Hoe een screenshot te maken op een Surface-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op een Surface-laptop
Hoe een screenshot te maken op een Surface-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Print Screen toets (afgekort als PrtScn) om een screenshot naar het Windows klembord te kopiëren.
  • Je kunt het vervolgens in je favoriete afbeeldingseditor plakken of rechtstreeks op sociale-mediasites.
  • Indien ingeschakeld, zal Print Screen ook een screenshot opslaan in OneDrive.

Dit artikel legt uit hoe je een screenshot maakt op elk Surface-laptopmodel en bevat tips voor het plakken en bewerken van de screenshot.

Screenshot maken op een Surface-laptop met de Print Screen-knop

Dit is de snelste manier om schermafbeeldingen te maken op een Surface Laptop, maar niet de meest flexibele.

  1. Druk op de Print Screen-toets, afgekort als PrtScn, om direct een screenshot te maken op een Surface-laptop. De schermafbeelding wordt gekopieerd naar het Windows-klembord.

    De Print Screen toets werkt niet als de Function toets (afgekort als Fn) is actief. De Functie-toets heeft een klein indicatielampje om aan te geven dat hij actief is. Het mag niet worden aangestoken. Als dit het geval is, drukt u op de toets Functie om het uit te schakelen.

  2. Eenmaal gekopieerd naar het klembord, kunt u de schermafbeelding in elke app voor beeldbewerking, elk document of elke sociale-mediasite plakken. Plaats de muiscursor waar u de schermafbeelding wilt plakken en druk op Ctrl+V op het toetsenbord van de laptop.

Screenshot maken op een Surface-laptop met OneDrive

Windows slaat schermafbeeldingen die zijn gemaakt met Print Screen standaard op het klembord op, maar het kan ook schermafbeeldingen opslaan in OneDrive als u een OneDrive-account hebt aangesloten op de laptop. Hier leest u hoe u het kunt inschakelen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram in de Windows-taakbalk en selecteer vervolgens Instellingen.
  2. Klik op Backup tab.
  3. Selecteer het selectievakje naast Sla screenshots automatisch op terwijl ik ze vastleg in OneDrive. Tik op Ok om je instellingen op te slaan en het venster te verlaten.
  4. Tik op Ok om je instellingen op te slaan en het venster te verlaten.

    Image
    Image

Screenshot maken op een Surface-laptop met Snip & Sketch

Snip & Sketch is een app die is gebundeld in Windows 10 en wordt gebruikt om snel schermafbeeldingen te maken en te bewerken. Het bevat opmaakmogelijkheden. U kunt een Surface-pen gebruiken om op de schermafbeelding te tekenen en deze onmiddellijk te bewerken.

  1. Druk op Windows+Shift+S om Snip & Sketch te openen.
  2. Het scherm van de Surface Laptop wordt gedimd en er verschijnen bovenaan vier knoppen. Hiermee kun je verschillende soorten screenshots maken. Tik op een van deze opties.
  3. Er verschijnt een melding in het Meldingscentrum zodra je de schermafbeelding hebt gemaakt. Klik erop om de schermafbeelding in Snip & Sketch te openen.

Eenmaal geopend, kunt u de schermafbeelding bewerken met behulp van de tools in Snip & Skitch of, als er geen bewerkingen nodig zijn, op het pictogram Opslaan tikken om een kopie van de schermafbeelding op te slaan.

Screenshot maken op een Surface-laptop met het touchscreen

Alle tot nu toe beschreven methoden zijn afhankelijk van het toetsenbord. In tegenstelling tot een Surface Book of Surface Pro is het toetsenbord van de Surface Laptop niet afneembaar en moet het altijd beschikbaar zijn. Toch wilt u misschien het toetsenbord niet gebruiken. Hier leest u hoe u in plaats daarvan een screenshot maakt met het touchscreen.

  1. Tik op het Meldingscentrum pictogram in de uiterst rechtse hoek van de Windows-taakbalk.
  2. Selecteer Expand, dat zich net boven de rij grote, rechthoekige tegelknoppen in de rechter benedenhoek bevindt.
  3. Tik op Screen Snip. Hiermee wordt Snip & Sketch gestart.
  4. Het scherm van de Surface Laptop wordt gedimd en er verschijnen bovenaan vier knoppen. Hiermee kun je verschillende soorten screenshots maken. Tik op een van deze opties.
  5. Er verschijnt een melding in het Meldingscentrum zodra je de schermafbeelding hebt gemaakt. Klik erop om de schermafbeelding in Snip & Sketch te openen.

    Image
    Image

De touchscreen-methode is een goede oplossing als je toetsenbord niet goed werkt. Het is ook handig als je de Surface Pen bezit. U kunt een screenshot maken en bewerken zonder de pen neer te leggen.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op de Surface Pro?

    Je kunt de hierboven beschreven stappen Print Screen en Snip & Sketch gebruiken om een screenshot te maken op een Surface Pro. Surface Pro-modellen worden ook geleverd met een handige sneltoets. In nieuwere modellen is het een combinatie van de Volume en Power knoppen.

Aanbevolen: