functie. Je vindt een tweet of een foto leuk en je tikt op de like-knop. Maar het is veel ingewikkelder. Instagram-beïnvloeders gebruiken bijvoorbeeld het aantal likes en volgers als statistieken om hun populariteit te bewijzen, en dus hun waarde voor de marketeers die ze betalen.

Twitter had niet altijd likes. Vroeger had het sterren, waardoor het meer voelde als een manier om een tweet als bladwijzer te maken. Ik kan niet de enige zijn die zich vies voelt elke keer dat ze een onsmakelijke tweet 'liken' om deze ter referentie op te slaan.

En op persoonlijk niveau kunnen we de waarde van onze foto's beoordelen aan de hand van het aantal likes dat ze trekken.

Glass heeft vooraf besloten om dat soort manipulatie te vermijden. Maar nu heeft het toegegeven en een like-knop toegevoegd.

Vind ik leuk, maar, leuk, beter

“Hoe zou een like-knop eruitzien als hij geen verslavende algoritmen zou voeden en persoonlijke gegevens zou verzamelen? Hoe zou het reageren als het niet de actie met de meeste prioriteit in de app was? Wat als het meer opzettelijk was - een beetje langzamer? zegt Glass op zijn blog.

Het zou er zo uitzien:

Image
Image

Het wordt 'waardering' genoemd en het is een manier om de fotograaf te vertellen dat je zijn foto hebt gegraven. "Zoals ik het zie, is het een schonere manier om de opmerkingen 'Mooie foto' of 'Geweldige foto' te vervangen", zegt Hannah in een blogpost.

Glass likes laten geen teller zien, en, zegt Hannah, is er ook geen gemakkelijke manier om een lijst met likes voor je foto's te zien. Wat je krijgt is een melding wanneer iemand tikt om zijn waardering te tonen. Helaas krijg je waarschijnlijk ook de kleine klap van de verslaving die we associëren met dit soort dingen. Maar als je likes gaat doen, is dit de manier om het te doen.

Glass is niet het eerste sociale netwerk dat bewust functies weglaat die voorheen essentieel leken. Micro.blog is een soort mashup tussen Twitter en een korte persoonlijke blogservice. Het heeft geen likes en is toch populair en meeslepend."Micro.blog is geen populariteitswedstrijd, dus we hebben ook geen openbare like-tellingen", vertelde Micro.blog-oprichter Manton Reece aan Lifewire via e-mail.

Verloving

Als het aantal likes en volgers niet essentieel is voor sociale netwerken, kunnen Twitter, Instagram en anderen dan volgen?

Het is mogelijk, maar het zou een fundamentele verandering betekenen in hoe deze services werken. Omdat ze gratis te gebruiken zijn, verdienen Twitter en Instagram hun geld met advertenties, en die advertenties zijn gericht op basis van allerlei statistieken die zijn afgeleid van hoe je de app of website gebruikt.

In sommige opzichten kunnen deze statistieken context geven aan een stukje inhoud, of op zijn minst aangeven waarom je die inhoud in je feed zou kunnen zien.

Twitter kan likes behouden, maar verbergen voor gebruikers. Idem voor het aantal volgers. Instagram heeft zelfs experimenten in deze richting gedaan. Maar uiteindelijk zorgen deze statistieken ervoor dat we terugkomen. We houden van het aantal volgers en we houden van likes. Ze kunnen sociale netwerken zo verslavend maken.

Een nieuwe dienst als Glass kan vanaf het begin zijn positie duidelijk maken. In dit geval is zijn positie het tegenovergestelde van de populariteitswedstrijd van Instagram. Maar de bestaande netwerken zullen waarschijnlijk niet veranderen, want waarom zouden ze? Een paar mensen klagen over het aantal likes en volgers, maar maakt het iemand echt uit? Of weet je dat het ze iets kan schelen?

Toch, als er niets anders is, laat Glass zien dat er alternatieven kunnen bestaan en zelfs kunnen gedijen, wat in ieder geval de mensen die erom geven een plek geeft om naartoe te gaan.

Aanbevolen: