Locatieservices inschakelen op iPhone of Android

Inhoudsopgave:

Locatieservices inschakelen op iPhone of Android
Locatieservices inschakelen op iPhone of Android
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en zet de schakelaar vervolgens naar Locatievoorzieningen naar de Aan positie.
  • Android: Tik op Instellingen > Locatie en verplaats de schuifregelaar naar Aan.

Hier leest u hoe u locatieservices inschakelt op iPhone (iOS 8 en hoger) en Android-apparaten (de meeste versies). Het bevat informatie over apps die het gebruik van locatieservices vragen.

Locatieservices inschakelen op iPhone

Je vindt Locatievoorzieningen in de Instellingen: van je iPhone

  1. Tik Instellingen > Privacy.
  2. Tik op Locatievoorzieningen.
  3. Verplaats de Locatievoorzieningen schuifregelaar naar on/green. Locatieservices zijn nu ingeschakeld. Apps die ze nodig hebben, kunnen meteen toegang krijgen tot je locatie.

    Image
    Image

Locatieservices inschakelen op Android

Locatieservices worden ingeschakeld tijdens de installatie van je Android-apparaat, maar je kunt ze ook later inschakelen door dit te doen:

  1. Tik op Instellingen > Locatie.
  2. Verplaats de schuifregelaar naar Aan.

    Image
    Image

Over locatieservices

Locatieservices is de naam voor een reeks functies die de locatie bepalen (of in ieder geval de locatie van uw telefoon) en op basis daarvan inhoud bieden. Google Maps, Zoek mijn iPhone, Yelp en nog veel meer apps gebruiken de locatie van je telefoon om je te vertellen waar je moet rijden, waar je verloren of gestolen telefoon is, of waar je restaurants kunt vinden binnen een straal van 400 meter.

Locatieservices werkt door gebruik te maken van de hardware en gegevens van je telefoon op internet. De ruggengraat van locatieservices is meestal GPS, dat meestal nauwkeurig en beschikbaar is. Voor betere informatie over waar u zich bevindt, gebruikt locatieservices ook gegevens van mobiele telefoonnetwerken, wifi-netwerken in de buurt en Bluetooth-apparaten om te bepalen waar u zich bevindt.

Combineer GPS- en netwerkgegevens met crowd-sourced gegevens en uitgebreide kaarttechnologie van Apple en Google, en je hebt een krachtige manier om erachter te komen in welke straat je bent, in welke winkel je in de buurt bent en meer. Sommige smartphones voegen een kompas of gyroscoop toe die bepa alt in welke richting je kijkt en hoe je beweegt.

Wat te doen als apps vragen om toegang tot locatieservices

Apps die locatieservices gebruiken, kunnen de eerste keer dat je ze start om toestemming vragen om toegang te krijgen tot je locatie. Vraag bij het maken van deze keuze of het zinvol is dat de app uw locatie gebruikt.

Image
Image

Je telefoon kan ook af en toe vragen of je een app je locatie wilt blijven laten gebruiken. Het is een privacyfunctie om ervoor te zorgen dat u weet welke gegevens-apps toegang hebben.

De privacyopties van Apple voor deze functie zijn robuuster dan die van Android. In het pop-upvenster kunt u ervoor kiezen om de app altijd toegang te geven tot uw locatie, alleen wanneer u de app gebruikt of nooit. Het laat ook zien waar de app je heeft gevolgd om beter te begrijpen wat het volgen betekent.

Als je besluit het uit te schakelen of als je wilt voorkomen dat sommige apps die informatie gebruiken, kun je locatieservices op je iPhone of Android uitschakelen.

Aanbevolen: