Hoe deel ik een PowerPoint op Zoom

Inhoudsopgave:

Hoe deel ik een PowerPoint op Zoom
Hoe deel ik een PowerPoint op Zoom
Anonim

Wat te weten

  • Iedereen kan een PowerPoint delen tijdens een Zoom-gesprek, maar heeft mogelijk toestemming nodig van de organisator van het gesprek.
  • Om notities te zien, heb je een tweede scherm nodig om de weergave te verdelen of om je notities op een apart apparaat te hebben.

In dit artikel bespreken we hoe je een PowerPoint of een andere presentatie op Zoom kunt delen. U kunt dit in een paar klikken doen voor meer rechttoe rechtaan presentaties, maar voor complexere presentaties heeft u misschien wat meer hulpmiddelen nodig.

Hoe deel je een PowerPoint in een Zoom-vergadering?

Voor een presentatie waarbij u uw aantekeningen niet hoeft te zien, is het delen van een PowerPoint een snel proces.

  1. Open je presentatie en sluit alle vensters die je niet nodig hebt. Dit zal rommel en afleiding beperken.
  2. Log in op je Zoom-gesprek en wanneer je klaar bent om te presenteren, klik je onderaan op Scherm delen. Kies je presentatie uit het menu.

    Image
    Image

    Als je een enkel scherm gebruikt, moet je altijd het specifieke programma kiezen dat je wilt delen. Als u dit doet, worden uw gegevens beschermd en worden pop-ups en andere onderbrekingen voorkomen.

  3. Ga naar het tabblad Diavoorstelling in PowerPoint en klik op Vanaf het begin. Voor de meest vloeiende presentatie, doe dit waar mogelijk voordat iemand anders deelneemt aan het gesprek.
  4. Gebruik de bedieningselementen in de linkerbenedenhoek of toetsenbordbedieningen om zoals gewoonlijk door uw presentatie te bladeren.

    Zorg ervoor dat u op het presentatievenster klikt als u toetsenbordbedieningen gaat gebruiken. PowerPoint accepteert geen invoer van het toetsenbord, tenzij u opzettelijk op het venster hebt geklikt.

Hoe deel je een PowerPoint met Zoom en zie je nog steeds notities?

De beste manier om uw aantekeningen te zien, is door een tweede monitor en PowerPoint-hulpmiddelen voor presentatorweergave te gebruiken. Dan zijn uw notities en bedieningselementen op het ene scherm, alleen zichtbaar voor u, en uw presentatie op het andere.

  1. Open je PowerPoint en ga naar Presenter View om je notities te bekijken. Deze modus opent twee vensters: de presentatie en het configuratiescherm.

    Image
    Image
  2. Sleep het configuratiescherm naar uw primaire scherm en het presentatievenster naar uw tweede scherm. U kunt uw presentatie zien en bedienen terwijl u rechtstreeks in uw webcam kijkt als u deze gebruikt, en u hoeft uw nek niet scheef te houden om de bedieningselementen te gebruiken.

  3. Log in op de Zoom-oproep en klik onderaan op Scherm delen. Kies uw presentatievenster.

    Als je naast je presentatie nog andere documenten of materialen moet presenteren, laat ze dan open en verkleind op je scherm en deel in plaats daarvan je tweede monitor. Dan kun je die materialen snel naar boven halen zonder je flow te verstoren.

Tips voor een betere zoompresentatie

Als je niet de gespreksorganisator bent, neem dan contact met hen op en vraag welke rechten ze hebben ingesteld en of je toestemming nodig hebt om je scherm te delen.

Voor vergaderingen met meerdere mensen die dezelfde presentatie delen, boekt u een dag van tevoren een gesprek en oefent u de controle over de dia's in Zoom over te dragen. Als alternatief moet de persoon die zijn scherm deelt, zich voorbereiden om naar de volgende dia te gaan wanneer hij wordt gevraagd. Iedereen moet ook een up-to-date exemplaar van de presentatie hebben, zodat deze kan doorgaan als iemand de vergadering verlaat.

Als je de wet van Murphy in gedachten houdt, is het een goed idee om je aantekeningen op een of twee andere plaatsen te hebben. Overweeg om je telefoon en een gedrukt exemplaar te gebruiken om ervoor te zorgen dat je kunt vertrouwen op een van de twee extra bronnen voor je aantekeningen als alles misgaat.

FAQ

    Hoe film je jezelf terwijl je een PowerPoint op Zoom presenteert?

    Om jezelf op te nemen terwijl je een PowerPoint-presentatie geeft op Zoom, start je Zoom en PowerPoint; sluit alle andere toepassingen. Maak een nieuwe Zoom-vergadering, selecteer Scherm delen, selecteer uw PowerPoint-presentatie en klik op Delen Start uw PowerPoint-diavoorstelling. Kies in Zoom Opnemen > Opnemen op deze computer Uw computer is nu aan het opnemen.

    Hoe deel ik een PowerPoint op Zoom met een iPad?

    Neem deel aan de Zoom-vergadering vanaf je iPad met de mobiele app van Zoom voor iOS. Open uw PowerPoint-presentatie en tik op Inhoud delen in de vergaderbedieningselementen. U kunt desgewenst de annotatie- en tekengereedschappen van PowerPoint gebruiken om aantekeningen op uw dia's te maken.

Aanbevolen: