De ontwikkelaarsmodus inschakelen op Android

Inhoudsopgave:

De ontwikkelaarsmodus inschakelen op Android
De ontwikkelaarsmodus inschakelen op Android
Anonim

Android is een flexibel mobiel besturingssysteem dat is ontworpen om direct uit de doos te werken. De meeste gebruikers zullen nooit in de geavanceerde opties hoeven te graven, maar als je ooit het besturingssysteem moet aanpassen of als je een app wilt uitvoeren waarvoor geavanceerde machtigingen nodig zijn, kun je de ontwikkelaarsmodus activeren.

Als je de ontwikkelaarsmodus op Android inschakelt, krijg je toegang tot allerlei soorten informatie, instellingen en opties die meestal verborgen zijn.

Deze instructies zijn van toepassing op smartphones met Android 10, Android Pie (9), Android Oreo (8) en Android Nougat (7).

Wat is de Android-ontwikkelaarsmodus en wie heeft deze nodig?

Developer-modus is voornamelijk ontworpen voor Android-ontwikkelaars. Het onthult opties en instellingen waartoe ontwikkelaars toegang nodig hebben bij het testen van nieuwe apps. Gemiddelde gebruikers hebben meestal geen toegang tot deze opties nodig, daarom is de modus standaard uitgeschakeld.

Image
Image

Hoewel de ontwikkelaarsmodus is ontworpen voor ontwikkelaars, is het niet alleen voor ontwikkelaars, en heeft het toepassingen die veel verder gaan dan het maken en testen van apps.

Het inschakelen van de ontwikkelaarsmodus geeft je toegang tot een schermrecorder, geeft instellingen weer om de animatiesnelheden te verhogen en de high-end gameprestaties te verbeteren, en is een vereiste voor het rooten van je telefoon of het installeren van een aangepast besturingssysteem.

Zelfs iets eenvoudigs als het vervalsen van je GPS-locatie of het voor de gek houden van apps door te denken dat je ergens bent waar je niet bent, vereist dat je de ontwikkelaarsmodus inschakelt. Als je bijvoorbeeld je GPS in Pokemon Go wilt vervalsen, moet je de ontwikkelaarsmodus inschakelen.

Als je een app installeert en je wordt gevraagd om de ontwikkelaarsmodus in te schakelen, moet je kiezen tussen het activeren van de ontwikkelaarsmodus of het niet gebruiken van de app. Voordat je verder gaat, moet je ervoor zorgen dat je de app hebt verkregen van een vertrouwde bron, zoals Google Play, en dat de app geen malware is.

De Android-ontwikkelaarsmodus inschakelen

De ontwikkelaarsmodus inschakelen op Android is een eenvoudig proces. Het enige dat u hoeft te doen, is het menu te zoeken waar het buildnummer van uw telefoon wordt weergegeven en vervolgens op het buildnummer te tikken totdat de ontwikkelaarsmodus wordt geactiveerd. Het is ook een volledig omkeerbaar proces, dus je kunt de ontwikkelaarsmodus later altijd uitschakelen als je van gedachten verandert.

Hier leest u hoe u de Android-ontwikkelaarsmodus inschakelt:

  1. Navigeer naar Instellingen > Over de telefoon.

    Image
    Image

    Deze instructies zijn voor een telefoon met stock Android. Gewijzigde Android-versies moeten mogelijk navigeren naar Settings > Over apparaat of Settings > About > Software-informatie > More of soortgelijke instructies.

  2. Scroll naar beneden tot je de Build number sectie vindt.
  3. Selecteer het Build-nummer totdat je een bericht ziet met de tekst Je bent nu een ontwikkelaar!

    Image
    Image

    Je krijgt waarschijnlijk geen feedback na de eerste paar tikken. Blijf tikken en je zult uiteindelijk een bericht zien met de tekst: "Je bent nu x stappen verwijderd van het zijn van een ontwikkelaar." Voordat u het proces kunt voltooien, kan uw telefoon u om uw pincode vragen.

  4. Als je het bericht ziet waarin staat dat je een ontwikkelaar bent, betekent dit dat je de ontwikkelaarsmodus hebt ingeschakeld. Als u een app probeerde te installeren of te gebruiken die de ontwikkelaarsmodus vereist, kunt u terugkeren naar die app en zou u toegang moeten hebben tot alle exclusieve ontwikkelaarsopties.

Toegang tot opties voor ontwikkelaarsmodus op Android

In sommige gevallen is het niet voldoende om de ontwikkelaarsmodus te activeren. Als u bijvoorbeeld uw GPS probeert te vervalsen, moet u aanvullende wijzigingen aanbrengen in het menu met ontwikkelaarsopties nadat u de ontwikkelaarsmodus hebt ingeschakeld. Gelukkig heb je gemakkelijk toegang tot het menu met ontwikkelaarsopties vanuit het systeemmenu op je telefoon.

Als een app de ontwikkelaarsmodus vereist en het een vertrouwde app is, is het over het algemeen veilig om de ontwikkelaarsmodus in te schakelen. Het activeren en wijzigen van verschillende ontwikkelaarsopties, zonder te begrijpen wat u doet, kan echter ongewenste effecten hebben. Gebruik het menu met ontwikkelaarsopties alleen als je weet wat je doet, of als je de instructies van een dergelijke app zorgvuldig opvolgt.

  1. Navigeer naar Instellingen > Ontwikkelaarsopties.
  2. Met het menu met ontwikkelaarsopties open, heb je toegang tot informatie over je telefoon die je anders niet zou zien. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende geavanceerde opties te activeren.

    Image
    Image

De ontwikkelaarsmodus uitschakelen op Android

Je kunt de ontwikkelaarsmodus veilig aan laten staan, zelfs als je hem nergens voor gebruikt. Als je besluit dat je de ontwikkelaarsmodus liever niet hebt ingeschakeld, kun je deze uitschakelen via het menu met ontwikkelaarsopties:

  1. Navigeer naar Instellingen > Ontwikkelaarsopties.
  2. Selecteer de schakelaar " On" bovenaan het scherm met ontwikkelaarsopties. Het zou moeten veranderen in Off.

    Image
    Image

Aanbevolen: