Hoe een screenshot te maken op een Acer-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op een Acer-laptop
Hoe een screenshot te maken op een Acer-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Print Screen (vaak afgekort als PrtSc) om een screenshot op het Windows-klembord op te slaan.
  • Gebruik Windows + Print Screen om een screenshot als afbeeldingsbestand op te slaan.
  • Windows + Shift + S opent Snipping Tool, een app waarmee je slechts een deel van je scherm kunt vastleggen.

Hier leest u hoe u een screenshot maakt op een Acer-laptop.

Screenshot op een Acer-laptop met printscreen

U kunt een screenshot maken door op de Print Screen-knop op het toetsenbord van de laptop te drukken. Het wordt meestal gevonden in de functierij en kan worden afgekort als PrtSc.

Image
Image

Print Screen slaat een screenshot op het Windows Klembord op. U kunt het vervolgens in apps of webpagina's plakken met Ctrl+V.

Print Screen slaat ook een screenshot op in Microsoft OneDrive als je de app hebt geïnstalleerd en geeft toestemming om de screenshots op OneDrive op te slaan. De app zal standaard om toestemming vragen wanneer u Print Screen voor het eerst gebruikt met OneDrive geïnstalleerd.

Screenshot op een Acer-laptop met Windows + Print Screen

Om een bestand op te slaan in plaats van het op het klembord te hebben, drukt u op Windows + Print Screen. Hiermee wordt een screenshot opgeslagen op Deze pc\Pictures\Screenshots.

Screenshot op een Acer-laptop met knipprogramma

Als je maar een deel van het scherm nodig hebt, gebruik dan het Knipprogramma. Zo werkt het.

De meest recente versie van Snipping Tool is uitgebracht voor Windows 11 in de winter van 2021. Windows 10 heeft een vergelijkbare tool genaamd Snip & Sketch. De onderstaande instructies werken ook met Snip & Sketch.

  1. Open het Windows Start menu.

    Image
    Image
  2. Tik op Alle apps.

    Image
    Image
  3. Scroll naar Snipping Tool en open het. De lijst met apps is alfabetisch, dus het Knipprogramma is meestal bijna aan het einde.

    Image
    Image
  4. Tik op Nieuw om een nieuwe schermafbeelding te maken.

    Image
    Image

Snipping Tool biedt meerdere screenshot-modi waarmee je alleen een specifiek gebied, een specifiek venster of het hele scherm kunt vastleggen. Schermafbeeldingen worden opgeslagen op het Windows-klembord.

Screenshot op een Acer-laptop met Windows + Shift + S

Je kunt ook Snipping Tool oproepen door op Windows + Shift + S te drukken. Hierdoor wordt het hoofdscherm van de app omzeild en direct gestart om een screenshot te maken.

Waar worden screenshots opgeslagen op een Acer-laptop?

Gebruik van de Print Screen knop of het Knipprogramma om een screenshot op het Windows Klembord op te slaan. Hiermee wordt de schermafbeelding niet in een bestand opgeslagen, dus u moet de schermafbeelding in een app voor het bewerken van afbeeldingen plakken en opslaan.

Microsoft OneDrive-gebruikers kunnen een functie inschakelen waarmee een kopie van schermafbeeldingen die met Print Screen zijn gemaakt, wordt opgeslagen in OneDrive. De schermafbeelding wordt opgeslagen als een PNG-bestand in OneDrive\Pictures\Screenshots.

Windows+Print Screen slaat een screenshot op ThisPC\Pictures\Screenshots op als een PNG-afbeeldingsbestand.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een HP laptop?

    Je gebruikt dezelfde toetsenbordopdrachten om een screenshot te maken op een HP-laptop. U kunt ook Snip & Sketch gebruiken.

    Hoe maak ik een screenshot op een Dell laptop?

    Dell-laptops hebben ook een Print Screen-toets, maar het kan zijn dat u iets anders moet doen op basis van het model. Sommige versies plaatsen Print Screen op de F10-toets, wat betekent dat u Fn ingedrukt moet houden terwijl u erop drukt.

Aanbevolen: